Linda Stuhaug

13. september 2014

Marinert kalkunbryst med nydelig tilbehør

Marinert kalkunbryst med nydelig tilbehør
God Lørdag!
Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen.
Kalkunbryst er proteinrikt, magert, saftig og utrulig godt. Me det riktige tilbehøret så blir det er virkelig smaksfest!
Marinert kalkunbryst med grønnsaker, poteter, kokoskrema sopp og tyttebærsyltetøy –
Det marinerte kalkunbrystet er å finne i frysedisken i dagligvarebutikker. Denne er uten tvil blitt en favoritt – kalkun kan vere vanskelig å tilberede, for det er så lett for at kjøttet blir tørt. Dette kalkunbrystet trenger berre en opptining, steikes i ovnen, litt kvile og deretter skiver man det opp på middagstallerken!
? Marinert kalkunbryst – følg framgangsmetoden på baksida. Kjøttet skal steikes i ca. 1 time og 15 minutt.
? Grønnsaker – damp dei grønnsakene du ønsker å ha som tilbehør. Eg brukte blomkål, brokkoli og gulerøtter.
? Poteter kokes. Det er også godt med ovnsbakte potetbåter, potetskiver eller potetmos som tilbehør.
? Kokoskrema sopp gjer heile måltidet, og fungerer både som saus og tilbehør med grønnsaker. Man justerer mengden med kokosmelk / kokoskrem etter kor masse saus man ønsker. Oppskrift under bildet. Du kan kreme soppen med creme fraiche, rømme, matyoghurt istedenfor kokosmelk, men den gir en utrulig god smak og fylde.
Kokoskrema sopp Juster mengdene etter kor mange som skal spise og kva konsistens du vil ha.
Steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.
PS: den stive delen av kokosmelk – kokoskrem – får du når en boks vanlig kokosmelk står i kjøleskap. I denne oppskrifta er du ikkje så avhengig av den stive delen ettersom man kan justere med maisennajevning.
Perfekt å lage opp store porsjoner og samle familien til middag på en Søndag!
God helg vidare, alle sammen! Vi nyter dagane i Barelona og er heime seint i morgon. Litt ferie og avbrekk, svar på kommentarer og lignene tar eg når eg kommer heim igjen 🙂

God Lørdag!

Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen.

Kalkunbryst er proteinrikt, magert, saftig og utrulig godt. Me det riktige tilbehøret så blir det er virkelig smaksfest!

Marinert kalkunbryst med grønnsaker, poteter, kokoskrema sopp og tyttebærsyltetøy –

Det marinerte kalkunbrystet er å finne i frysedisken i dagligvarebutikker. Denne er uten tvil blitt en favoritt – kalkun kan vere vanskelig å tilberede, for det er så lett for at kjøttet blir tørt. Dette kalkunbrystet trenger berre en opptining, steikes i ovnen, litt kvile og deretter skiver man det opp på middagstallerken!

? Marinert kalkunbryst – følg framgangsmetoden på baksida. Kjøttet skal steikes i ca. 1 time og 15 minutt.

? Grønnsaker – damp dei grønnsakene du ønsker å ha som tilbehør. Eg brukte blomkål, brokkoli og gulerøtter.

? Poteter kokes. Det er også godt med ovnsbakte potetbåter, potetskiver eller potetmos som tilbehør.

? Kokoskrema sopp gjer heile måltidet, og fungerer både som saus og tilbehør med grønnsaker. Man justerer mengden med kokosmelk / kokoskrem etter kor masse saus man ønsker. Oppskrift under bildet. Du kan kreme soppen med creme fraiche, rømme, matyoghurt istedenfor kokosmelk, men den gir en utrulig god smak og fylde.

Kokoskrema sopp
Juster mengdene etter kor mange som skal spise og kva konsistens du vil ha.

Steik sopp og gjerne løk med ulike krydder til dei begynner å skille litt væske. Tøm ut væska, og tilsett den stive delen av fullfeitt kokosmelk og en god dæsj soyasaus. Rør rundt, la det putre og godgjere seg før du smaker til med evt. krydder og meir soyasaus. Juster megda kokosmelk etter kor krema du ønsker den. Er sausen veldig rennane kan du justere med litt maisennajevning for å tjukne den. Rør maisenna ut i vatn og tilsett forsiktig mens det småkoker.

PS: den stive delen av kokosmelk – kokoskrem – får du når en boks vanlig kokosmelk står i kjøleskap. I denne oppskrifta er du ikkje så avhengig av den stive delen ettersom man kan justere med maisennajevning.

Perfekt å lage opp store porsjoner og samle familien til middag på en Søndag!

God helg vidare, alle sammen!
Vi nyter dagane i Barelona og er heime seint i morgon. Litt ferie og avbrekk, svar på kommentarer og lignene tar eg når eg kommer heim igjen 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg