Linda Stuhaug

20. februar 2014

Magre og sukkerfri vaniljefudge med fleire varianter ~ peanøttfudge & sjokoladefudge

Magre og sukkerfri vaniljefudge med fleire varianter ~ peanøttfudge & sjokoladefudge
Det er Torsdag allerede, og snart helg! Da passer det vell godt med noken oppskrifter på sunnere vaniljefudge som kan varieres i forskjellige varianter, kanskje du vil prøve deg på desse i helgen? Etter eg la ut oppskirft på magre vaniljefudge i starten av Januar, så har det blitt min mest lagde oppskrift av dere som lesere. Kun i løpet av 5 veker, og bloggen min er snart ett år gammel! Tilbakemeldingane har våre SÅ gode, og det gleder meg virkelig at dere prøver og lykkes med oppskriftene mine ? Eg har laga MANGE varianter av grunnoppskrifta av fudge i ettertid, blant anna sjokoladefudge, peanøttfudge, smil sjokolade med ulike tilsettinger. I dette innlegget har eg samla litt ulike versjoner så du kan prøve deg fram og finne din favioritt!
Eg tørr å påstå – og har hørt fra mange av dere som har prøvd oppskriften – at grunnoppskrifta virkelig kan bli så lik som vaniiljefudge i i smågodthylla som man kan få det. Det var jo det eg ønska, for det det er noke av det beste sukkerholdige eg får. Som det står beskrevet i første innlegget så inneholdet heile oppskrifta ca 290 kalorier – får du 12 fudge betyr det 24 kalorier per stykk! Nesten for godt til å vere sant, med tanke på ekte vaniljefudge som har 75 kalorier per stk. Dei er også naturlig sukkerfrie – yaconsirup er pressa fra yaconroten og passer for diabetikere, lavkarbo tilhengere og dei som vil unngå rask blodsukkerstigning. Du får tak i Yaconsirup på helsekostbutikk, her på funksjonellmat eller Iherb – men du kan få tak i alternativt på vanlig matvarebutikk!
Ekte fudgekonsistens ?
Mange etterspurte bilde av korleis massen skal sjå ut for å få det beste resultatet:
Magre vaniljefudge, 10-12 stk 1,5 dl vikingmelk på boksevt. fløte eller soyafløte 20 g (2ss) sukringold 20 g (2ss) sukrindu kan og kun bruke sukringold 15 g yaconsirupdu kan bruke anna type sirup eller honning (eks: akasiehonning, walden farms sirup, agavesirup…) 12 g smør, eg brukte lettsmør, men bruk det du foretrekker
Bland sammen alle ingrediensene i en STOR bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse med "ketshup- konsistens". Dette kan ta litt tid, eg trur min stod i tilsammen 12 minutter (sjekk underveis!). Du kan også koke massen i en kjele, men dette vil ta litt tid, 40-50 minutter. Bruk en spiseskei til å fordele massen i silikonformer, eller hell over en liten, firkanta form med bakepapir – som du kan skjære i ruter når den er avkjølt. Sett i fryseren til fudgen er stivna, og oppbevar enten i frys eller kjøleskap til dne skal spises.
Du kan selfølgelig variere fudgen med å tilsette hakka sjokolade, nøtter, tørka frukt eller bær i formen før du heller over massen. Eg har en favoritt, og det er maldonsalte vaniljefudge? En nydelig kombinasjon mellom det salte og det søte –
Ønsker du sjokoladefudge? Tilsett 15 g sukkerfri, mørk sjokolade i den kokande massen når den er ferdig i mikro / panne. Sjokoladen smelter inn i blandinda, og du får sjokoladefugde som smelter bort i munnen! Her med maldonsalt & cashewnøtter i formene, men dei er like gode nøytrale –
Ønsker du peanøttfudge? Dette var utrulig godt, masse bedre enn forventa! Då tilsatte eg 25 g crunchy, økologisk peanøttsmør i blandinga når massen nesten var ferdig i mikroen. Lot det smelte sammen dei siste minuttane, og rørte godt med en gaffel for å løyse opp peanøttsmøret enda bedre før eg helte massen i formene –
Eller karamellfylte sjokolader, også kalla SMIL sjokolade! Lot massen berre stå halve tida i mikroen, så den forblei flytende når den blei avkjølt, deretter fylt i sjokoladehjerter. Innlegget gir nærmere beskrivelse av framgangsmetode.
Ingen tvil om at eg er inni en sjokolade & karamell periode – eg har fortsatt fleire tanker så det kommer meir framover 🙂 Håper det frister, legg gjerne igjen en kommantar om du prøver en av oppskriftene, eller om du lurer på noke! Tag også instagram med @lindastuhaug / så eg får med meg resultatene deres ?
Imorgen kommer oppskrift på min favorittpizza – med to ulike varianter til pizzabunn. Ingen av dei trenger heving, og det er berre å mikse sammen og spre over langpanna! Pizza, i likhet med vaniljefudge passer jo ypperlig til helga 🙂
Ha en fin kveld vidare, godtfolk ?
//sponsede linker

