Linda Stuhaug

14. oktober 2016

Ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker & guacamole

Ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker & guacamole
God fredag!
Under Matstreif festivalen i Oslo fikk en tak i en grønnsak som eg aldri hadde smakt eller lagt merke til før… eg kjøpte med meg heim og måtte først og fremst smake på den i rå tilstand. Eg skal fortelle deg at denne grønnsaken forsvant i en fei! Så god var den! Eg knaska i meg halve, tok eit bilde, og knaska deretter i meg resten…
For eg visste nemlig ikkje navnet på denne grønnsaken, så eg spurte følgere på instagram @lindastuhaug om nokon der ute kunne fortelle meg det… Og det kunne nesten virke som eg var den einaste som aldri hadde prøvd den før, for knutekål var tydligvis populært hos mange!
Konsistensen minnner om kålrot, men smaken er både friskere og søtere. Knallgod som snacks, men også nydelig å ovnsbake som tilbehør til middagen. Her har eg laga ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker og guacamole, en veldig god kombinasjon:
Til en person trenger du: 1 stor eller 2 små kyllingfilêter ost 300-400 g rotgrønnsaker i staver, eg brukte knutekål, gulrot, rødbete og pastinakk 1/2 stor avokado 1 ss kesam (kan sløyfes) salt, pepper, grovkverna chili
Slik gjer du: Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, enten om du er aleine eller lager mat til fleire. Dette er super restemat!
Kutt grønnsakene i staver og ha over litt krydder. Eg brukte også 2-3 kvitløksfedd i grove biter. Krydre kyllingfilêten, ha over ost og legg alt på et steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, til osten er smelta og grønnsakene gylne.
I mellomtida moser du 1/2 avokado med gaffel, tilsett 1 ss kesam og smak til med salt og pepper. Bruk gjerne lime, pressa kvitløk eller finhakka chili for ekstra smak.
Server og nyt!
En rask og veldig enkel middag på 1-2-3, eller du kan spise den som en smakfull lunsj. Knutekålen anbefaler eg vertfall å kjøpe inn, det er en av mine store diller om dagen 🙂
Ha en nydelig fredag!

God fredag!

Under Matstreif festivalen i Oslo fikk en tak i en grønnsak som eg aldri hadde smakt eller lagt merke til før… eg kjøpte med meg heim og måtte først og fremst smake på den i rå tilstand. Eg skal fortelle deg at denne grønnsaken forsvant i en fei! Så god var den! Eg knaska i meg halve, tok eit bilde, og knaska deretter i meg resten…

For eg visste nemlig ikkje navnet på denne grønnsaken, så eg spurte følgere på instagram @lindastuhaug om nokon der ute kunne fortelle meg det… Og det kunne nesten virke som eg var den einaste som aldri hadde prøvd den før, for knutekål var tydligvis populært hos mange!

Konsistensen minnner om kålrot, men smaken er både friskere og søtere. Knallgod som snacks, men også nydelig å ovnsbake som tilbehør til middagen. Her har eg laga ostegratinert kyllingfilêt med rotgrønnsaker og guacamole, en veldig god kombinasjon:

Til en person trenger du:
1 stor eller 2 små kyllingfilêter
ost
300-400 g rotgrønnsaker i staver,
eg brukte knutekål, gulrot, rødbete og pastinakk
1/2 stor avokado
1 ss kesam (kan sløyfes)
salt, pepper, grovkverna chili

Slik gjer du:
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon, enten om du er aleine eller lager mat til fleire. Dette er super restemat!

Kutt grønnsakene i staver og ha over litt krydder. Eg brukte også 2-3 kvitløksfedd i grove biter. Krydre kyllingfilêten, ha over ost og legg alt på et steikebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, til osten er smelta og grønnsakene gylne.

I mellomtida moser du 1/2 avokado med gaffel, tilsett 1 ss kesam og smak til med salt og pepper. Bruk gjerne lime, pressa kvitløk eller finhakka chili for ekstra smak.

Server og nyt!

En rask og veldig enkel middag på 1-2-3, eller du kan spise den som en smakfull lunsj. Knutekålen anbefaler eg vertfall å kjøpe inn, det er en av mine store diller om dagen 🙂

Ha en nydelig fredag!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg