Linda Stuhaug

21. juli 2015

Laks med dillkrem og parmesanrør

Laks med dillkrem og parmesanrør
God tirsdag! På vestlandet er det skikkelig innevær med åpen himmel og høsttemperatur. Er det noken heldige her i Norge som har sol og sommer?
På slike dager er det vertfall heilt greit å tilbringe tid inne på kjøkkenet. Lurer du på kva du skal ha til middag idag har eg forslaget med laks på menyen før ei søt oppskrift mot slutten!
Laks med dillkrem og parmesanrør –
DILLKREM, ca. til 2 personer 75 g kesam 75 g philadelphia – vanlig, «urter» eller «kvitløk» 1-2 ss hakka dill sitronsaft salt og pepper
Bland sammen ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper. For ekstra smak kan du også presse eit fedd kvitløk i blandinga. La dillrkemen stå å trekke ut smak medan du lagar resten av middagen.
LAKS 1-2 laksefilêter per person
Dryss over salt & pepper og ovnsbak på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også grilles, gjerne i aluminiumsform.
PARMESANRØR
Parmesanrør lager du i en steikepanne på middels varme. Rasp parmesan i en tett sirkel i panna, la det smelte sammen og bli god gjennomvarmt. Fjern parmesanen med en steikespade og rull straks sammen til eit parmesanrør. Avkjøl.
Server med frisk salat, gjerne kokte eller bakte poteter, potetbåter, potetmos eller lignande.
Parmesanrør anbefaler eg virkelig. Det passer veldig godt til laks, men også andre enkle middagsretter med kjøtt, fisk og fjærkve – eller som tilbehør til ulike pastaretter og salater. Håper du vil prøve deg!

God tirsdag!
På vestlandet er det skikkelig innevær med åpen himmel og høsttemperatur. Er det noken heldige her i Norge som har sol og sommer?

På slike dager er det vertfall heilt greit å tilbringe tid inne på kjøkkenet. Lurer du på kva du skal ha til middag idag har eg forslaget med laks på menyen før ei søt oppskrift mot slutten!

Laks med dillkrem og parmesanrør –

DILLKREM, ca. til 2 personer
75 g kesam
75 g philadelphia – vanlig, «urter» eller «kvitløk»
1-2 ss hakka dill
sitronsaft
salt og pepper

Bland sammen ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper. For ekstra smak kan du også presse eit fedd kvitløk i blandinga. La dillrkemen stå å trekke ut smak medan du lagar resten av middagen.

LAKS
1-2 laksefilêter per person

Dryss over salt & pepper og ovnsbak på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også grilles, gjerne i aluminiumsform.

PARMESANRØR

Parmesanrør lager du i en steikepanne på middels varme. Rasp parmesan i en tett sirkel i panna, la det smelte sammen og bli god gjennomvarmt. Fjern parmesanen med en steikespade og rull straks sammen til eit parmesanrør. Avkjøl.

Server med frisk salat, gjerne kokte eller bakte poteter, potetbåter, potetmos eller lignande.

Parmesanrør anbefaler eg virkelig. Det passer veldig godt til laks, men også andre enkle middagsretter med kjøtt, fisk og fjærkve – eller som tilbehør til ulike pastaretter og salater. Håper du vil prøve deg!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg