Annonse
3. oktober 2024
Kyllingbryst med honningbakte rotgrønnsaker
Heisann!
Igår lagde eg noke enkelt og skikkelig godt til middag, og må berre dele det med dåkke:
Det er jo virkelig sesong for norske rotgrønnsaker no, og nettopp rotgrønnsaker og søtpotet har eg her bakt møre med olje, salt og honning - og hatt det som tilbehør til kylling. Heilt nydelig!
Her brukte eg:
3 mellomstore søtpoteter
4-5 gulrøtter
8 beter i ulike farger
en god slant olje
rikelig med honning
litt maldonsalt
Skrelte og kutta alt i grove biter, hadde over olje, honning og salt, og bakte i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
I mellomtida pannestekte eg 4 store kyllingbryst (med skinn) i rikelig med smør, salt og pepper på begge sider til en god steikeskorpe. Hadde kyllingbrysta over på steikebrettet med rotgrønnsakene og stekte vidare i 15-20 minutt, til kyllingen var gjennomstekt og grønnsakene godt møre.
Eg serverte med tzatziki og creme fraîche på tallerken, og det var heilt supert som tilbehør! Mengdene passer til ca 3-4 personer, litt ettersom.
Kanskje du vil lage noko lignende en dag?😃 Så godt, så enkelt!
Annonse
2 Kommentarer
Dorte
3. oktober 2024

Linda Stuhaug
4. oktober 2024
SKRIV EN KOMMENTAR