Linda Stuhaug

25. mars 2015

Laks med blomkål-og brokkoligrateng

Laks med blomkål-og brokkoligrateng
Hei, og god onsdag! Idag har eg eit deilig middagstips med laks som hovedråvare, servert med krema blomkål- og brokkoligrateng. En middag som lages relativt kjapt, er sunn og veldig smakfull:
Blomkål- og brokkoligrateng, 4 personer 1 blomkål 1 brokkoli 1 bunt asparges, kan droppes eller bruk andre grønnsaker, f.eks en ekstra blomkål/brokkoli 1,5 bokser creme fraiche 1-2 dl valgfri melk Salt & pepper Evt. 2 fedd pressa kvitløk Revet ost
Kutt grønnsakene i passelige biter og ha i en ildfast form. Visp sammen creme fraice, melk, salt, pepper og pressa kvitløk om du ønsker det. Hell blandinga over grønnsakene og steik på 180 grader i ca. 35 minutter. Ha over revet ost dei siste 15-20 minuttane.
Ovnsbakt laks, 4 personer 8 laksefileter Krydder etter smak, eg brukte grovkverna chili
Sett inn i ovnen sammen med grønnsaksformen ca. 15 minutter (når du topper gratengen med ost) – sett då på varmluft. Maten blir ferdig på likt!
Blomkål- og brokkoligratengen kan nytes til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. Varier med ulike krydder, urter og tilleggsgrønnsak etter smak og behag!
Gratengen gir fra seg saus, så noko ekstra saus eller dressing på sida er ikkje nødvendig. Server gjerne med ris, potet, søtpotet eller lignande om du ønsker det, eller lur inn poteter/søtpoteter i sjølve gratengen.
Nyt!

Hei, og god onsdag!

Idag har eg eit deilig middagstips med laks som hovedråvare, servert med krema blomkål- og brokkoligrateng. En middag som lages relativt kjapt, er sunn og veldig smakfull:

Blomkål- og brokkoligrateng, 4 personer
1 blomkål
1 brokkoli
1 bunt asparges, kan droppes eller bruk andre grønnsaker, f.eks en ekstra blomkål/brokkoli
1,5 bokser creme fraiche
1-2 dl valgfri melk
Salt & pepper
Evt. 2 fedd pressa kvitløk
Revet ost

Kutt grønnsakene i passelige biter og ha i en ildfast form. Visp sammen creme fraice, melk, salt, pepper og pressa kvitløk om du ønsker det. Hell blandinga over grønnsakene og steik på 180 grader i ca. 35 minutter. Ha over revet ost dei siste 15-20 minuttane.

Ovnsbakt laks, 4 personer
8 laksefileter
Krydder etter smak, eg brukte grovkverna chili

Sett inn i ovnen sammen med grønnsaksformen ca. 15 minutter (når du topper gratengen med ost) – sett då på varmluft. Maten blir ferdig på likt!

Blomkål- og brokkoligratengen kan nytes til både rødt og kvitt kjøtt, rød og kvit fisk. Varier med ulike krydder, urter og tilleggsgrønnsak etter smak og behag!

Gratengen gir fra seg saus, så noko ekstra saus eller dressing på sida er ikkje nødvendig. Server gjerne med ris, potet, søtpotet eller lignande om du ønsker det, eller lur inn poteter/søtpoteter i sjølve gratengen.

Nyt!

2 Kommentarer

G

Gerd Kristin

19. januar 2022

Fantastisk mange gode og kjappe retter her. Du er ein inspirasjon for både unge og gamle😊

Linda Stuhaug

20. januar 2022

Så hyggelig å lese, Gerd Kristin, takk 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg