Linda Stuhaug

Annonse

Næringsrikt, heimelaga sjokoladepålegg

Næringsrikt, heimelaga sjokoladepålegg
Heisann! Eg har laga fleire varianter av heimelaga sjokoladepålegg tidligare, men dette trur eg er det aller beste😍 Å kombinere hasselnøtter med cashewnøtter var ein skikkelig god ide, og sjokoladepålegget blei berre fantastisk godt! Flytande, heilt smooth, enkelt å lage - dette må du prøve! Sukkerfritt, næringsrikt og veldig anvendelig er det også, bruk som pålegg eller topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, yoghurtblandinger m.m😍
Du trenger, 1 stort glass: • 250 g usalta hasselnøtter • 250 g usalta cashewnøtter • 1 ts maldonsalt • 4 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrin+, anbefaler ikkje flytande søtning • 4 ss råkakao eller 2-3 ss bakekakao Slik gjer du: 1. Ha nøttene over på eit steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme, og rist nøttene i 6-8 minutter. Avkjøl litt. 2. Ha cashewnøtter over i en kraftig blender eller foodprosessor, mens du har rister hasselnøttne litt i eit klede for å få av skallet før du også tar hasselnøttene i blenderen. 3. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis. Kor lang tid dette tar kjem an på kor sterk motor du har, og kor skarpe knivene er i blenderen/foodprosessoren. 4. Tilsett salt, søtning og kakao miks det godt inn. Hell så sjokoladepålegget over i eit glass. Oppbevar i kjøkkenskapet og bruk til alt du vil ha ekstra sjokolade på♥︎
Her ser dåkke framgangsmåten, det er bilder fra mitt forrige sjokoladepåleggg med hasselnøtter og mandler, også brukte eg sukrin gold istedenfor. Framgangsmåten er den samme i dagens oppskrift!
Sjokoladepålegget er heilt nydelig som topping på vafler og pannekaker, eller som pålegg på brødskiva, over havregraut, yoghurtblandinger med frukt og bær etc♥︎ Håper det frister!

Heisann!

Eg har laga fleire varianter av heimelaga sjokoladepålegg tidligare, men dette trur eg er det aller beste😍 Å kombinere hasselnøtter med cashewnøtter var ein skikkelig god ide, og sjokoladepålegget blei berre fantastisk godt! Flytande, heilt smooth, enkelt å lage - dette må du prøve!

Sukkerfritt, næringsrikt og veldig anvendelig er det også, bruk som pålegg eller topping på alt fra brødskiva til pannekaker, vafler, havregraut, smoothie, yoghurtblandinger m.m😍

Du trenger, 1 stort glass:
• 250 g usalta hasselnøtter
• 250 g usalta cashewnøtter
• 1 ts maldonsalt
• 4 ss valgfri søtning (eg brukte 2 ss sukrin+, anbefaler ikkje flytande søtning
• 4 ss råkakao eller 2-3 ss bakekakao

Slik gjer du:
1. Ha nøttene over på eit steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 200 grader over-undervarme, og rist nøttene i 6-8 minutter. Avkjøl litt.

2. Ha cashewnøtter over i en kraftig blender eller foodprosessor, mens du har rister hasselnøttne litt i eit klede for å få av skallet før du også tar hasselnøttene i blenderen.

3. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis. Kor lang tid dette tar kjem an på kor sterk motor du har, og kor skarpe knivene er i blenderen/foodprosessoren.

4. Tilsett salt, søtning og kakao miks det godt inn. Hell så sjokoladepålegget over i eit glass. Oppbevar i kjøkkenskapet og bruk til alt du vil ha ekstra sjokolade på♥︎

Her ser dåkke framgangsmåten, det er bilder fra mitt forrige sjokoladepåleggg med hasselnøtter og mandler, også brukte eg sukrin gold istedenfor. Framgangsmåten er den samme i dagens oppskrift!

Sjokoladepålegget er heilt nydelig som topping på vafler og pannekaker, eller som pålegg på brødskiva, over havregraut, yoghurtblandinger med frukt og bær etc♥︎

Håper det frister!

Annonse

38 Kommentarer

M

Marthe

6. november 2023

Er det mulig å bruke noe annet enn hasselnøtter? Har en allergiker i hus. ;)

Linda Stuhaug

6. november 2023

Ja, bruk dei nøttene du vil😊

L

Line

17. januar 2024

Hei! Slik jeg har skjønt bør ikke barn ha kunstig søtning, hva anbefaler du å bruke som søtning når barn skal spise pålegget? 🙂

Linda Stuhaug

17. januar 2024

Hei! Ja, det stemmer. Men sukrin+ er ikkje kunstig søtning😊 Det er 100% naturlig.

A

Anita

12. oktober 2024

Hvor lenge kan stå før den blir dårlig?

Linda Stuhaug

12. oktober 2024

Leeenge. Månedsvis :)

A

Anita

12. oktober 2024

Takk for svar 😊 det ble en suksess her i huset 😊

Linda Stuhaug

13. oktober 2024

Så bra😊

E

Elin

2. februar 2024

Prøvde å lage dette i dag, men det ble veldig bittert. Mulig jeg har brukt for mye kakao? Bruker r du strøkne spiseskjeer? Brukte 4 ss råkakao, og trodde egentlig jeg var forsiktig med mengden siden jeg tenkte jeg heller kunne smake det til. Prøvde å tilsette mer søtning uten at det hjalp. Skal prøve å "vanne det ut" med litt mer nøttesmør senere og se om det hjelper.

Linda Stuhaug

4. februar 2024

Ja, det er alltid strøkne spiseskeier/teskeier. Det skal gå fint å blende det sammen med nøytralt nøttesmør for å "vatne ut" bitterheten😊

H

Hanne

26. august 2024

Må skallet av hasselnøttene ?

Linda Stuhaug

27. august 2024

MÅ ikkje, men eg liker å gjer det.

S

Sigurd

10. desember 2023

Hvor lang holdbarhet har dette ved oppbevaring i kjøleskap?

Linda Stuhaug

11. desember 2023

Det skal ikkje stå i kjøleskap :) Holde seg i månedsvis!

T

Tina

25. august 2024

Kan man bruke f.eks lønnesirup eller honning som søtning? Hvilken av de er vant best å bruke isåfall?

Linda Stuhaug

25. august 2024

Det anbefaler eg ikkje, nøttesmør har en tendens til å gå fra flytande til kornete og klumpete konsistens ved flytande søtning, dessverre!

A

AMOR

5. september 2024

Kan jeg bruke stevia drops?

Linda Stuhaug

6. september 2024

Det vil eg tru går fint :) Skal jo ikkje så mykje til.

A

Andrea

27. oktober 2023

Dette var nydelig 😄

Linda Stuhaug

29. oktober 2023

Så kjekt å lese😍

B

Bodil

20. juni 2024

Klarer en stavmikser dette? Visst ikke hvilke blender anbefales?

Linda Stuhaug

20. juni 2024

Nei, stavmikser klarer absolutt ikkje dette :) Eg bruker vitamix a2300i. Kraftig blender/foodprosessor klarer fint å lage nøttesmør :)

M

May Lene

9. januar 2025

Jeg har en Wilfa Xplode bl3b, tror du den et sterk nokk, den var kraftig dyr iallefall.

K

Kristin

25. august 2024

Lagde dette . Nydelig😍 Jeg brukte orginal kakao fra freia. Den er iallefall usukra. Brukte Sukrin gold. Prøvde på brødskive med bananer som var litt grønne, sp drislet over med litt akasie honning 😍. Yummi ! Elsker at det ikke er ultraprosessert .

Linda Stuhaug

26. august 2024

Både råkakao, original kakao og bakekakao er usukra :) Kjekt oppskrifta smakte😃

A

Alvilde

3. februar 2024

Eg elsker den❤ Den er kjempegod tusen takk😊

Linda Stuhaug

4. februar 2024

Så hyggelig🥰

I

Iselin

15. august 2024

Jeg brukte sukrin+ som søtning, men opplevde at det ble litt knasende. Burde jeg latt det blende mer? Bruke annen søtning? Kan jeg bruke Sukrin melis tro? Mvh Iselin

Linda Stuhaug

15. august 2024

Du kan bruke sukrinmelis istedenfor, då knaser det vertfall ikkje :) Men det pleier egentlig å forsvinne ganske fort!

M

Marit

5. februar 2025

Hei, denne må jeg prøve. Vet du næringsinnhold på 100gr ferdig sjokoladepålegg? Så vi vet hvor mye man kan une seg 😉

Linda Stuhaug

5. februar 2025

Hei! Nei, det rekner eg ikkje på. Håpe den smaker :)

L

Linn

3. februar 2024

MÅ inn i ovnen først? Jeg glemte jo d og gardiner startet kverningen..

L

Linn

3. februar 2024

Ikke gardiner, men jeg... (ordretting altså)..

Linda Stuhaug

4. februar 2024

Du må ikkje, men eg synes smaken er bedre når nøttene er rista, også slipper nøttene fettet raskare😊 Men det går heilt fint uten altså!

I

Ida

29. oktober 2023

Er det Vitamix du bruker? Gleder meg til å prøve oppskriften!

Linda Stuhaug

30. oktober 2023

ja😊

A

Anette

8. februar 2024

Kan jeg bruke Finesse istedenfor Sukrin+?

Linda Stuhaug

11. februar 2024

Ja😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg