Linda Stuhaug

19. april 2014

Sukkerfri, enkel snickerskake!

Sukkerfri, enkel snickerskake!
Heisann – god lørdag og påskeaften alle sammen!
Håper dere nyter dagane, uansett om det er snakk om by-påske, fjell-påske, jobb-påske eller kva det måtte vere. Eg er heime igjen fra ett par dager på hytta vi har ved sjøen – det er ikkje påske før turen på en av hyttene våre er tatt! Vi har også ei hytte på fjellet – og det er vell første påska på 8 år vi ikkje er der. Påska er sein i år, og snøen og skiføret er elendig, isen er ikkje trygg og da er det berre å bite i det sure eplet og innsjå at det blir ei påske uten ski på beina. Eg har faktisk ikkje stått på ski i år, vinteren kom før eg var heime fra studiet i Florida, og forsvann like fort…
Nok om det – det er da ikkje påska mi dette innlegget skal handle om! Det er nemlig den nydelige snickerskaka som blei laga forrige helg, som mange venter spent på. Den er sukkerfri, glutenfri og uten egg – og kan lages melkefri/laktosefri ved alternative ingredienser. Oppskrifta er utrulig enkel, og eg er sikker på ALLE kan få til å lage denne!
Snickersbunn 180 g salte peanøtter, 80 g havregryn 7 store, saftige dadler (140 g uten stein) 2 ss sukrin gold, eller anna søtning, honning kan brukes Slik gjer du: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse i 1-2 minutter, til nøttene begynner å slippe ut fett og du kan forme massen mellom hendene. Bruk litt væske om nødvendig. Press ned i en bakepapirkledd form på 20×30 cm og sett i frysen mens toppingen lages.
Sjokolade-karamell topping 2,5 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte 40 g (4 ss) sukrin gold 12 g smør 25 g sukkerfri, mørk sjokolade, 70% en neve peanøtter
Slik gjer du: Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokolade og peanøtter i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis!
Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Ha oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.
Sett snickerskaka fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter ca. 2 timer.
Eg vil anbefale å oppbevare snickerskaka i frys, konsistensen er definitivt best når den kommer rett derfra! La den gjerne stå noken minutter i romtemperatur før servering, men etter ei stund blir den mjuk og dette går også utover smaken. Kaka står seg minst 2 veker i frysaren.
En fantastisk god kombinasjon mellom det salte&søte – peanøtter, karamell&sjokolade.
En smaksfest i munn som eg håper fleire prøver seg på. Denne oppskrifta er blant mine topp 5 kakeoppskrifter på bloggen, og er en slager til både barn, eldre og kresne. Er det EI sunnere kake du skal lage, så la det bli denne!


Heisann – god lørdag og påskeaften alle sammen!

Håper dere nyter dagane, uansett om det er snakk om by-påske, fjell-påske, jobb-påske eller kva det måtte vere. Eg er heime igjen fra ett par dager på hytta vi har ved sjøen – det er ikkje påske før turen på en av hyttene våre er tatt! Vi har også ei hytte på fjellet – og det er vell første påska på 8 år vi ikkje er der. Påska er sein i år, og snøen og skiføret er elendig, isen er ikkje trygg og da er det berre å bite i det sure eplet og innsjå at det blir ei påske uten ski på beina. Eg har faktisk ikkje stått på ski i år, vinteren kom før eg var heime fra studiet i Florida, og forsvann like fort…

Nok om det – det er da ikkje påska mi dette innlegget skal handle om! Det er nemlig den nydelige snickerskaka som blei laga forrige helg, som mange venter spent på. Den er sukkerfri, glutenfri og uten egg – og kan lages melkefri/laktosefri ved alternative ingredienser. Oppskrifta er utrulig enkel, og eg er sikker på ALLE kan få til å lage denne!

Snickersbunn
180 g salte peanøtter,
80 g havregryn
7 store, saftige dadler (140 g uten stein)
2 ss sukrin gold, eller anna søtning, honning kan brukes
Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør til en jevn, smuldrette masse i 1-2 minutter, til nøttene begynner å slippe ut fett og du kan forme massen mellom hendene. Bruk litt væske om nødvendig. Press ned i en bakepapirkledd form på 20×30 cm og sett i frysen mens toppingen lages.

Sjokolade-karamell topping
2,5 dl vikingmelk, evt. fløte/soyafløte/laktosefri fløte
40 g (4 ss) sukrin gold
12 g smør
25 g sukkerfri, mørk sjokolade, 70%
en neve peanøtter

Slik gjer du:
Bland sammen alle ingrediensene utenom sjokolade og peanøtter i en stor bolle som tåler sterk varme, og sett i mikroen. Etter 5 minutt tar du bollen ut og rører litt. Sett den deretter inn igjen til du får en tjukk, karamell-farga masse. Dette kan ta litt tid, men vil variere veldig fra mikro til mikro, så følg med underveis!

Når massen er ferdig, tilsetter du mørk sjokolade, og rører godt så alt smelter sammen. Ha oppi en neve nøtter, bland godt og smør deretter utover snickersbunnen.

Sett snickerskaka fryseren for avkjøling, den er spiseklar etter ca. 2 timer.

Eg vil anbefale å oppbevare snickerskaka i frys, konsistensen er definitivt best når den kommer rett derfra! La den gjerne stå noken minutter i romtemperatur før servering, men etter ei stund blir den mjuk og dette går også utover smaken. Kaka står seg minst 2 veker i frysaren.



En fantastisk god kombinasjon mellom det salte&søte – peanøtter, karamell&sjokolade.

En smaksfest i munn som eg håper fleire prøver seg på. Denne oppskrifta er blant mine topp 5 kakeoppskrifter på bloggen, og er en slager til både barn, eldre og kresne. Er det EI sunnere kake du skal lage, så la det bli denne!

10 Kommentarer

G

Grethe

26. desember 2018

Lagde karamellen, men da jeg tok i sjokoladen skilte den seg. Hadde blandet lys og mørk sjokolade. Hva gjorde jeg feil?

Linda Stuhaug

27. desember 2018

Hm. Brukte du kremfløyte eller vikingmelk?

T

Tone

5. juni 2019

Hei! Har du fremgangsmåte på sjokolade og karamell toppingen til Snickers kaken uten å bruke mikrobølgeovn?

Linda Stuhaug

5. juni 2019

Hei! Ja, du kan berre koke den i en kjele, men det tar lengre tid 🙂

M

Malin

5. mai 2019

Hei. Kan en bruke kitchenaid kjøkkenmaskin i stedet for foodprocessor?

Linda Stuhaug

5. mai 2019

Så lenge det er kniver, så 🙂 Og at den er kraftig nok, sjølvsagt.

L

Linn

17. mars 2018

Denne kaka er berre heilt nydelig Men eg lurer på ein ting. Eg har følgt oppskrifta og kaka har vert avkjølt i frysen, men opplever at botnen smuldrar opp, kva kan det ha seg? Burde eg ha brukt litt vatn i botnen?

Linda Stuhaug

18. mars 2018

Då ville eg brukt litt smelta smør 🙂

M

Malene

25. juni 2018

Tror du man kan bytte ut dadler med fiber sirup clear i denne oppskriften også?

Linda Stuhaug

26. juni 2018

Det skal nok sannsynligvis gå fint, men eg har ingen konkrete mål på det, så då gjelder det berre å prøve seg litt fram 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg