Linda Stuhaug

3. mai 2016

Proteinrike havrebriks

Proteinrike havrebriks
Hei!
Desse havrebriksene lages på 1-2-3, trenger ikkje elting eller heving, og er like supre til frukost, lunsj eller kveldsmat som tilbehør til salat og suppe. Kan nytes både med og uten pålegg, ettersom dei er så saftige og smakfulle i seg sjølv. Proteinrike havrebriks er en ny vri på to tidligere oppskrifter i arkivet, nemlig proteinrikt havrebrød og ulike varianter av havrerundstykker. Populære oppskifter som faller i smak hos store som små 🙂
Mektige, næringsrike, proteinrike og grove, kun med ingredienser man får på dagligvarebutikken:
Proteinrike havrebriks, 12 mellomstore 200 g cottage cheese 100 g kesam 200 g havremel 100 g havregryn 3 egg 2 ts bakepulver 1 ts salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.
Form deiga (bruk litt vatn på hendene) rektangulært på en langpanne med bakepapir, 2-3 cm tjukkelse. Strø gjerne over litt havregryn og frø/kjerner. Steik midt i ovnen 20-30 minutter, til havrebriksene har fått en gyllen overflate. Avkjøl.
Holder seg ferske og gode eit par dager, ellers er dei heilt supre å fryse.
Desse er blitt en stor favoritt hos meg, nam! Gode med både salt og søtt pålegg 🙂
Ha en strålande dag!

Hei!

Desse havrebriksene lages på 1-2-3, trenger ikkje elting eller heving, og er like supre til frukost, lunsj eller kveldsmat som tilbehør til salat og suppe. Kan nytes både med og uten pålegg, ettersom dei er så saftige og smakfulle i seg sjølv. Proteinrike havrebriks er en ny vri på to tidligere oppskrifter i arkivet, nemlig proteinrikt havrebrød og ulike varianter av havrerundstykker. Populære oppskifter som faller i smak hos store som små 🙂

Mektige, næringsrike, proteinrike og grove, kun med ingredienser man får på dagligvarebutikken:


Proteinrike havrebriks, 12 mellomstore
200 g cottage cheese
100 g kesam
200 g havremel
100 g havregryn
3 egg
2 ts bakepulver
1 ts salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen cottage cheese, kesam og egg – kjør glatt og klumpfritt med stavmikser. Tilsett deretter havregryn, havremel, bakepulver og salt, bland godt og la deiga svelle 5-10 minutter.

Form deiga (bruk litt vatn på hendene) rektangulært på en langpanne med bakepapir, 2-3 cm tjukkelse. Strø gjerne over litt havregryn og frø/kjerner. Steik midt i ovnen 20-30 minutter, til havrebriksene har fått en gyllen overflate. Avkjøl.


Holder seg ferske og gode eit par dager, ellers er dei heilt supre å fryse.



Desse er blitt en stor favoritt hos meg, nam! Gode med både salt og søtt pålegg 🙂

Ha en strålande dag!

24 Kommentarer

A

Annika

8. januar 2019

Hei! Vi må ha laktosefri produkter, så jeg lurer på om det går an å bytte ut kesam med creme fraiche istedenfor mager kesam for å unngå tørr bakst?!

Linda Stuhaug

9. januar 2019

Hei! Ja, rømme eller creme fraiche 😀

E

Elisabeth Golten

10. november 2018

Om du vil lage dei glutenfrie??

Linda Stuhaug

11. november 2018

Bruk glutenfri havregryn/havremjøl 😉

E

Else Marie

20. mai 2021

Smakte fantastiskt godt. Første gang på et år mrd cøliaki jeg har smakt et saftig og godt brød. Nå er jeg stappmett. Brukte yoghurt istede og hadde i hakkede nøtter og frø. Lettvindt, raskt og godt. Takk!

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Så hyggelig å lese, Else Marie 😀

H

Heidi Alstad

29. januar 2022

Hei, tusen takk for inspirasjon. Disse har blitt en av mine favoritter både som tilbehør til ulike middagsretter, men også som matpakke. Har du oversikt over næringsinnholdet i disse?

Linda Stuhaug

30. januar 2022

Så bra 🙂 Kjekt oppskrifta smaker! Næringsinnhold deler eg ikkje 🙂

S

Sonny

4. april 2022

Kan de fryses? Hvorfor deler du ikke næringsinnhold?

Linda Stuhaug

5. april 2022

Fordi man kan rekne på det sjølv :) Skreve fleire innlegg om dette før. Dei kan frysast ja😊

H

Hanne

21. mai 2019

Hei. Jeg vil gjerne bake denne, men må gjøre den melkefri (og glutenfri). I en annen kommentar skriver du at uten cottage cheese, blir brødet gjerne litt tørt. Noen formening om hva jeg kan bytte kesam og cottage cheese med i denne oppskriften? Soya- eller kokosyoghurt OK, tror du?

Linda Stuhaug

22. mai 2019

Hei! Du du kan prøve med en miks, kanskje? Berre pass på at det ikkje er noko ekstremt lavfett produkt, då blir det berre tørt… Oppskrifta vil ikkje bli heilt det samme, men verdt eit forsøk? 🙂

S

Stine C Homstvedt

18. januar 2020

Hei! Jeg er veldig spent på å lage disse! Men er litt forvirret angående langpanne; synes så mye kalles langpanne. Så for sikkerhets skyld; er det av den varianten som fyller ovnen fra vegg til vegg? De er ikke dypere enn 1,5-2cm. Bygger jeg bare høyere? Det vil ikke flyte utover? Takk!!

Linda Stuhaug

18. januar 2020

Hei! Det har ikkje noko å bety kva du bruker – om den er lav eller høg. Deiga er fast og vil ikkje flyte utover 🙂 Håper den smaker 😀

C

Charlotte

14. januar 2020

Disse var til å dø for!utfordringen er å ikke spise de opp før middag, og jeg som ikke liker cottage cheese til vanlig planen er å prøve meg på din oppskrift på hjemmelaget tomatsuppe også idag

Linda Stuhaug

14. januar 2020

Såå kjekt du likte oppskrifta, Charlotte 😀 Eg er heilt enig – synes dei er knallgode!

T

Tone

6. mai 2018

Hei.. Disse er super gode men jeg sliter med at det ikke alltid blir stekt igjennom. Prøvde også matmuffins men de ble fortsatt rå inni. Hva kan jeg ha gjort galt?

Linda Stuhaug

8. mai 2018

Kor lenge steiker du dei? Trenger nok berre å stå litt lengre, sannsynligvis 🙂

P

Pernille

7. april 2018

Tror du det funker med smurt langpanne med smør i stedenfor bakepapir?;-)

Linda Stuhaug

7. april 2018

Tja.. Kjem litt an på kva langpanne du har 😉 Hos meg varierer det om det kleber ut fra kva type form eg bruka, så eg har rett og slett funne ut at det sikraste er å bruke bakepapir 🙂

C

Cecilie Nybø

30. juli 2018

Opps glemte bakepulver bare å hive de da?

Linda Stuhaug

31. juli 2018

Kna så godt inn som du klarer 🙂

L

Linda Knudsen

10. juli 2018

Veldig saftig og godt. Like greit å lage dobbel porsjon med det samme. Takk Linda

Linda Stuhaug

10. juli 2018

Sjølv takk! Kjekt du likte oppskrifta 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg