Linda Stuhaug

24. mai 2016

Kyllingform med grønnsaker og baconost

Kyllingform med grønnsaker og baconost
Hei!
Dere er som regel på utkikk etter sunne, gode, raske og enkle middager, og her har dere en smakfull form med kylling, grønnsaker og baconost (som gir en litt krema, smakfull saus) servert med søtpotetmos. Knallgodt og en heilt super kvardagsmiddag som lages kjapt:
Du trenger, 3-4 porsjoner 600-800 g kyllingfilêt 3-4 store søtpoteter 1-2 brokkoli 2 rødløk cherrytomater baconost på tube salt, pepper og grovkverna chili
Slik gjer du: Skrell søtpotetene, del i mindre biter og kok møre. Hell av all væsken og mos med stavmikser til søtpotetmos. Medan søtpotetene koker lager til til resten:
Kutt grønnsaker og legg i bunnen av en ildfast form. Del kyllingfilêt i mindre biter og fordel over. Dryss salt, pepper og grovkverna chili over kyllingen, deretter tubeost av bacon over heile formen.
Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, til baconosten er godt smelta og kyllingen gjennomstekt. Server straks med søtpotetmos.
Du kan naturligvis mikse dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Det meste passer i en slik form 🙂
Tips: Smaker like godt kaldt, lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå!
Velbekomme 🙂

Hei!

Dere er som regel på utkikk etter sunne, gode, raske og enkle middager, og her har dere en smakfull form med kylling, grønnsaker og baconost (som gir en litt krema, smakfull saus) servert med søtpotetmos. Knallgodt og en heilt super kvardagsmiddag som lages kjapt:


Du trenger, 3-4 porsjoner
600-800 g kyllingfilêt
3-4 store søtpoteter
1-2 brokkoli
2 rødløk
cherrytomater
baconost på tube
salt, pepper og grovkverna chili

Slik gjer du:
Skrell søtpotetene, del i mindre biter og kok møre. Hell av all væsken og mos med stavmikser til søtpotetmos. Medan søtpotetene koker lager til til resten:

Kutt grønnsaker og legg i bunnen av en ildfast form. Del kyllingfilêt i mindre biter og fordel over. Dryss salt, pepper og grovkverna chili over kyllingen, deretter tubeost av bacon over heile formen.

Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, til baconosten er godt smelta og kyllingen gjennomstekt. Server straks med søtpotetmos.


Du kan naturligvis mikse dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Det meste passer i en slik form 🙂


Tips:
Smaker like godt kaldt, lag opp ekstra og ta med i lunsjboksen dagen etterpå!

Velbekomme 🙂

Annonse

8 Kommentarer

K

Kristine

25. juni 2019

Denne var bra! Enkel, rask og god Laget vanlig potetmos med litt blomkål, ettersom barna ikke liker søtpotet (ennå), men det funket også.

Linda Stuhaug

25. juni 2019

Så kjekt å lese at middagen falt i smak, Kristine 😀 Går absolutt fint å bytte ut tilbehøret, var nok knallgodt med blomkål-potetmos også 🙂

L

Lindis

12. januar 2020

Erstatning for melkeprodukt i denne retten?

Linda Stuhaug

12. januar 2020

Vegansk kremost og ost kanskje? 🙂

k

kathrine87

1. september 2018

Viss du ska lage berre 2 personar kor masse bruke av den oppskrifta da ?

Linda Stuhaug

1. september 2018

Du kan halvere den 🙂

S

Sara

11. juli 2018

Kan man bruke frosne grønnsaker?

Linda Stuhaug

11. juli 2018

Ja 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg