Annonse
23. august 2015
Proteinrike havre- og gulrotrundstykker
Hei!
Det er søndag, kanskje noken skal bake idag?
Da anbefaler eg desse proteinrike havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som «hamburgerbrød».
Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkelig saftige, slik som iallefall eg liker det!
Du trenger, 6 stk
100 g havremel
100 g havregryn
70 g fiberfin, eller anna meltype
100 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
1 liten ts salt
1 stor gulrot, raspa
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett deretter cottage cheese, kesam, egg og gulrot. Deiga skal vere litt klissette.
Form deiga til 6 rundstykker med litt vatn på hendene som du legg på en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg på toppen og strø over frø eller kjerner. Steik midt i ovnen til dei er gylne, 15-20 minutter.
Tips!
– Dei holder seg ferske eit par dager, men frys gjerne ned, så tar du opp og tiner ved behov. Oppskrifta er heilt super å doble eller triple når man først er i gang!
– Rundstuykkene er naturlig glutenfri, men for dei som må ha det 100% glutenfritt bruker glutenfri havregryn og glutenfritt havremel.
– Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga for ekstra smak og konsistens.
Velbekomme!
Annonse
2 Kommentarer
Elisabeth
13. juli 2023
Linda Stuhaug
14. juli 2023
SKRIV EN KOMMENTAR