Linda Stuhaug

12. mars 2014

Oppskrift: sukkerfri yoghurtnøtter

Oppskrift: sukkerfri yoghurtnøtter
Onsdag og lillelørdag! Det tok ikkje lang tid i går før eg skjønte kva oppskrift dere ville ha først – yoghurtnøtter er jammen populært! Ei oppskrift eg har hatt i bakhodet lenge, fordi eg har fått mange spørsmål om eg kan lage en sukkerfri variant av mange sine favorittnøtter og lørdagsgodt. Det ville eg veldig gjerne, for yoghurtnøtter er jo veldig godt etter mi meining også! Eg har fått en del fleire forespørsler om å sunnifisere/lage sukkerfrie varianter av diverse. Eg prøver så godt eg kan å oppfylle flest mulig ønsker, men eg må og prioritere. Eg jobber med fleire godsaker eg trur mange kommer til å like – så har og også endel spennande upubliserte oppskrifter på lur 🙂
Å lage yoghurtnøttene krever ikkje for mange ingredienser, og oppskrifta er veldig rask og enkel å lage. Dette er noke alle får til –
Yoghurtnøtter 50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter* 35 g sukkerfri kvit sjokolade* 15-20 g cocosa / kokosfett* 35 g naturell philadelphia 2 ts sukrinmelis*
* Du kan bruke dei nøttene du foretrekker. Eg brukte naturelle cashewnøtter uten olje og salt, men du kan også bruke andre typer nøtter som f.eks paranøtter. Kvit sukkerfri sjokolade kan vere vanskelig å få tak i, denne gangen brukte eg typen med crunch, og det gjekk heilt fint. Du må bruke hardt cocosa/kokosfett som du sjølv kan smelte. Det er fordi laget rundt skal stivne når nøttene avkjøles. Cocosa får du kjøpt på alle helsekostbutikker eller blant anna her på iherb eller her på proteinfabrikken, eg brukte extra virgin med smak. Det kan hende det kan byttes mes smør, men eg tørr ikkje love om resultatet blir like bra. Sukrinmelis kan evt. byttes med vaniljeessens, stevia vanilje, sukrin+ eller ann pulveristert søtning.
Framgangsmetode Smelt sukkerfri sjokolade over kokande vannbad. Veg opp cocosa / kokosfett som du smelter i f.eks mikroen når sjokoladen er klar. Rør desse godt sammen før du tilsetter philadelphia og sukrinmelis, og rører til en jevn, kvit masse. Vend deretter inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg. Bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over.
Dei er nok spiseklare etter noken timer i kjøleskapet, men er du utålmodig kan du ta dei i fryseren ca 1- 1,5 time. Då skal dei nok vere klare, men husk dei så dei ikkje fryser 😉 Sånn såg dei altså ut etter dei var ferdgi avkjølt!
TIPS: Fikk ett tips fra en leser – du kan riste nøttene i ei tørr panne først, så får dei eksta god smak og crunch! Men pass på at dei ikkje svir seg 😉
På samme måte som med dei sukkerfrie "påskeegga" / kindermaxisjokoladen – hjerteegg – så er det litt "scary" å poste denne oppskrifta, rett og slett fordi eg veit yoghurtnøtter er populært (når det er sagt så er responsen på hjerteegga over all forventning! Masse ros og gode tilbakemeldinger!) Eg har sagt dei før, og seier det igjen – husk at det ikkje blir det samme som ekte vare! Ikkje forestill deg at det smaker akkurat samme som nøttefabrikken sine yoghurtnøtter, for det gjer dei ikkje. Men likevell var dei veldig gode på smak, konsistens og utseende etter mi meining 🙂 Crunchy nøtter med ett søtt, men samtidig litt friskt yoghurttrekk!
Oppbevar yoghurtnøttene i kjøleskap – og helst ikkje for lenge. Nøttene vil bli mjukere jo lengre dei står, men ett par dager går fint!
Veldig spent på deres tilbakemeldinger på denne – så legg gjerne igjen en kommentar om du prøver, uansett korleis resultatet blir 🙂 Håper dei faller i smak hos fleire, for det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager desse!
Klikk her eller på bildet om du ønsker å følge meg på facebook! Enkelt å følge med på oppdateringer 🙂
//sponsede lenker

Onsdag og lillelørdag!
Det tok ikkje lang tid i går før eg skjønte kva oppskrift dere ville ha først – yoghurtnøtter er jammen populært! Ei oppskrift eg har hatt i bakhodet lenge, fordi eg har fått mange spørsmål om eg kan lage en sukkerfri variant av mange sine favorittnøtter og lørdagsgodt. Det ville eg veldig gjerne, for yoghurtnøtter er jo veldig godt etter mi meining også! Eg har fått en del fleire forespørsler om å sunnifisere/lage sukkerfrie varianter av diverse. Eg prøver så godt eg kan å oppfylle flest mulig ønsker, men eg må og prioritere. Eg jobber med fleire godsaker eg trur mange kommer til å like – så har og også endel spennande upubliserte oppskrifter på lur 🙂

Å lage yoghurtnøttene krever ikkje for mange ingredienser, og oppskrifta er veldig rask og enkel å lage. Dette er noke alle får til –

Yoghurtnøtter
50 g naturelle cashewnøtter, evt. andre type nøtter*
35 g sukkerfri kvit sjokolade*
15-20 g cocosa / kokosfett*
35 g naturell philadelphia
2 ts sukrinmelis*

* Du kan bruke dei nøttene du foretrekker. Eg brukte naturelle cashewnøtter uten olje og salt, men du kan også bruke andre typer nøtter som f.eks paranøtter. Kvit sukkerfri sjokolade kan vere vanskelig å få tak i, denne gangen brukte eg typen med crunch, og det gjekk heilt fint. Du må bruke hardt cocosa/kokosfett som du sjølv kan smelte. Det er fordi laget rundt skal stivne når nøttene avkjøles. Cocosa får du kjøpt på alle helsekostbutikker eller blant anna her på iherb eller her på proteinfabrikken, eg brukte extra virgin med smak. Det kan hende det kan byttes mes smør, men eg tørr ikkje love om resultatet blir like bra. Sukrinmelis kan evt. byttes med vaniljeessens, stevia vanilje, sukrin+ eller ann pulveristert søtning.

Framgangsmetode
Smelt sukkerfri sjokolade over kokande vannbad. Veg opp cocosa / kokosfett som du smelter i f.eks mikroen når sjokoladen er klar. Rør desse godt sammen før du tilsetter philadelphia og sukrinmelis, og rører til en jevn, kvit masse. Vend deretter inn nøttene så dei får en kvit hinne rundt seg. Bruk ei teskei til å ta opp ei og ei nøtt / fleire samla, hjelp til litt med teskeia sånn at nøttene er dekka med den kvite massen. Plasser på et bakepapir og la dei avkjøle seg i kjøleskap gjerne natta over.

Dei er nok spiseklare etter noken timer i kjøleskapet, men er du utålmodig kan du ta dei i fryseren ca 1- 1,5 time. Då skal dei nok vere klare, men husk dei så dei ikkje fryser 😉


Sånn såg dei altså ut etter dei var ferdgi avkjølt!

TIPS: Fikk ett tips fra en leser – du kan riste nøttene i ei tørr panne først, så får dei eksta god smak og crunch! Men pass på at dei ikkje svir seg 😉

På samme måte som med dei sukkerfrie "påskeegga" / kindermaxisjokoladen – hjerteegg – så er det litt "scary" å poste denne oppskrifta, rett og slett fordi eg veit yoghurtnøtter er populært (når det er sagt så er responsen på hjerteegga over all forventning! Masse ros og gode tilbakemeldinger!) Eg har sagt dei før, og seier det igjen – husk at det ikkje blir det samme som ekte vare! Ikkje forestill deg at det smaker akkurat samme som nøttefabrikken sine yoghurtnøtter, for det gjer dei ikkje. Men likevell var dei veldig gode på smak, konsistens og utseende etter mi meining 🙂 Crunchy nøtter med ett søtt, men samtidig litt friskt yoghurttrekk!

Oppbevar yoghurtnøttene i kjøleskap – og helst ikkje for lenge. Nøttene vil bli mjukere jo lengre dei står, men ett par dager går fint!

Veldig spent på deres tilbakemeldinger på denne – så legg gjerne igjen en kommentar om du prøver, uansett korleis resultatet blir 🙂 Håper dei faller i smak hos fleire, for det blir garantert ikkje første og siste gang eg lager desse!


Klikk her eller på bildet om du ønsker å følge meg på facebook! Enkelt å følge med på oppdateringer 🙂

//sponsede lenker

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg