Linda Stuhaug

9. juni 2016

Lakselasagne med spinatsaus

Lakselasagne med spinatsaus
Hei godtfolk!
Idag har eg en ny oppskrift på lakaselasagne med spinat til dokke. Fisk til middag treng absolutt ikkje å bety stekt torsk med poteter, det er så utrulig mange gode fiskemiddager man kan lage, så lenge man bruker litt kreativitet!
Eg har lagt ut en oppskrift på lakselasagne tidligere, men denne varianten er enda raskere, enklere og bedre på smak. Eg er så hekta på denne om dagene og må dele den her! En middag som passer like godt kvardag som helg, og lag gjerne opp litt ekstra – for den smaker like godt (om ikkje bedre) dagen etterpå:
Lakselasagne med spinatsaus, for 2-3 personer: 3-4 laksefilêter 1 boks creme fraichê 200 g spinat 3-5 lomper 1 fedd kvitløk revet ost muskat, salt og pepper
Slik gjer du: 1. Sett laksefilêtene på en langpanne med bakepapir. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 10 minutter.
2. Surr spinat og finhakka kvitløk i en klatt smør på steikepanna. Tilsett crême fraîche og la det surre til en fyldig saus. Smak til med muskat, salt og pepper.
3. Fordel litt av laksen i bunnen av en ildfast form, deretter lomper og spinatsausen i 2-3 lag. Avslutt med ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.
Tips og alternativer* – Selfølgelig kan du bruke vanlige pastaplater, men då må du steike lasagnen 30-40 minutter på nederste rille. Da trenger du heller ikkje forsteike laksen.
– Treng du en glutenfri variant kan du lage dine egne, heimelaga lomper. Oppskrift HER.
Server gjerne med en frisk salat!
Håper det frister 🙂

Hei godtfolk!

Idag har eg en ny oppskrift på lakaselasagne med spinat til dokke. Fisk til middag treng absolutt ikkje å bety stekt torsk med poteter, det er så utrulig mange gode fiskemiddager man kan lage, så lenge man bruker litt kreativitet!

Eg har lagt ut en oppskrift på lakselasagne tidligere, men denne varianten er enda raskere, enklere og bedre på smak. Eg er så hekta på denne om dagene og må dele den her! En middag som passer like godt kvardag som helg, og lag gjerne opp litt ekstra – for den smaker like godt (om ikkje bedre) dagen etterpå:

Lakselasagne med spinatsaus, for 2-3 personer:
3-4 laksefilêter
1 boks creme fraichê
200 g spinat
3-5 lomper
1 fedd kvitløk
revet ost
muskat, salt og pepper

Slik gjer du:
1. Sett laksefilêtene på en langpanne med bakepapir. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 10 minutter.

2. Surr spinat og finhakka kvitløk i en klatt smør på steikepanna. Tilsett crême fraîche og la det surre til en fyldig saus. Smak til med muskat, salt og pepper.

3. Fordel litt av laksen i bunnen av en ildfast form, deretter lomper og spinatsausen i 2-3 lag. Avslutt med ost. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter.



Tips og alternativer*
– Selfølgelig kan du bruke vanlige pastaplater, men då må du steike lasagnen 30-40 minutter på nederste rille. Da trenger du heller ikkje forsteike laksen.

– Treng du en glutenfri variant kan du lage dine egne, heimelaga lomper. Oppskrift HER.

Server gjerne med en frisk salat!

Håper det frister 🙂

6 Kommentarer

S

Sølvi

5. mars 2018

Do you think I can use other flatbreads, don’t have ’lomper’ here in Australia.

Linda Stuhaug

6. mars 2018

No, use tortilla 😉

e

elise

21. februar 2022

Hei! bruker du fersk eller frossen spinat 🙂 ?

Linda Stuhaug

21. februar 2022

Fersk 🙂

N

Nora

19. november 2020

Nydelige fiskemiddager.

Linda Stuhaug

20. november 2020

Så bra 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg