Linda Stuhaug

Annonse

20. oktober 2025

Kyllingbryst med sellerirotkrem, bakte grønnsaker & timiansjy

Kyllingbryst med sellerirotkrem, bakte grønnsaker & timiansjy
Hei! Her kjem oppskrift på en nydelig kvardagsmiddkag med mykje grønt og mykje smak, som også er super til baby😍 (Dropper krydderet i eit hjørne på dei bakte grønnsakene og en liten bit av kyllingen sette eg til side uten krydder og saus)!
Du trenger, ca 4 personer:
Bakte grønnsaker
1 kg poteter
500 g gulrøtter
2 rødløk
Olivenolje, salt og pepper
Sellerirotkrem
300 g sellerirot
75 g smør
salt og pepper
Kylling i timiansjy
600-800 g kyllingbryst
1 pk ferdig timiansjy (evt anna type saus, eller dropp sausen og server med en klatt rømme eller steikesmøret)
Slik gjer du:
1. Skjær potet, gulrot og rødløk i grove biter. Jo mindre biter, jo kortare streiketid. Ha over olivenolje, salt og pepper, og sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme eller varmluft til det er gyllent og mørt. Det går og gjerne raskare med varmluft.
2. Skrell og kutt sellerirot i terninger, og kok mørt. Hell av vatnet og la det dampe godt av seg. Ha over i en bolle eller skål. Tilsett 75 g smør som er smelta og gjerne litt nøttebrunt. Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.
3. Skjær kyllingen i litt mindre og tynnere biter, og steik i smør til den er gjennomstekt. Ha over sausen og la den bli gjennomvarm før servering.
Dander på tallerken og topp gjerne med litt frisk, finhakka bladpersille😍🌿 Nyt eit fortreffelig måltid!

Hei! Her kjem oppskrift på en nydelig kvardagsmiddkag med mykje grønt og mykje smak, som også er super til baby😍 (Dropper krydderet i eit hjørne på dei bakte grønnsakene og en liten bit av kyllingen sette eg til side uten krydder og saus)!

Sanity Image

Du trenger, ca 4 personer:

Bakte grønnsaker

1 kg poteter

500 g gulrøtter

2 rødløk

Olivenolje, salt og pepper


Sellerirotkrem

300 g sellerirot

75 g smør

salt og pepper


Kylling i timiansjy

600-800 g kyllingbryst

1 pk ferdig timiansjy (evt anna type saus, eller dropp sausen og server med en klatt rømme eller steikesmøret)

Sanity Image


Slik gjer du:

1. Skjær potet, gulrot og rødløk i grove biter. Jo mindre biter, jo kortare streiketid. Ha over olivenolje, salt og pepper, og sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme eller varmluft til det er gyllent og mørt. Det går og gjerne raskare med varmluft.

2. Skrell og kutt sellerirot i terninger, og kok mørt. Hell av vatnet og la det dampe godt av seg. Ha over i en bolle eller skål. Tilsett 75 g smør som er smelta og gjerne litt nøttebrunt. Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper.

3. Skjær kyllingen i litt mindre og tynnere biter, og steik i smør til den er gjennomstekt. Ha over sausen og la den bli gjennomvarm før servering.

Sanity Image


Dander på tallerken og topp gjerne med litt frisk, finhakka bladpersille😍🌿 Nyt eit fortreffelig måltid!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR