Linda Stuhaug

17. januar 2022

Mine beste havrelapper!

Mine beste havrelapper!
God mandag!
Dåkke som har fulgt meg lenge kjenner til den oppskrifta her. Det er nemlig oppskrifta mi på verdens beste havrelapper♥ Dei er SÅ gode – fluffy, saftige, søte og knallgode på smak. Har du ikkje testa desse enda, så er det virkelig på tide!
Oppskrifta er 100% grov, næringsrik, sukkerfri og naturlig proteinrik. Havrelappane passer like godt til frukost som lunsj, turmat, kveldsmat eller sunn kos!
Du trenger, ca 12-15 stk 200 g original kesam (eventuelt rømme eller creme fraiche. Kan og bruke yoghurt med minst 7% fett) 2 store egg 70 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å blende havregryn) 30 g valgfri tørrvare – gjerne grovt speltmjøl, meir havremjøl eller lignande 1 ts bakepulver 3-4 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 6-7 ts sukker) eit godt dryss kanel og kardemomme
Slik gjer du: 1. Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Røra skal vere fyldig visst du vil ha fyldige, fluffy pannekaker.
2. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig). 3. Server nystekte med valgfritt pålegg! Min favoritt er cottage cheese, sukkerfri jordbærsylte og bær♥
Enkle, ikkje sant? Håpe dei kan friste til den kommande veka!
Ha en nydelig mandag vidare 😀

God mandag!

Dåkke som har fulgt meg lenge kjenner til den oppskrifta her. Det er nemlig oppskrifta mi på verdens beste havrelapper♥ Dei er SÅ gode – fluffy, saftige, søte og knallgode på smak. Har du ikkje testa desse enda, så er det virkelig på tide!

Oppskrifta er 100% grov, næringsrik, sukkerfri og naturlig proteinrik. Havrelappane passer like godt til frukost som lunsj, turmat, kveldsmat eller sunn kos!

Du trenger, ca 12-15 stk
200 g original kesam (eventuelt rømme eller creme fraiche. Kan og bruke yoghurt med minst 7% fett)
2 store egg
70 g havremjøl (du kan lage sjølv ved å blende havregryn)
30 g valgfri tørrvare – gjerne grovt speltmjøl, meir havremjøl eller lignande
1 ts bakepulver
3-4 ts sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 6-7 ts sukker)
eit godt dryss kanel og kardemomme



Slik gjer du:
1. Visp sammen ingrediensane. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-2 ss vatn). Røra skal vere fyldig visst du vil ha fyldige, fluffy pannekaker.

2. Bruk litt over middels varme, og la steikepanna bli skikkelig varm før du heller på røre. Steik pannekakene gylne på begge sider (bruk steikefett om nødvendig).

3. Server nystekte med valgfritt pålegg! Min favoritt er cottage cheese, sukkerfri jordbærsylte og bær♥

Enkle, ikkje sant? Håpe dei kan friste til den kommande veka!

Ha en nydelig mandag vidare 😀

14 Kommentarer

H

Helga

22. januar 2022

Har matredda mager kesam – kan jeg bruke de ved å tilsette noe annet for at de ikke blir tørre.

Linda Stuhaug

23. januar 2022

Prøv å tilsette eit par ss smelta smør😃

S

Silje B

18. januar 2022

Prøvde med sesamel, ikke like god som havremel, men ok 🙂 veldig enkle og kjappe å lage🙌🤩 creme fraishe og sukkerfritt syltetøy🥰

Linda Stuhaug

19. januar 2022

Så bra! Kjekt dei falt i smak 😀

L

Linda

18. januar 2022

Kan jeg bruke honning i stedenfor sukrin?

Linda Stuhaug

19. januar 2022

Jaja 🙂

B

Benedicte

18. januar 2022

Kan jeg bruke kokosmel som den valgfrie meltypen?

Linda Stuhaug

18. januar 2022

Det kan du, men det er ikkje den mjøltypen eg generelt anbefaler 🙂 Bedre med «nøytrale» mjøltyper som ikkje har så spesielle bakeegenskaper som kokosmjøl. Men kan hende det ikkje blir så ille resultat 😀

M

Marie

17. januar 2022

Kan man bruke mager kesam?

Linda Stuhaug

18. januar 2022

Det anbefaler eg ikkje, den er så mager at pannekakene fort blir tørre 😉

H

Hilde

21. februar 2022

De var helt nydelige 🤩👌 Både store og små likte disse veldig godt.

Linda Stuhaug

21. februar 2022

Så kjekt å lese 🙂

N

Nina

24. februar 2022

Hei :) Kan man bruke sukrinmelis eller sukrinsirup som søtning? Har ikke vanlig sukrin 😅

Linda Stuhaug

25. februar 2022

Ja, valgfri søtning = du kan bruke det du vil :) men eg bruker ikkje vanlig sukrin, det bruker eg aldri😊 Stor forskjell på sukrin og sukrin+😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg