Linda Stuhaug

28. desember 2013

Oppskrift: heimelaga, cunchy granola

Oppskrift: heimelaga, cunchy granola
… med julesmak! Eg tilsatte pepperkake-krydder for å få en jule- granola, men bruker du kun kardemomme og kanel får du original- versjonen som er minst like god.
Du trenger 300 g store havregryn 150 g grovthakkede nøtter, eg brukte mandler og valnøtter 60- 100 g kjerner/frø, eg brukte sesamfrø og linfrø 1 dl eplejuice 1 ss coocsa * 1 ss agavesirup * 1,5 ss sukrin gold * Litt salt Masse kanel og kardemomme / 2-3 ss pepperkakekrydder for jule-versjon
Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær/ det du ønsker
* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje. * Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning. * Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.
Framgangsmetode Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat.
Nyt til frukosten, kveldsen, som mellommåltid eller før/etter trening. Du kan selfølgelig variere både nøtter, søtning, kjerner og krydder etter ønske. Bland sammen det du har / liker best, så får du ditt beste resultat 🙂
Håper det smaker!

… med julesmak!
Eg tilsatte pepperkake-krydder for å få en jule- granola, men bruker du kun kardemomme og kanel får du original- versjonen som er minst like god.

Du trenger
300 g store havregryn
150 g grovthakkede nøtter, eg brukte mandler og valnøtter
60- 100 g kjerner/frø, eg brukte sesamfrø og linfrø
1 dl eplejuice
1 ss coocsa *
1 ss agavesirup *
1,5 ss sukrin gold *
Litt salt
Masse kanel og kardemomme / 2-3 ss pepperkakekrydder for jule-versjon

Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær/ det du ønsker

* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje.
* Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning.
* Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.

Framgangsmetode
Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat.

Nyt til frukosten, kveldsen, som mellommåltid eller før/etter trening.
Du kan selfølgelig variere både nøtter, søtning, kjerner og krydder etter ønske. Bland sammen det du har / liker best, så får du ditt beste resultat 🙂

Håper det smaker!

6 Kommentarer

M

Marthe

16. februar 2019

Heia digger oppskriftene dine!! Men lurer på en ting, er det mulighet å bruke noe annet enn eplejuice? Jeg drikker aldri eplejuice, så kjipt å kjøpe en hel eplejuice og den bare blir stående ;o

Linda Stuhaug

17. februar 2019

Hei Marthe! Ja, sjølvsagt. Du kan igrunn berre bruke vatn altså, kanskje med litt sitronsaft for smaken sin del 🙂

H

Hilde

4. mai 2018

Det var dattera mi som spurte om vi kunne lage energibarer av den oppskrifta, så kan de ta med på trening..

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Aha, eg skjønna! Det går jo an å bruke smakane fra denne oppskrifta og justere en av dei andre oppskriftene på barer eg har 🙂 Ellers går det og an å prøve seg litt fram med dadler/fibersirup/smør/honning og lignande for å lage barer, men eg har ingen konkrete mål :/

H

Hilde

3. mai 2018

Hei Linda. Ungene mine elsker denne, og går og mauler fra glasset før og etter trening….. det blir fort tomt, for å si det sånn. Har lagt til litt, og fjerne litt, og fått en optimal granola for oss, med banan. Lurer litt på om det går an å lage bars av disse??

Linda Stuhaug

3. mai 2018

Så kjekt å lese, Hilde 😀 Banangranola har eg oppskrift på og, som eg skal dele etterkvart 🙂 Men skjønna ikkje heilt kva du meina du lurer på om det går an å lage bar av?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg