Linda Stuhaug

22. mars 2014

Oppskrift på sukkerfri oreokjeks!

Oppskrift på sukkerfri oreokjeks!
God Lørdagsmorgen! Det er helg og baketid, eller kva? Helgene er jo perfekt tidspunkt til å eksprimentere litt på kjøkkenet, da kvardagen er hektisk nok fra før. Derfor tenkte eg det passa bra med denne oppskrifta idag, kanskje noken har lyst å pøve seg på sukkerfri oreokjeks i løpet av helga? Desse sprø sjokoladekjeksene med søtt ostefyll blei utrulig gode i seg sjølv – men eg har også videreutvikla fleire nydelige oreovarianter av grunnoppskrifta som vil dukke opp her etterkvart- ett av resultata får dere lengre nede på bloggen.
Ei veldig enkel oppskrift som heller ikkje krever så mange ingredienser man ikkje får på vanlig dagligvarebutikk. Håper eg kan friste ?
Eg fikk 24 store oreo- halvedeler av oppskrifta. Eg var utålmodig og trilla store kuler og fikk dermed store kjeks, men det er jo opp til deg. Har du tid så anbefaler eg å steike ett prøvekjeks på tid og la det avkjøle seg – så finner du ut om det er riktig steiketid så oreoen blir sprø, og du kan smake på kjeksen om den er søt / sterk nok for din smak!
Sukkerfri oreokjeks 60 g romtemperert smør 70-80 g tørrvare* 25 g kakao 40 g sukrin gold* 30 g sukrin+* 1 ts bakepulver 1 egg En klype salt
* Av tørrvare brukte eg fibra fullkornsmel som man får kjøpt på vanlige matvarebutikker. Du kan bruke dei tørrvarene du ønsker, gjerne en kombinajson mellom fleire. Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning, men det må tilsvare mengda av ca. 100 g sukker siden sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin. Vær obs på at andre søtninger kan gi ett anna resultat.
Oreofyll 70 g philadelphia 20-25 g sukrinmelis Ett dryss ekte vaniljepulver eller noken dråper stevia vanilje / vaniljeessens
Framgangsmetode Sett ovnen på 175 grader. Veg opp alle dei tørre ingrediensene, og miks sammen med egg og smør med en handmikser. Trill til kuler og trykk flate på en bakepapirkledd langpanne. Steik kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter – steiketida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis! Dei skal ikkje bli svidde, men trenger å steikast lenge nok for å bli crunchy. Avkjøl kjeksene på rist, det er først når dei er kalde at dei blir sprø. ~ Miks sammen ingrediensene til ostekremen, og smak til om du ønsker den søtere eller friskere. Ha ei lita ske med ostekrem på en oreobunn, og klem forsiktig sammen med topplokk. Oppbevar kjølig – men ikkje for lenge, for då vil dei bli mjukare. PS: ostekremen holder til ca. halvparten av oreokjeksene. Eg skulle bruke resten til andre oppskrifter, så eg fylte ikkje alle. Dei ufylte oreokjeksene kan du oppbevare minst ei veke i romtemperatur.
Sprø, søte sjokoladekjeks med en kvit, fyldig ostekrem! Det er jo det som kjennetegner oreo, er det ikkje? Selfølgelig blir dette noko anna enn ekte oreokjeks – og det er nesten litt feil å gi dei navnet oreo. Men dei får likevell navnet sukkerfri oreo siden kjennetegna er på plass, og ikkje minst fordi denne grunnoppskrifta er videreutvikla til fleire oreovarianter som heller er enda likere og bedre enn sjølve kjeksen –
… blant anna desse sukkerfrie oreokulene –
Hooolyyy, her snakka vi fest i munn!
Som sagt har eg enda fleire sukkerfri oreovarianter på lur – dere kan jo prøve å gjette litt kanskje 😉
Vi blogges fra solfylte Amadores alle sammen! Ønsker alle en super Lørdag – sender dere alle ett stort, stort smil 🙂

God Lørdagsmorgen! Det er helg og baketid, eller kva?
Helgene er jo perfekt tidspunkt til å eksprimentere litt på kjøkkenet, da kvardagen er hektisk nok fra før. Derfor tenkte eg det passa bra med denne oppskrifta idag, kanskje noken har lyst å pøve seg på sukkerfri oreokjeks i løpet av helga? Desse sprø sjokoladekjeksene med søtt ostefyll blei utrulig gode i seg sjølv – men eg har også videreutvikla fleire nydelige oreovarianter av grunnoppskrifta som vil dukke opp her etterkvart- ett av resultata får dere lengre nede på bloggen.

Ei veldig enkel oppskrift som heller ikkje krever så mange ingredienser man ikkje får på vanlig dagligvarebutikk. Håper eg kan friste ?

Eg fikk 24 store oreo- halvedeler av oppskrifta. Eg var utålmodig og trilla store kuler og fikk dermed store kjeks, men det er jo opp til deg. Har du tid så anbefaler eg å steike ett prøvekjeks på tid og la det avkjøle seg – så finner du ut om det er riktig steiketid så oreoen blir sprø, og du kan smake på kjeksen om den er søt / sterk nok for din smak!

Sukkerfri oreokjeks
60 g romtemperert smør
70-80 g tørrvare*
25 g kakao
40 g sukrin gold*
30 g sukrin+*
1 ts bakepulver
1 egg
En klype salt

* Av tørrvare brukte eg fibra fullkornsmel som man får kjøpt på vanlige matvarebutikker. Du kan bruke dei tørrvarene du ønsker, gjerne en kombinajson mellom fleire. Sukrin gold og sukrin+ kan byttes med anna søtning, men det må tilsvare mengda av ca. 100 g sukker siden sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin. Vær obs på at andre søtninger kan gi ett anna resultat.

Oreofyll
70 g philadelphia
20-25 g sukrinmelis
Ett dryss ekte vaniljepulver eller noken dråper stevia vanilje / vaniljeessens

Framgangsmetode
Sett ovnen på 175 grader. Veg opp alle dei tørre ingrediensene, og miks sammen med egg og smør med en handmikser. Trill til kuler og trykk flate på en bakepapirkledd langpanne. Steik kjeksene midt i ovnen i ca 10 minutter – steiketida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis! Dei skal ikkje bli svidde, men trenger å steikast lenge nok for å bli crunchy. Avkjøl kjeksene på rist, det er først når dei er kalde at dei blir sprø.
~
Miks sammen ingrediensene til ostekremen, og smak til om du ønsker den søtere eller friskere. Ha ei lita ske med ostekrem på en oreobunn, og klem forsiktig sammen med topplokk. Oppbevar kjølig – men ikkje for lenge, for då vil dei bli mjukare. PS: ostekremen holder til ca. halvparten av oreokjeksene. Eg skulle bruke resten til andre oppskrifter, så eg fylte ikkje alle. Dei ufylte oreokjeksene kan du oppbevare minst ei veke i romtemperatur.


Sprø, søte sjokoladekjeks med en kvit, fyldig ostekrem! Det er jo det som kjennetegner oreo, er det ikkje?
Selfølgelig blir dette noko anna enn ekte oreokjeks – og det er nesten litt feil å gi dei navnet oreo. Men dei får likevell navnet sukkerfri oreo siden kjennetegna er på plass, og ikkje minst fordi denne grunnoppskrifta er videreutvikla til fleire oreovarianter som heller er enda likere og bedre enn sjølve kjeksen –

… blant anna desse sukkerfrie oreokulene –


Hooolyyy, her snakka vi fest i munn!

Som sagt har eg enda fleire sukkerfri oreovarianter på lur – dere kan jo prøve å gjette litt kanskje 😉

Vi blogges fra solfylte Amadores alle sammen! Ønsker alle en super Lørdag – sender dere alle ett stort, stort smil 🙂

1 Kommentarer

K

Kristin

2. oktober 2021

Hei, Hvis jeg ikke har vekt hva er målene i oppskriften i dl?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg