Annonse
Ovnsbakt laks med den beste fiskesausen
Heisann!
Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag.
Resten av tilbehøret varieres etter kva eg har tilgjengelig, men det er noko som går igjen og igjen: krema fiskesaus! Denne passer utmerket til ulike fiskeretter, da spesielt laks eller ørret.
Krema, fyldig, rik på smak og utrulig god. Denne må du prøve neste gang du har laks/ørrret på menyen:
Ovnsbakt laks og grønnsaker med krema fiskesaus, 4 porsjoner
8 laksefilêter
en slump soyasaus
1 langpanne grønnsaker, denne gangen brukte eg:
1 brokkoli, 2 løk, 6 gulerøtter, 1 paprika, 1/2 purreløk, 5 fedd kvitløk
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Start å kutte grønnsakene, bruk det du liker og har tilgjengelig. Fordel over en langpanne med bakepapir, strø over eit dryss salt, pepper og gjerne grovkverna chili. Sett inn i ovnen ca. 10 minutter før laksen.
Ha soyasaus over laksefilêtene. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene i 10-15 minutter.
Krema fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett/vanlig
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.
Ris, kokte poteter, ovnsbakte potetbåter/potetskiver, søtpotetskiver, søtpotetmos, kokte søtpoteter, bakte søtpotetterninger, quinoa eller lignande er forslag på ekstra tilbehør til laksemiddagen.
En sunn og næringsrik kvardagsmiddag for heile familien!
Velbekomme 🙂
Annonse
2 Kommentarer
Anita H. Ovesen
6. november 2018

Linda Stuhaug
7. november 2018
SKRIV EN KOMMENTAR