Det er Torsdag allerede, og snart helg!
Da passer det vell godt med noken oppskrifter på sunnere vaniljefudge som kan varieres i forskjellige varianter, kanskje du vil prøve deg på desse i helgen? Etter eg la ut oppskirft på magre vaniljefudge i starten av Januar, så har det blitt min mest lagde oppskrift av dere som lesere. Kun i løpet av 5 veker, og bloggen min er snart ett år gammel! Tilbakemeldingane har våre SÅ gode, og det gleder meg virkelig at dere prøver og lykkes med oppskriftene mine ? Eg har laga MANGE varianter av grunnoppskrifta av fudge i ettertid, blant anna sjokoladefudge, peanøttfudge, smil sjokolade med ulike tilsettinger. I dette innlegget har eg samla litt ulike versjoner så du kan prøve deg fram og finne din favioritt!

Eg tørr å påstå – og har hørt fra mange av dere som har prøvd oppskriften – at grunnoppskrifta virkelig kan bli så lik som vaniiljefudge i i smågodthylla som man kan få det. Det var jo det eg ønska, for det det er noke av det beste sukkerholdige eg får. Som det står beskrevet i første innlegget så inneholdet heile oppskrifta ca 290 kalorier – får du 12 fudge betyr det 24 kalorier per stykk! Nesten for godt til å vere sant, med tanke på ekte vaniljefudge som har 75 kalorier per stk. Dei er også naturlig sukkerfrie – yaconsirup er pressa fra yaconroten og passer for diabetikere, lavkarbo tilhengere og dei som vil unngå rask blodsukkerstigning. Du får tak i Yaconsirup på helsekostbutikk, her på funksjonellmat eller Iherb – men du kan få tak i alternativt på vanlig matvarebutikk!



Ekte fudgekonsistens ?

Mange etterspurte bilde av korleis massen skal sjå ut for å få det beste resultatet:

Magre vaniljefudge, 10-12 stk
1,5 dl vikingmelk på boksevt. fløte eller soyafløte
20 g (2ss) sukringold
20 g (2ss) sukrindu kan og kun bruke sukringold
15 g yaconsirupdu kan bruke anna type sirup eller honning (eks: akasiehonning, walden farms sirup, agavesirup…)
12 g smør, eg brukte lettsmør, men bruk det du foretrekker

Bland sammen alle ingrediensene i en STOR bolle, og sett i mikroen på full guffe. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse med "ketshup- konsistens". Dette kan ta litt tid, eg trur min stod i tilsammen 12 minutter (sjekk underveis!). Du kan også koke massen i en kjele, men dette vil ta litt tid, 40-50 minutter. Bruk en spiseskei til å fordele massen i silikonformer, eller hell over en liten, firkanta form med bakepapir – som du kan skjære i ruter når den er avkjølt. Sett i fryseren til fudgen er stivna, og oppbevar enten i frys eller kjøleskap til dne skal spises.

Du kan selfølgelig variere fudgen med å tilsette hakka sjokolade, nøtter, tørka frukt eller bær i formen før du heller over massen. Eg har en favoritt, og det er maldonsalte vaniljefudge? En nydelig kombinasjon mellom det salte og det søte –

Ønsker du sjokoladefudge? Tilsett 15 g sukkerfri, mørk sjokolade i den kokande massen når den er ferdig i mikro / panne. Sjokoladen smelter inn i blandinda, og du får sjokoladefugde som smelter bort i munnen! Her med maldonsalt & cashewnøtter i formene, men dei er like gode nøytrale –

Ønsker du peanøttfudge? Dette var utrulig godt, masse bedre enn forventa! Då tilsatte eg 25 g crunchy, økologisk peanøttsmør i blandinga når massen nesten var ferdig i mikroen. Lot det smelte sammen dei siste minuttane, og rørte godt med en gaffel for å løyse opp peanøttsmøret enda bedre før eg helte massen i formene –

Eller karamellfylte sjokolader, også kalla SMIL sjokolade! Lot massen berre stå halve tida i mikroen, så den forblei flytende når den blei avkjølt, deretter fylt i sjokoladehjerter. Innlegget gir nærmere beskrivelse av framgangsmetode.

Ingen tvil om at eg er inni en sjokolade & karamell periode – eg har fortsatt fleire tanker så det kommer meir framover 🙂
Håper det frister, legg gjerne igjen en kommantar om du prøver en av oppskriftene, eller om du lurer på noke! Tag også instagram med @lindastuhaug / så eg får med meg resultatene deres ?

Imorgen kommer oppskrift på min favorittpizza – med to ulike varianter til pizzabunn. Ingen av dei trenger heving, og det er berre å mikse sammen og spre over langpanna! Pizza, i likhet med vaniljefudge passer jo ypperlig til helga 🙂

Ha en fin kveld vidare, godtfolk ?

//sponsede linker

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg