Annonse
4. november 2024
Lapskaus med kyllingfilet

Lapskaus er ein middag eg alltid har i frysaren heime. For når eg først koker lapskaus, så koker eg en stor 10-liters gryte og fryser ned i middagsporsjoner. Eg har en grunnoppskrift som eg alltid bruker, men varierer med ulike typer kjøtt og koketid alt etter kva eg har tilgjengelig og kor fyldig eg vil ha lapskausen.
Lapskaus har eg delt før her på bloggen, men her er ein litt anna variant, nemlig med kyllingfilet! Det er veldig godt å bruke som kjøtt i lapskaus - anbefalast😃

Grunnoppskrift, ca 6-8 personer:
• 2 pk lapskausblanding (à 800g)*
• 800-1000 g kyllingfilet, i terninger
• 1/2 kålrot, evt 3-4 gulrøtter
• 1 liten purreløk
• 1 liter storfekraft/buljong
*du kan fint kutte opp en blanding av potet, litt gulrot, litt sellerirot og purreløk sjølv framfor å bruke ferdig lapskausblanding. Men, det er veldig lettvint og like sunt å bruke ferdig blanding, den inneholder ingenting anna enn nettopp potet og grønnsaker :)
Slik gjer du:
1. Ha lapskausblanding, kålrot i terninger og væske i en kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i minst 30-60 minutt, eller eventuelt til den konsistensen du ønsker. Jo lengre koketid, jo fyldigare blir den. Eg koker ofte opp mot 90 miuntter for en skikkelig fyldig variant.
2. Juster med meir væske underveis om nødvendig.
3. Steik kyllingfilet og tilsett mot slutten av koketida. Smak til med salt og pepper, så er lapskausen ferdig!

Tips!
Du kan bruke dei fleste typar kjøtt/pølser, så bytt gjerne kylling med svin, storfe, pølser e.l. alt etter kva du liker og har tilgjengelig. Du kan gjerne bruke rester av for eksempel steik, kjøttkake, koteletter, biff m.m visst du har det!

Til lapskausen serverte eg nydelig pannebrød med trippel ost😍 Fantastisk godt som tilbehør til ulike supper o.l! Oppskrift finner du her♥︎

Som eg skreiv innledningsvis, eg koker alltid en svært gryte, så her blei det såklart middager til frysaren også! Fint til travle dager :)
Lag lapskaus du også!
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR