Linda Stuhaug

23. september 2015

Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker

Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker
Denne fiskemiddagen blei til under prosjekt «ete-meg-ut-av-kjøleskapet». Heilt tilfeldig uten noke plan, men smakskombinasjonane blei så gode og alt passa så bra sammen. Faktisk så god at eg måtte lage den på nytt dagen etterpå i dobbel porsjon så eg fikk knipsa bilder til bloggen, for denne middagen måtte delast!
Bruk dei grønnsakene du har liggande juster oppskrifta litt etter det du har tilgjengelig.
Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker:
Du trenger, 2 porsjoner Ca. 400-500 g torskefilet 1 stor søtpotet 300-400 g rotgrønnsaker 1 fedd kvitløk salt, pepper, olje
Purreløksaus: 2,5 dl valgfri melk 80 g purreløk og vårløk, grovt kutta 1 ss smør salt, pepper, muskat ca. 1 ss maisenna
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene, kutt i terninger, ha over salt, pepper, hakka kvitløk og en slump olje. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre.
2. Krydre torskefilêtene med salt og pepper. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei siste 10-15 minuttene, til fisken akkurat er gjennomstekt.
3. Fres purreløk og vårløk i smør. Tilsett melk og la sausen småkoke eit par minutter. Rør maisenna ut i 0,3 dl vatn, tilsett i en tynn stråle medan sausen koker til du får riktig konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.
4. Server straks!
God middag, håper det smaker 🙂

Denne fiskemiddagen blei til under prosjekt «ete-meg-ut-av-kjøleskapet». Heilt tilfeldig uten noke plan, men smakskombinasjonane blei så gode og alt passa så bra sammen. Faktisk så god at eg måtte lage den på nytt dagen etterpå i dobbel porsjon så eg fikk knipsa bilder til bloggen, for denne middagen måtte delast!

Bruk dei grønnsakene du har liggande juster oppskrifta litt etter det du har tilgjengelig.

Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker:

Du trenger, 2 porsjoner
Ca. 400-500 g torskefilet
1 stor søtpotet
300-400 g rotgrønnsaker
1 fedd kvitløk
salt, pepper, olje

Purreløksaus:
2,5 dl valgfri melk
80 g purreløk og vårløk, grovt kutta
1 ss smør
salt, pepper, muskat
ca. 1 ss maisenna



Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene, kutt i terninger, ha over salt, pepper, hakka kvitløk og en slump olje. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre.

2. Krydre torskefilêtene med salt og pepper. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei siste 10-15 minuttene, til fisken akkurat er gjennomstekt.

3. Fres purreløk og vårløk i smør. Tilsett melk og la sausen småkoke eit par minutter. Rør maisenna ut i 0,3 dl vatn, tilsett i en tynn stråle medan sausen koker til du får riktig konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Server straks!



God middag, håper det smaker 🙂

Annonse

4 Kommentarer

L

Linda H.

24. september 2019

Denne prøvde eg i dag! Det går ofte i dei same middagene veke etter veke, men etter at eg kom over vekemenyane dine har eg begynt å få litt meir inspirasjon! Så tusen takk for det! Har prøvd fleire interessante oppskrifter, både middag, smoothie og rabarbraiste! Er ikkje mange slike bloggar eg føl med på, din og fitfocus sin! Så eg vil berre sei fortsett med det gode inspirerande arbeidet du gjer!

Linda Stuhaug

25. september 2019

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Linda – det setter eg stor pris på 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere!

J

Janne Lie

18. mars 2022

Denne var rett og slett supergod, og enkel. Min mann laget den i går.

Linda Stuhaug

18. mars 2022

Fantastisk 🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg