Annonse
14. november 2016
Slik lager du perfekte havrepannekaker!
God mandag!
Eg har fått en del tilbakemeldinger fra venner, bekjente og lesere at det er så innimari vanskelig å lage perfekte havrepannekaker (eller proteinpannekaker om du vil – eg velger å kalle det proteinrike havrepannekaker. Havrelapper er også eit godt brukt ord)!
Kva man legger i ordet perfekte er nok forskjellige fra person til person, men når eg legger ut bilder av mine pannekaker som er runde, luftige og skikkelig saftige, så er det alltid nokon som spørr «korleis får du til så perfekte pannekaker?!»
Slik eg har forstått det, så er det en eller fleire av desse faktorene som gjer pannekakene uperfekte:
– harde/kompakte
– ingen luftighet
– smaker lite
– ser ut som eit flykrasj etter steiking
Så i dagens innlegg skal eg ta dere med steg-for-steg: slik lager du perfekte havrepannekaker! Dette er altså min metode og oppskrifta eg alltid lykkes med, som er blitt en favoritt hos mange, inkludert meg sjølv. Oppskrifta er sukkerfri, enkel og mettande, og passer like godt til frukost som lunsj eller kveldsmat 🙂
Så, mine tips er først og fremst (for luftige, fyldige og saftige pannekaker):
1. Bruk havremel framfor havregryn. Det seier seg sjølv at mel gir bedre konsistens til røra framfor heile gryn.
2. Bruk original kesam framfor mager kesam. Gir bedre smak, metter godt og det viktigaste: bedre saftighet.
3. Røra skal være fyldig. Er den flytande blir pannekakene flate, men er den for tjukk blir pannekakene kompakte.
4. Litt bakepulver i røra gjer pannekakene litt ekstra luftige.
Over til opppskrifta, som eg har delt MANGE ganger det siste året, med en liten justering. No får dere det virkelig inn med teskei altså, eg kunne skrevet framgangsmetoden på to linjer, i motsetning til heile avsnittet under.
Proteinrike havrepannekaker, 1 porsjon
100 g kesam
1 stort egg
35 g havremel
15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller eventuelt meir havremel)
eit godt dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
eventuelt vatn til passe konsistens: 1-2 ss
Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Juster med væske til en fyldig pannekakerøre, det er ikkje sikkert dette er nødvendig, det kjem litt an på kva valgfri tørrvare du bruker. Mandelmel og kokosmel er eksempel på tørrvare som suger til seg væske, og det kreves litt ekstra vatn, kanskje 2 ss, men bruker du vaniljeprotein eller havremel, er det sannsynligvis ikkje nødvendig.
Når du skal steike perfekte pannekakene må du ha en god steikepanne. Bruk litt smør om nødvendig, eg har teflonpanne og smør er ikkje nødvendig. Bruk litt over middels varme (5-6/9), og la steikepanna bli varm før du slenger på røra.
Hell røra forsiktig på steikepanna, eller bruk en spiseskei/liten ause til å forme runde pannekaker. Når overflata begynner å boble lett, snur du straks pannekakene. Dei treng ikkje steike så lenge på andre sida, dei skal trossalt beholde saftigheten, og da kan dei ikkje ihjelsteikes.
Ha over på en tallerken etterkvart som pannekakene er stekt. Server nystekte med det pålegget du liker best 🙂
Mitt favorittpålegg er definitivt cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Søt kesam, bær, brunost, nøttesmør eller heimelaga nugatti, forskjellige typer syltetøy er andre alternativer. Bruk akkurat det du liker best!
Med god topping blir det eit mektig og næringsrikt måltid. Doble gjerne oppskrifta om du har behov for det, havrepannekakene smaker godt etter en liten runde i mikrobølgeovnen visst du har rester 🙂
Konsistensen blir som fyldige lapper – med både luftighet og saftighet. Innimari enkelt, innimari godt!
Håper innlegget er oppklarande og til hjelp for dei som har etterspurt dette 🙂 Har du andre spørsmål er det berre å fyre laus i kommentarfeltet, så skal eg svare så godt eg kan!
Psst! Under kategorien « vafler, pannekaker og lapper» finner du mange fleire lignande oppskrifter. Pannekakene kan lages i ulike varianter, blant anna med sjokolade, revet eple eller gulrot. Finn din favoritt!
*
Annonse
26 Kommentarer
Madelen
16. desember 2018
Linda Stuhaug
16. desember 2018
Live
18. februar 2024
Linda Stuhaug
19. februar 2024
Hutler
17. oktober 2018
Silje
7. juni 2021
Linda Stuhaug
7. juni 2021
Thomas
10. mai 2021
Linda Stuhaug
11. mai 2021
Lena
20. februar 2019
Linda Stuhaug
21. februar 2019
Lene
18. desember 2019
Linda Stuhaug
19. desember 2019
Malin
28. januar 2024
Julie
22. mars 2018
Linda Stuhaug
22. mars 2018
Angelica
19. februar 2018
Linda Stuhaug
20. februar 2018
Anine
10. september 2018
Linda Stuhaug
10. september 2018
Elisabeth
6. april 2020
Linda Stuhaug
6. april 2020
Bente
3. januar 2021
Linda Stuhaug
4. januar 2021
Amalie
16. juni 2018
Linda Stuhaug
17. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR