Linda Stuhaug

22. november 2013

Næringsrik søtpotetkake med sjokoladebiter

Næringsrik søtpotetkake med sjokoladebiter
Heisann godtfolk, og god Fredag 🙂 Som fleire av dere sikkert har forstått, så er eg skikkelig hekta på søtpotet om dagane! En akutt bakelyst for ett par kvelder siden resulterte i ett av mine bedre sunne kakeoppskrifter – og den med søtpotet som hovedingrediens. Kaka blei så saftig og god, og den forsvant i løpet av noken timer… Eg spiste den selføgelig ikkje aleine – og den falt virkelig i smak hos dei andre også 🙂 Tidligare har eg laga ulike middagsvarianter med søtpotet, søtpotet- pannekaker og søtpotet-muffins, sistnevnte er utgangspunktet i denne søtpotet- kaka –
Ja, eg har kjøpt meg ei fjøl… eller noke sånt. Måtte ha litt variasjon til dei kjedelige tallerkane mine.
Kaka er glutenfri ~ sukkefri ~ uten smør/olje ~ proteinrik ~ mektig ~ næringsrik ~ full av betakaroten. Åh, som eg elsker sunn bakst ?
Du trenger 1 stor søtpotet – eg brukte 200 g søtpotetmos 1 dl havremel, du kan male sjølv av havregryn 0,7 dl vaniljeproteinpulver du kan erstatte det med havremel, nøytralt proteinpulver eller anna valgfri tørrvare 2 ss gresk yoghurt/kesam 1 egg + 1 kvitte 1 ts bakepulver Masse kanel og litt kardemomme Søtning etter smak, eg brukte 5 ss splenda Sukkerfri, mørk sjokolade
Framgangsmetode Start med å dele søtpoteta i mindre biter, og kok den mør i vatn. I mellomtida kan du ha resten av ingrediensene i en bolle for seg. Når søtpoteta er gjennomkokt har du bitane over i en sil så ALT vatntet renner av, tar av skallet og moser med en gaffel / stavmikser til en jevn purê. Bland alt sammen med en stavmikser eller hndvisp til en jevn og klumpfri masse.
Fordel i kakeform på 22-24 cm i diameter. Trykk nedi litt store, men hakka biter av sukkerfri sjokolade. Steik midt i ovnen på 175 grader i kaka er ferdig, 20-25 minuttt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og kva kakeformer du bruker. Bruk en steikepinne eller kniv for å sjekke underveis!
Kaka må ikkje ha glasur, for den er så saftig i seg sjølv. Dryss gjerne over litt sukrinmslis i tilfelle!
Eg lagde litt glasur av Gresk yoghurt Steviadråper english toffee Søtning Kanel
Miks sammen, smak til. Du trenger i utgangspunktet berre nøytral yoghurt i en slags form (mager kesam, gresk yoghurt, philadelphia light etc) og søtning – men steviadråper gir en ekstra god smak.
Sjokoladebitane inni kaka gjorde den komplett, det hadde ikkje våre det samme uten! Sååå god, og sååå fornøgd med oppskrifta, hehe 🙂
Då vil eg ønske dere en fortsatt fin Fredag og god helg – en hilsen til snøfylte og kalde Norge fra solfylte og varme Florida ?

Heisann godtfolk, og god Fredag 🙂
Som fleire av dere sikkert har forstått, så er eg skikkelig hekta på søtpotet om dagane! En akutt bakelyst for ett par kvelder siden resulterte i ett av mine bedre sunne kakeoppskrifter – og den med søtpotet som hovedingrediens. Kaka blei så saftig og god, og den forsvant i løpet av noken timer… Eg spiste den selføgelig ikkje aleine – og den falt virkelig i smak hos dei andre også 🙂 Tidligare har eg laga ulike middagsvarianter med søtpotet, søtpotet- pannekaker og søtpotet-muffins, sistnevnte er utgangspunktet i denne søtpotet- kaka –

Ja, eg har kjøpt meg ei fjøl… eller noke sånt. Måtte ha litt variasjon til dei kjedelige tallerkane mine.

Kaka er glutenfri ~ sukkefri ~ uten smør/olje ~ proteinrik ~ mektig ~ næringsrik ~ full av betakaroten. Åh, som eg elsker sunn bakst ?

Du trenger
1 stor søtpotet – eg brukte 200 g søtpotetmos
1 dl havremel, du kan male sjølv av havregryn
0,7 dl vaniljeproteinpulver
du kan erstatte det med havremel, nøytralt proteinpulver eller anna valgfri tørrvare
2 ss gresk yoghurt/kesam
1 egg + 1 kvitte
1 ts bakepulver
Masse kanel og litt kardemomme
Søtning etter smak, eg brukte 5 ss splenda
Sukkerfri, mørk sjokolade

Framgangsmetode
Start med å dele søtpoteta i mindre biter, og kok den mør i vatn. I mellomtida kan du ha resten av ingrediensene i en bolle for seg. Når søtpoteta er gjennomkokt har du bitane over i en sil så ALT vatntet renner av, tar av skallet og moser med en gaffel / stavmikser til en jevn purê. Bland alt sammen med en stavmikser eller hndvisp til en jevn og klumpfri masse.

Fordel i kakeform på 22-24 cm i diameter. Trykk nedi litt store, men hakka biter av sukkerfri sjokolade. Steik midt i ovnen på 175 grader i kaka er ferdig, 20-25 minuttt. Steiketida vil variere fra ovn til ovn og kva kakeformer du bruker. Bruk en steikepinne eller kniv for å sjekke underveis!

Kaka må ikkje ha glasur, for den er så saftig i seg sjølv. Dryss gjerne over litt sukrinmslis i tilfelle!

Eg lagde litt glasur av
Gresk yoghurt
Steviadråper english toffee
Søtning
Kanel

Miks sammen, smak til. Du trenger i utgangspunktet berre nøytral yoghurt i en slags form (mager kesam, gresk yoghurt, philadelphia light etc) og søtning – men steviadråper gir en ekstra god smak.

Sjokoladebitane inni kaka gjorde den komplett, det hadde ikkje våre det samme uten! Sååå god, og sååå fornøgd med oppskrifta, hehe 🙂

Då vil eg ønske dere en fortsatt fin Fredag og god helg – en hilsen til snøfylte og kalde Norge fra solfylte og varme Florida ?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg