Annonse
16. mars 2016
Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør
Hei hopp, og god (solskinns)onsdag!
Her om dagen hadde eg nokre modne bananer som burde blitt brukt. En slager er å lage bananbrød, bananpannekaker eller fryse bananene i biter til bananis, men denne gangen ville eg prøve noko nytt. Resultatet blei mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør, veldig gode!
Desse er supre som tursnacks, kanskje noko å tenke på til skiturene i påska? Like gode er dei som kveldskos, mellommåltid elelr påfyll fø/etter trening.
Raske og enkle å lage med få ingrenser, heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk:
Du trenger, ca. 8 stk
1 moden banan
50 g havregryn
35 g økologisk peanøttsmør (gjerne crunchy)
1 ss peanøttmel, evt. havremel
1/2 ts kanel
Slik gjer du:
1. Mos bananen med en gaffel, rør inn resten av ingrediensene til en jevn og fyldig «deig». La det svelle i 5 minutter.
2. Fordel deigen på en langpanne med bakepapir, ca. 1 ss per kjeks. Trykk lett flate og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne i kantane.
Kjeksene smaker i grunn best nystekte, fortsatt litt varme, gjerne med eit glass iskald melk. Men dei er også gode kalde, og kan fint spises dagen etterpå. Då anbefaler eg å oppbevare dei i en matboks i romtemperatur.
Mjuke, søte, smakfulle med litt crunch – skikkelig gode!
Dagens x-life tips:
Det er stor kampanje på utvalgte tightser med inntil 50% rabatt, under ser dere eit knippe utvalg, men heile oversikten finner du HER! (annonselenker)
Ha en fin dag vidare!
Annonse
6 Kommentarer
Preethi
23. mars 2021
![](https://cdn.sanity.io/images/w69fde7v/production/b375138893cefcb197801da399bbe447a54de626-5227x7294.jpg?w=200&fm=webp&q=100&auto=format)
Linda Stuhaug
24. mars 2021
Lisa
8. september 2018
![](https://cdn.sanity.io/images/w69fde7v/production/b375138893cefcb197801da399bbe447a54de626-5227x7294.jpg?w=200&fm=webp&q=100&auto=format)
Linda Stuhaug
9. september 2018
Siri
12. januar 2019
![](https://cdn.sanity.io/images/w69fde7v/production/b375138893cefcb197801da399bbe447a54de626-5227x7294.jpg?w=200&fm=webp&q=100&auto=format)
Linda Stuhaug
13. januar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR