Linda Stuhaug

Annonse

3. oktober 2024

Kyllingbryst med honningbakte rotgrønnsaker

Kyllingbryst med honningbakte rotgrønnsaker
Heisann! Igår lagde eg noke enkelt og skikkelig godt til middag, og må berre dele det med dåkke:
Det er jo virkelig sesong for norske rotgrønnsaker no, og nettopp rotgrønnsaker og søtpotet har eg her bakt møre med olje, salt og honning - og hatt det som tilbehør til kylling. Heilt nydelig!
Her brukte eg: 3 mellomstore søtpoteter 4-5 gulrøtter 8 beter i ulike farger en god slant olje rikelig med honning litt maldonsalt
Skrelte og kutta alt i grove biter, hadde over olje, honning og salt, og bakte i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
I mellomtida pannestekte eg 4 store kyllingbryst (med skinn) i rikelig med smør, salt og pepper på begge sider til en god steikeskorpe. Hadde kyllingbrysta over på steikebrettet med rotgrønnsakene og stekte vidare i 15-20 minutt, til kyllingen var gjennomstekt og grønnsakene godt møre.
Eg serverte med tzatziki og creme fraîche på tallerken, og det var heilt supert som tilbehør! Mengdene passer til ca 3-4 personer, litt ettersom.
Kanskje du vil lage noko lignende en dag?😃 Så godt, så enkelt!

Heisann!

Igår lagde eg noke enkelt og skikkelig godt til middag, og må berre dele det med dåkke:

Det er jo virkelig sesong for norske rotgrønnsaker no, og nettopp rotgrønnsaker og søtpotet har eg her bakt møre med olje, salt og honning - og hatt det som tilbehør til kylling. Heilt nydelig!

Her brukte eg:
3 mellomstore søtpoteter
4-5 gulrøtter
8 beter i ulike farger
en god slant olje
rikelig med honning
litt maldonsalt

Skrelte og kutta alt i grove biter, hadde over olje, honning og salt, og bakte i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

I mellomtida pannestekte eg 4 store kyllingbryst (med skinn) i rikelig med smør, salt og pepper på begge sider til en god steikeskorpe. Hadde kyllingbrysta over på steikebrettet med rotgrønnsakene og stekte vidare i 15-20 minutt, til kyllingen var gjennomstekt og grønnsakene godt møre.

Eg serverte med tzatziki og creme fraîche på tallerken, og det var heilt supert som tilbehør! Mengdene passer til ca 3-4 personer, litt ettersom.

Kanskje du vil lage noko lignende en dag?😃 Så godt, så enkelt!

Annonse

2 Kommentarer

D

Dorte

3. oktober 2024

Er på hyttetur og har ikke med meg honning. Kan jeg bruke lønnesirup i stedet?

Linda Stuhaug

4. oktober 2024

Ja, det skal gå fint :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg