Linda Stuhaug

27. mai 2014

Laksemiddag med krema, (melkefri) fiskesaus

Laksemiddag med krema, (melkefri) fiskesaus
Klar for middagsoppskrift idag? Laks er en av dei beste råvarene eg veit om, og eg lager det opp til fleire ganger i veka. Måten eg lager laksen på og tilbehøret varierer eg fra gang til gang for å få variasjon. Det gjelder det å mikse og trikse med tilbehøret, og her kommer eg med en kombinasjon eg synes var knallgod! Ikkje minst får man en god fordeling mellom protein, karbohydrat og fett.
Soyabakt laks, ovnsbakte potetbåter, frisk mangosalat, krema fiskesaus som kan lages melkefri:
Laksen er krydra med grovkverna chilli og pepper, før eg tok over en god dæsj soyasaus. Inn i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.
Potetbåtene er poteter delt i båter, krydra med masse godt krydder. Chili, pepper, kvitløk, grillkrydder, paprikakrydder, urtesalt brukte eg, men bruk det du har og foretrekker. Inn i ovnen på 180-200 grader i 30-40 minutter til dei er ferdige, det vil variere fra ovn til ovn,
Salaten er miksa sammen av diverse grønnsaker og toppa med fersk mango, som virkelig setter prikken over I-en. Eg har alltid mango i salaten for tida, uansett kva eg ete!
Fiskesausen kan lages på to måter, der eine versjonen er med kokosmelk, og dermed melkefri:
Melkefri fiskesaus 1 boks kokosmelk 1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte – (evt. 1 dl alternativ melk og 1 fiskebuljong) En dæsj soyasaus 2-3 ss soyasaus salt og pepper Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.
Vanlig fiskesaus 1 beger creme fraiche, lett 1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte – (evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong) 2-3 ss soyasaus salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.
Nydelig kombinasjon mellom smaker!
Håper alle har hatt en fin dag i sola – no skal eg komme meg heim å nyte den i godt selskap 🙂

Klar for middagsoppskrift idag?

Laks er en av dei beste råvarene eg veit om, og eg lager det opp til fleire ganger i veka. Måten eg lager laksen på og tilbehøret varierer eg fra gang til gang for å få variasjon. Det gjelder det å mikse og trikse med tilbehøret, og her kommer eg med en kombinasjon eg synes var knallgod! Ikkje minst får man en god fordeling mellom protein, karbohydrat og fett.

Soyabakt laks, ovnsbakte potetbåter, frisk mangosalat, krema fiskesaus som kan lages melkefri:

Laksen er krydra med grovkverna chilli og pepper, før eg tok over en god dæsj soyasaus. Inn i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.

Potetbåtene er poteter delt i båter, krydra med masse godt krydder. Chili, pepper, kvitløk, grillkrydder, paprikakrydder, urtesalt brukte eg, men bruk det du har og foretrekker. Inn i ovnen på 180-200 grader i 30-40 minutter til dei er ferdige, det vil variere fra ovn til ovn,

Salaten er miksa sammen av diverse grønnsaker og toppa med fersk mango, som virkelig setter prikken over I-en. Eg har alltid mango i salaten for tida, uansett kva eg ete!

Fiskesausen kan lages på to måter, der eine versjonen er med kokosmelk, og dermed melkefri:



Melkefri fiskesaus
1 boks kokosmelk
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl alternativ melk og 1 fiskebuljong)
En dæsj soyasaus
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

Vanlig fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

Nydelig kombinasjon mellom smaker!



Håper alle har hatt en fin dag i sola – no skal eg komme meg heim å nyte den i godt selskap 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg