Annonse
Ovnsbakte rotgrønnsaker – det beste tilbehøret til middagen!
Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri
Eg har alltid elska ovnsbakte rotgrønnsaker, og synes det er noko av det beste tilbehøret som finnes til middagsmaten. Når rotgrønnsakene blir bakt i ovnen bringer det fram den naturlige sødmen i grønnsakene, og det er rett og slett skikkelig godt. Ovnsbakte rotgrønnsaker passer som tilbehør til det aller meste; vegetarretter, laks, torsk, anna type fisk, kjøtt, kylling m.m.
Alle typer rotgrønnsaker passer til ovnsbaking. På høsten finner du ovnsbakte rotgrønnsaker på middagsbordet mitt mange ganger i veka, fordi eg blir så glad av alle dei norske rotgrønnsakene som er i sesong. Rotgrønnsaker i alle fasonger og alle farger…
Akkurat no er ikkje alle rotgrønnsaker i sesong, men ein får tak i det uansett. Til ovnsbaking kan ein bruke alle slags typer rotgrønnsaker, så her er det berre å bruke det ein får tak i og liker best. Gulrot, søtpotet, pastinakk, persillerot, rødbeter, gulbeter, polkabeter, jordskokk, kålrot, sellerirot… Gløym ikkje sellerirot folkens, det er ein heilt fantatsisk og en grønnsak som fleire burde få augene opp for!
Sellerirot er en norsk rotknoll med sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt som passer utmerket i supper, pureer, mos, gratenger, ovnsbaking og steiking. Sellerirot er like tilgjengelig på butikken som andre rotgrønnsaker; du finner den med alle dei ferske grønnsakene og plukker den med deg som sellerirot, rotselleri eller knollselleri. Kjært barn har mange navn 😉
Sellerirot har eit lavt energiinnhold, og eit høgt innhold av kostfiber. Som vi veit er kostfiber gunstig for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. I tillegg er sellerirot en grønnsak med høgt innhold av folat, vitamin C, kalium og kopper. Mykje nyttig til kropp og sjel, i tillegg til den gode smaken sjølvsagt♥
Så, ta med deg en slik ein neste gang du er på butikken, og bruk den til for eksempel ovnsbaking av grønnsaker 🙂
Ovnsbaking av grønnsaker kan gjerast på mange måter, med ulike krydder, olje og smakstilsetninger… Nokon liker å ha over litt honning, andre liker sitron. Nokon baker med kvitløksfedd (det er supergodt!), andre bruker massevis av friske urter. Eg gjer det som regel veldig enkelt og ovnsbaker grønnsakene slik:
Ovnsbakte rotgrønnsaker
♦ Valgfri grønnsaker i staver/terninger (her brukte eg sellerirot, pastinakk, gulrot, rødbete og polkabete)
♦ Valgfritt krydder (her brukte eg grovkverna chili, kvitløk og pepper + litt urtesalt)
♦ En liten slump rapsolje
♦ Evt. litt ferske urter (timian eller rosmarin er veldig godt. Eg brukte basilikum denne gangen i mangel på dei to førstnevte)
Slik gjer du:
Ha grønnsakene over eit steikebrett med bakepapir, fordel over krydder og olje. Steik på 200 grader, midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere etter størrelse, jo mindre biter, jo kortare steiketid. Serverast straks som tilbehør til valgfri middag 🙂
Lag ovnsbakte grønnsaker som middagstilbehør denne veka du også 🙂 Kjøleskapet mitt er fullt av rotgrønnsaker, så her blir det vertfall en eller to middager med dette til middag iløpet av veka♥
Sidan vi har litt ekstar fokus på sellerirot idag – kva pleier du å bruke sellerirot til? Del gjerne ditt beste tips i kommentarfeltet!
Annonse
6 Kommentarer
Charlotte
25. mars 2019

Linda Stuhaug
26. mars 2019
Malin
25. mars 2019

Linda Stuhaug
25. mars 2019
Helena
25. mars 2019

Linda Stuhaug
25. mars 2019
SKRIV EN KOMMENTAR