Linda Stuhaug

Annonse

6. april 2021

Kyllinggryte med sataysaus – middag på 15 minutt!

Kyllinggryte med sataysaus – middag på 15 minutt!
Hei, og god tirsdag alle sammen!
Håpe dåkke har hatt ei fin påske! Eg har tatt litt fri fra blogg og sosiale medier, men har jobba med diverse innlegg og prosjekter – så det er berre å glede seg framover 🙂 Uansett, no er vi i gang kvardagen i ei ny veke, og eg starter med å dele ein nydelig kyllinggryte med sataysaus med dåkke:
Sataysaus er jo ofte en saus som blir brukt som ein tilbehør-saus, men her har eg altså laga sataysaus som saus i gryta. Det fungerte ypperlig og var fantastisk godt! I tillegg har eg brukt ferdigstekt kylling (fant på tilbud!) men du kan sjølvsagt bruke kyllingfilet som du steiker opp istedenfor 🙂
Du trenger, ca. 4 personer: ♦ 250 ml kokoskrem (eg bruker Santa Maria «Rich Coconut Cream») ♦ 200 ml kokosmelk light (eller vanlig) ♦ 3-4 ss red curry paste ♦ 3-4 ss peanøttsmør ♦ 2-3 ss ferskpressa limesaft eller sitronsaft ♦ 2 ts valgfri søtning – ♦ 400 g ferdigstekt kylling (eller 600 g kyllingfilet som du steiker sjølv) ♦ 2-3 store paprika, biter
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane til sataysausen i en kjele. Kok opp under omrøring og smak til med red curry paste, peanøttsmør og sitronsaft. La sausen småkoke i 5 minutter, ha oppi kylling og paprika, og la det bli gjennomvarmt.
Taada, gryta klar til servering etter ca 15 minutt! Som tilbehør passer det godt med ris eller quinoa – eventuelt bulgur eller couscous. Hugs å sette dette på kok først 🙂 Vi hadde også salat til. Nyt!
Enkel, smakfull og kjempegod kyllinggryte som eg håper faller i smak hos fleire♥ Velbekomme!

Hei, og god tirsdag alle sammen!

Håpe dåkke har hatt ei fin påske! Eg har tatt litt fri fra blogg og sosiale medier, men har jobba med diverse innlegg og prosjekter – så det er berre å glede seg framover 🙂 Uansett, no er vi i gang kvardagen i ei ny veke, og eg starter med å dele ein nydelig kyllinggryte med sataysaus med dåkke:

Sataysaus er jo ofte en saus som blir brukt som ein tilbehør-saus, men her har eg altså laga sataysaus som saus i gryta. Det fungerte ypperlig og var fantastisk godt! I tillegg har eg brukt ferdigstekt kylling (fant på tilbud!) men du kan sjølvsagt bruke kyllingfilet som du steiker opp istedenfor 🙂

Du trenger, ca. 4 personer:
♦ 250 ml kokoskrem (eg bruker Santa Maria «Rich Coconut Cream»)
♦ 200 ml kokosmelk light (eller vanlig)
♦ 3-4 ss red curry paste
♦ 3-4 ss peanøttsmør
♦ 2-3 ss ferskpressa limesaft eller sitronsaft
♦ 2 ts valgfri søtning

♦ 400 g ferdigstekt kylling (eller 600 g kyllingfilet som du steiker sjølv)
♦ 2-3 store paprika, biter

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane til sataysausen i en kjele. Kok opp under omrøring og smak til med red curry paste, peanøttsmør og sitronsaft. La sausen småkoke i 5 minutter, ha oppi kylling og paprika, og la det bli gjennomvarmt.

Taada, gryta klar til servering etter ca 15 minutt! Som tilbehør passer det godt med ris eller quinoa – eventuelt bulgur eller couscous. Hugs å sette dette på kok først 🙂 Vi hadde også salat til. Nyt!

Enkel, smakfull og kjempegod kyllinggryte som eg håper faller i smak hos fleire♥ Velbekomme!

Annonse

42 Kommentarer

L

Lise Eilertsen

14. mars 2023

Denne ble en suksess i dag! Nydelig! 😋 Takk for oppskriften 😁👏

Linda Stuhaug

15. mars 2023

Kjekt den smakte!! :D

T

Tone-Marie

18. mai 2021

Denne har blitt en stor favoritt Utrolig god

Linda Stuhaug

19. mai 2021

Fantastisk <3

M

Marita

23. april 2021

Helt nyyydeligBeste måltidet jeg har spist på lenge!

Linda Stuhaug

24. april 2021

Så hyggelig å lese, Marita 😀

M

Maren

21. april 2021

Gleder meg til å prøve denne! Passer den til å fryses tror du? 🙂

Linda Stuhaug

21. april 2021

Det trur eg nok ja 😀

M

Monica

19. april 2021

Takk for mye god inspirasjon lurer på om denne blir sterk? Har en i familien som syns medium tacosaus er litt i sterkeste laget. Men vi andre elsker satay og tror det kunne falt i smak om det ikke er for sterkt. Er det eventuelt måter å gjøre den mildere på for de som trenger det?

Linda Stuhaug

20. april 2021

Hei! Nei, den er ikkje sterk. Men som det står i oppskrifta skal du jo smake til, så du justerer berre sjølv korleis du vil ha den 🙂

T

Tonje

19. april 2021

Brukes hele boksen med kokosmelk,eller kun selve kremen og ikke «vannet?

Linda Stuhaug

20. april 2021

Den eg bruker er fullt krema 🙂 Bruk heile du!

B

B

8. mars 2023

Har kjøpt rema 1000 sin kokosmelk og satt kaldt. Da stivnet toppen. Så kjøpte jeg santa maria sin kokosmelk(ikke krem) og satte kaldt. Da var hele boksen stiv av krem. Er det forskjell, eller hadde jeg kanskje ikke hatt rema 1000 sin kald lenge nok...? Vet du? Hva er forskjell på kremen du bruker her og Santa Maria sin kokosmelk som er krem når den er kald?

Linda Stuhaug

10. mars 2023

Ja, det kan dere forskjell på ulike merker :) Forskjellen er at den eg bruker her er fyldigere, men det blir mykje likt som Santa Maria sin kokosmelk!

M

Marius

16. april 2021

Hei! Hva kan man erstatte kokoskremen med?

Linda Stuhaug

17. april 2021

Creme fraiche 🙂

I

Ida

13. april 2021

Jeg ble så utrolig glad når jeg i går så at det var kommet en ny oppskrift her! Denne ble satt på ukesmenyen denne uka og vi greide ikke å vente – den måtte lages i går. I tillegg til paprika brukte vi litt ymse ekstra – gulrøtter, brokkoli, mais og chili – servert med ris til. Den var magisk god, og jeg er kjempeglad for at vi hadde i så mye ekstra grønnsaker, i dag har vi fått med oss denne til lunsj begge to også! 😀 Takk for en helt nydelig oppskrift!

Linda Stuhaug

13. april 2021

Så hyggelig å lese at gryta falt i smak, Ida 😀 neste gang skal eg også bruke litt ekstra grønnsaker – her passer jo det aller meste! Takk for tilbakemelding 🙂 <3

Å

Åse

12. april 2021

Denne var knallgod!! 😀 Og ikke minst veldig enkel – helt konge 🙂

Linda Stuhaug

13. april 2021

Fantastisk!! 😀

R

Ruth

8. april 2021

Veldig kjapp enkel og god

Linda Stuhaug

11. april 2021

Kjekt å lese, Ruth 😀

C

Celine

7. april 2021

Hei! Er det mulig å bruke vanlig kokosmelk eller må det være light versjonen? Hilsen Celine ☺️

Linda Stuhaug

7. april 2021

Hei! Neida, du må gjerne bruke vanlig 🙂

C

C

6. april 2021

Denne må testes ut! Hvilken søtning passer til denne type gryter og varmmat? Takk for god inspirasjon☺️

Linda Stuhaug

7. april 2021

Så bra! Kva søtning du bruker har egentlig ikkje noke betydning når det er så liten mengde. Bruk sukker, honning, Sukrin eller kva som helst du foretrekker 😀

H

Hege Anda

27. oktober 2021

Den var knallgod og veldig enkel 🙂

Linda Stuhaug

28. oktober 2021

Så kjekt å lese, Hege 😀

J

Janne

25. oktober 2021

Kva kan eg erstatte red curry pasta med

Linda Stuhaug

25. oktober 2021

Egentlig ingenting, den er uunngåelig for å få denne smaken… 🙂

H

Hege

31. august 2021

Mmmmm, helt nydelig og virkelig enkel og grei middag! Den blir garantert en slager her i huset. Tusen takk for mange gode oppskrifter

Linda Stuhaug

1. september 2021

Så hyggelig! Kjekt det smakte, Hege 😀

e

elin elisa lind

12. april 2022

Tusen takk, supergodt og raskt, jeg serverte nanbrød til.;D

Linda Stuhaug

12. april 2022

Så kjekt å lese🤩

S

Sissel

2. august 2022

Light-kokosmelk er noe juks! Leser du på innholds-deklarasjonen ser du at det er rett og slett kokosmelk OG VANN! Så da betaler man for at noen har tynnet ut kokosmelka for deg🙃

Linda Stuhaug

3. august 2022

Det et eg veldig klar over :) Derfor eg så og sei aldri bruker den.

A

Anne Marie

27. oktober 2022

Går det ann å fryse kokosmelka/ kremen?

Linda Stuhaug

28. oktober 2022

Ja :)

E

Emilie

12. april 2022

Hei, min samboer er allergisk mot nøtter. Er det et alternativ til peanøttsmør?:)

Linda Stuhaug

13. april 2022

Hm, eg har ingen erfaring med å bruke noke anna enn peanøttsmør. Men du kan kanskje prøve med tahihi? :)

M

Malin

12. april 2023

Hvilket peanøttsmør bruker du?

Linda Stuhaug

12. april 2023

Green choice :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg