Annonse
1. desember 2020
Slik lager du sprø pepperkaker uten sukker!
- Heisann alle sammen!
Heisann alle sammen!
(Dette innlegget er delt før (2016), men det er idag oppdatert då nokon av ingrediensane var utgått av produksjon etc).
Pepperkaker er vell den oppskrifta eg forbinder best med desember og jula. Det er liksom umulig å unngå pepperkaker, det blir servert over alt og er en klassiker for både store og små. Men så har vi dei som ikkje kan forsyne seg med pepperkaker når det blir servert på butikken eller i selskaper, og til dokke har eg oppskrifta! Desse er nemlig sukkerfri, og kan med eit par justeringer lages både melkefri og glutenfri. Til dei som må, eller til dei som ønsker eit litt sunnare alternativ 🙂
Sprø pepperkaker uten sukker
80 g ekte meierismør
30 g sukrinsirup gold eller fibersirup gold
40 g sukrin gold*
25 g sukrin+ *
1/2 ts bakepulver
2 ts kanel + 1 ts kardemomme + 1/2 ts nellik + 1/2 ts ingefær
→ eller 3 ts pepperkakekrydder
1 egg
ca. 180 g sikta kveitemjøl eller speltmjøl
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Smelt sammen smør, sirup, sukrin gold og sukrin+ på svak varme. La blandinga avkjøle seg litt.
2. Tilsett bakepulver, krydder og egg. Bland godt før du tilsetter litt og litt mjøl til en jevn og relativt fast deig.
3. La gjerne pepperkakedeiga stå eit par timer eller natta over i kjøleskap, da er den enklare å jobbe med. Nødløsning: 20 minutter i fryseren til deiga er kald.
4. Kjevle ut deiga så tynt som mulig og stikk ut pepperkaker med ønskede former. Fordel på 2 steikebrett med bakepapir. Steik pepperkakene midt i ovnen 8-10 minutter. Steiketida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis til kantane er godt gylne.
5. La pepperkakene stå litt på steikebrettet, avkjøl deretter på rist. Når pepperkakene er avkjølt blir dei sprø. Oppbevar i kakeboks.
Pynt er på ingen måte nødvendig. Pepperkakene kan nytes som dei er, eller gjer som meg: pynt med melisglasur og atkins nonstop.
Gjett om eg kosa meg på kjøkkenet når eg styrte på med skjørt på damene og slips på mennene!
Tips og alternativer til oppskrifta*
♦ Bytt gjerne ut litt av mjølet med fiberfin for å få enda meir fiber i pepperkakene.
♦ Sukrin gold og sukrin+ kan byttast med anna søtning tilsvarande 90 g sukker, men eg anbefaler som vanlig ikkje vanlig sukrin.
♦ For melkeri pepperkaker: bytt smør med melkefri margarin.
♦ For glutenfri pepperkaker: etter min erfaring blir ikkje pepperkakene like sprø når dei lages glutenfri. Deiga er også litt vanskeligare å jobbe med. Min anbefaling er rett og slett å bruke den mjøltypen du pleier å bruke som erstatning for kveitemjøl. Lyst jyttemjøl og glutenfri, lys mjølblanding veit eg mange har hatt suksess med 🙂
Håper du er frista!
Har du spørsmål til oppskrifta, ingredienser, bytting eller lignande – ta gjerne kontakt i kommentarfeltet 🙂 Setter også stor pris på tilbakemelding om du prøver deg på oppskrifta!
*
Annonse
36 Kommentarer
Rannveig Dahl
11. desember 2018

Linda Stuhaug
12. desember 2018
Margrethe Mykland
8. desember 2018

Linda Stuhaug
8. desember 2018
Anneli
3. desember 2018

Linda Stuhaug
3. desember 2018
Ellen
27. november 2018

Linda Stuhaug
27. november 2018
Ellen
30. november 2018

Linda Stuhaug
3. desember 2018
Stine
11. november 2018

Linda Stuhaug
11. november 2018
Kine Kristoffersen
11. desember 2021

Linda Stuhaug
12. desember 2021
Vibecke
1. november 2021

Linda Stuhaug
1. november 2021
Therese
4. desember 2019

Linda Stuhaug
5. desember 2019
Inger Kjærstad jensen
9. november 2019

Linda Stuhaug
11. november 2019
Dagrunn Saksenvik
30. oktober 2019

Linda Stuhaug
31. oktober 2019
Lena
2. desember 2023

Linda Stuhaug
3. desember 2023
Sofie
15. desember 2020

Linda Stuhaug
16. desember 2020
Ingrid Lovise
10. desember 2020

Linda Stuhaug
13. desember 2020
Nina
1. desember 2020

Linda Stuhaug
2. desember 2020
Kristin
5. november 2020

Linda Stuhaug
5. november 2020
Tale
15. desember 2022

Linda Stuhaug
16. desember 2022
SKRIV EN KOMMENTAR