Annonse
19. april 2014
Sukkerfri, enkel snickerskake!
Heisann – god lørdag og påskeaften alle sammen!
Håper dere nyter dagane, uansett om det er snakk om by-påske, fjell-påske, jobb-påske eller kva det måtte vere. Eg er heime igjen fra ett par dager på hytta vi har ved sjøen – det er ikkje påske før turen på en av hyttene våre er tatt! Vi har også ei hytte på fjellet – og det er vell første påska på 8 år vi ikkje er der. Påska er sein i år, og snøen og skiføret er elendig, isen er ikkje trygg og da er det berre å bite i det sure eplet og innsjå at det blir ei påske uten ski på beina. Eg har faktisk ikkje stått på ski i år, vinteren kom før eg var heime fra studiet i Florida, og forsvann like fort…
Nok om det – det er da ikkje påska mi dette innlegget skal handle om! Det er nemlig den nydelige snickerskaka som blei laga forrige helg, som mange venter spent på. Den er sukkerfri, glutenfri og uten egg – og kan lages melkefri/laktosefri ved alternative ingredienser. Oppskrifta er utrulig enkel, og eg er sikker på ALLE kan få til å lage denne!
Snickersbunn
180 g salte peanøtter,
80 g havregryn
7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
2 ss sukrin gold, eller anna søtning, honning kan brukes
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse i 1-2 minutter, til nøttene begynner å slippe ut fett og du kan forme massen mellom hendene. Bruk litt væske om nødvendig. Press ned i en bakepapirkledd form på 20×30 cm og sett i frysen mens toppingen lages.
Sjokolade-karamell topping
2,5 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
40 g (4 ss) sukrin gold
12 g smør
25 g sukkerfri, mørk sjokolade, 70%
en neve peanøtter
Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokolade og peanøtter i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis!
Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Ha oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.
Sett snickerskaka fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter ca. 2 timer.
Eg vil anbefale å oppbevare snickerskaka i frys, konsistensen er definitivt best når den kommer rett derfra! La den gjerne stå noken minutter i romtemperatur før servering, men etter ei stund blir den mjuk og dette går også utover smaken. Kaka står seg minst 2 veker i frysaren.
En fantastisk god kombinasjon mellom det salte&søte – peanøtter, karamell&sjokolade.
En smaksfest i munn som eg håper fleire prøver seg på. Denne oppskrifta er blant mine topp 5 kakeoppskrifter på bloggen, og er en slager til både barn, eldre og kresne. Er det EI sunnere kake du skal lage, så la det bli denne!
Annonse
10 Kommentarer
Grethe
26. desember 2018
Linda Stuhaug
27. desember 2018
Tone
5. juni 2019
Linda Stuhaug
5. juni 2019
Malin
5. mai 2019
Linda Stuhaug
5. mai 2019
Linn
17. mars 2018
Linda Stuhaug
18. mars 2018
Malene
25. juni 2018
Linda Stuhaug
26. juni 2018
SKRIV EN KOMMENTAR