Linda Stuhaug

Annonse

16. september 2024

Nydelig pistasjesmør!

Nydelig pistasjesmør!
Har du smakt pistasjesmør før? Shit, det er godt altså! Det er også like enkelt å lage som alle andre typer nøttesmør, men krever at at har en blender/foodprosessor som er i stand til å lage det. Virkelig verdt å teste🤩
Du trenger, 1 stort glass: • 400 g pistasjenøtter (uten skall og salt. Du kan bruke salte nøtter og, men då kan du droppe saltet) • 1 ts maldonsalt Slik gjer du: 1. Rist gjerne nøttene om dei ikkje er rista fra før. Rist lett gylne i ei tørr steikepanne eller i ovnen på 200 grader i ca 5 minutt. Avkjøl. 2. Ha nøttene over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis. (Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. Pistasjesmøret er godt sjølv om du ikkje får det heilt flytande også. Du kan evt tilsette 1-2 ss kokosolje for å få det flytande om ønskelig🥰) 3. Tilsett saltet og miks kjapt inn. Hell over på eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet!
Bruk pistasjesmøret som alle andre typer nøttesmør! Som pålegg på alt fra brødskiva til pannekaker, topping på yoghurtblandinger eller kjøleskapsgraut/havregraut, i smoothie, i energibarer eller energikuler m.m♥︎
Prøv dette du også🤩

Har du smakt pistasjesmør før? Shit, det er godt altså!

Det er også like enkelt å lage som alle andre typer nøttesmør, men krever at at har en blender/foodprosessor som er i stand til å lage det. Virkelig verdt å teste🤩

Du trenger, 1 stort glass:
• 400 g pistasjenøtter (uten skall og salt. Du kan bruke salte nøtter og, men då kan du droppe saltet)
• 1 ts maldonsalt

Slik gjer du:
1.
Rist gjerne nøttene om dei ikkje er rista fra før. Rist lett gylne i ei tørr steikepanne eller i ovnen på 200 grader i ca 5 minutt. Avkjøl.
2. Ha nøttene over i en kraftig blender eller foodprosessor. Først blir nøttene malt, deretter fuktig og til slutt får du nøttesmør-konsistens/ det blir flytande. Kan hende du må skrape ned fra kantane underveis.

(Kor lang tid dette tar varierer fra maskin til maskin. Pistasjesmøret er godt sjølv om du ikkje får det heilt flytande også. Du kan evt tilsette 1-2 ss kokosolje for å få det flytande om ønskelig🥰)

3. Tilsett saltet og miks kjapt inn. Hell over på eit glass og oppbevar i kjøkkenskapet!

Bruk pistasjesmøret som alle andre typer nøttesmør!
Som pålegg på alt fra brødskiva til pannekaker, topping på yoghurtblandinger eller kjøleskapsgraut/havregraut, i smoothie, i energibarer eller energikuler m.m♥︎

Prøv dette du også🤩

Annonse

4 Kommentarer

K

Kristin Lund Eines

27. januar 2025

Hei. Hvor lenge holder dette i kjøleskapet? Mvh Kristin

Linda Stuhaug

27. januar 2025

Det skal IKKJE stå i kjøleskapet :) Det står seg i månedsvis i kjøkkenskapet :)

K

Kristine

22. april 2025

Hvilken blender bruker du til dette? Min røyk sist jeg prøvde meg på nøttesmør

Linda Stuhaug

22. april 2025

Vitamix a2300 i :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg