Linda Stuhaug

Proteinrike havremuffins med eple og kanel

Proteinrike havremuffins med eple og kanel
Eit stort hurra for norsk eplesesong!
Eg blir som eit lite barn når eplene begynner å modne på på trea. Eg har allerede vore på epleslang fleire ganger, både i Oslo og her heime. Lovlig epleslang, altså 😉 Eg er ikkje lite føre meg og ringer pent på hos eigarane av epletrea, og spørr om eg får lov å plukke med meg nokre stykker. Eg har aldri fått eit nei – dei aller fleste blir veldig glade for å kvitte seg med litt epler, då dei har for mykje til å klare å ete/bruke alt sjølv.
Men, om man ikkje har trivelige naboer med store epletre, så er det også norske epler å finne i butikkane no. Norske epler er noko av det beste eg veit – enten til å ete naturelle, eller til å bruke i ulike oppskrifter. Eg gleda meg til å eksprimentere og lage mange gode oppskrifter med dei norske eplene framover, og årets første oppskrift med sesongens epler får du meg meg idag;
Proteinrike havremuffins med eple og kanel!
Desse naturlig proteinrike, 100% grove, supersaftige, mektige, litt søte og virkelig gode. Meininga er at du skal kunne ete desse til både frukost, ha med i matpakken, som turmat, dessert eller kveldskos. Dei er såpass næringsrike at dei passer til det meste, og kan nytast av både store og små mager.
Proteinrike havremuffins med eple og kanel, 12 stk 200 g cottage cheese 50 g kesam 150 g havremjøl 100 g havregryn 2 egg 2 ts bakepulver 2 ts kanel 50 g flytande honning, sukrin gold eller anna valgfri søtning 1 stort eller 2 små epler, raspa med skallet på
Slik gjer du: Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandinga glatt med stavmiksar. Bland inn bakepulver, kanel, søtning og revet eple, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt saman med hendene. La deiga svelle i minst 10 minutt.
Fordel deiga i smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Ha gjerne over litt hakkede mandler eller valnøtter på toppen. Steik på 180 grader, midt i ovnen, 15-25 minutt, til havremuffinsane er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Som du ser, alle ingrediensane kan du finne på dagligvarebutikken, og havremuffinsane er virkelig superenkle å lage 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager, men kan også fint frysast.
Og du, visst du kjenner igjen oppskrifta, så er den ganske så lik denne virkelig populære oppskrifta fra arkivet:
Proteinrike havrescones med eple og kanel. Du finner den HER! Ei oppskrifta som har falt i smak hos mange, og som har vore ein av høstens mest populære oppskrifter på bloggen dei siste åra
Havremuffinsane er like saftige og like gode – så her er det berre smak og behag korleis ei liker å lage denne typen oppskrift.
Eg synes det har vore luksus å varma opp nokre slike (tatt opp fra frysaren) til kveldsmat, eller tatt med nokon på farten når eg ikkje har hatt tid å lage meg matpakke. Dei er veldig gode uten pålegg, men kan sjølvsagt etast med pålegg også – om ein vil ha det!
Håper fleire vil prøve seg på desse, for dei er virkelig gode altså♥
Ha en nydelig onsdag vidare. Halvveis til helg allerede – tenk det!

Eit stort hurra for norsk eplesesong!

Eg blir som eit lite barn når eplene begynner å modne på på trea. Eg har allerede vore på epleslang fleire ganger, både i Oslo og her heime. Lovlig epleslang, altså 😉 Eg er ikkje lite føre meg og ringer pent på hos eigarane av epletrea, og spørr om eg får lov å plukke med meg nokre stykker. Eg har aldri fått eit nei – dei aller fleste blir veldig glade for å kvitte seg med litt epler, då dei har for mykje til å klare å ete/bruke alt sjølv.

Men, om man ikkje har trivelige naboer med store epletre, så er det også norske epler å finne i butikkane no. Norske epler er noko av det beste eg veit – enten til å ete naturelle, eller til å bruke i ulike oppskrifter. Eg gleda meg til å eksprimentere og lage mange gode oppskrifter med dei norske eplene framover, og årets første oppskrift med sesongens epler får du meg meg idag;

Proteinrike havremuffins med eple og kanel!

Desse naturlig proteinrike, 100% grove, supersaftige, mektige, litt søte og virkelig gode. Meininga er at du skal kunne ete desse til både frukost, ha med i matpakken, som turmat, dessert eller kveldskos. Dei er såpass næringsrike at dei passer til det meste, og kan nytast av både store og små mager.

Proteinrike havremuffins med eple og kanel, 12 stk
200 g cottage cheese
50 g kesam
150 g havremjøl
100 g havregryn
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g flytande honning, sukrin gold eller anna valgfri søtning
1 stort eller 2 små epler, raspa med skallet på

Slik gjer du:
Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandinga glatt med stavmiksar. Bland inn bakepulver, kanel, søtning og revet eple, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt saman med hendene. La deiga svelle i minst 10 minutt.

Fordel deiga i smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Ha gjerne over litt hakkede mandler eller valnøtter på toppen. Steik på 180 grader, midt i ovnen, 15-25 minutt, til havremuffinsane er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.


Som du ser, alle ingrediensane kan du finne på dagligvarebutikken, og havremuffinsane er virkelig superenkle å lage 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager, men kan også fint frysast.

Og du, visst du kjenner igjen oppskrifta, så er den ganske så lik denne virkelig populære oppskrifta fra arkivet:

Proteinrike havrescones med eple og kanel. Du finner den HER! Ei oppskrifta som har falt i smak hos mange, og som har vore ein av høstens mest populære oppskrifter på bloggen dei siste åra

Havremuffinsane er like saftige og like gode – så her er det berre smak og behag korleis ei liker å lage denne typen oppskrift.

Eg synes det har vore luksus å varma opp nokre slike (tatt opp fra frysaren) til kveldsmat, eller tatt med nokon på farten når eg ikkje har hatt tid å lage meg matpakke. Dei er veldig gode uten pålegg, men kan sjølvsagt etast med pålegg også – om ein vil ha det!

Håper fleire vil prøve seg på desse, for dei er virkelig gode altså♥

Ha en nydelig onsdag vidare. Halvveis til helg allerede – tenk det!

26 Kommentarer

L

Lisa

9. november 2018

Kjempe gode muffins! Tenkte egentlig ville høyre med deg om du veit sann ca kaloriinnhold per muffins??:)

Linda Stuhaug

10. november 2018

Så kjekt du likte dei, Lisa 🙂 Nei, eg ofrer ikkje kaloriinnhold ein einaste tanke, hehe.

H

Henny Lillelid Bjerga

13. oktober 2019

Bruker du varmluft på ovnen når du steker disse?

Linda Stuhaug

14. oktober 2019

Nei. Men du kan gjere det 🙂

I

Inger Lise

8. januar 2022

Kan man bruke rømme stedet for cottage Cheese og kesam? Eventuelt legge til mer søtning? Har mye rømme igjen fra jula jeg trenger å bruke til noe før den går ut…

Linda Stuhaug

9. januar 2022

Du kan bruke det istedenfor Kesam, men eg ville brukt cottage cheese pga konsistensen 🙂 Rømme står seg veker og måneder etter utløpsdato så 🙂

L

Linn R. Tangen

2. november 2021

Jeg har laget disse muffinsene 2 ganger nå og jeg må si de har blitt en favoritt. Utrolig gode og de forsvinner litt for fort

Linda Stuhaug

3. november 2021

Så hyggelig, Linn 😀

H

Hilde Cathrin

17. oktober 2021

Suksess

Linda Stuhaug

17. oktober 2021

Så bra 😀

I

Irene

10. februar 2020

Hva slags pålegg bruker du på disse? Tok 20 g ekstra med sukrin gold og en ts mindre med kanel første gang je prøver de. Håper disse faller i smak som tillegg i matpakkene og slik på tur til gulla og som sunnere snacks til meg når je fyser på noe som itte er bra for meg. Pluss for masse godt til kroppen

Linda Stuhaug

11. februar 2020

Eg synes desse er gode uten pålegg, og pleier ikkje å ha noko på dei 🙂 Men kvitost/brunost/syltetøy/philadelphia fungerer godt!

H

Helena

20. september 2018

Kan man bruke mager vaniljekesam, eller vil resultatet bli annerledes da? Ser nydelige ut!

Linda Stuhaug

22. september 2018

Eg anbefaler ikkje mager, den tåler i utgangspunktet ikkje så godt oppvarming, og resultatet blir fort tørt 😉 Du KAN selfølgelig bruke det, men då veit du det.

K

Kristin

7. september 2018

De ble virkelig kjempegode. Jeg gjorde noen endringer siden jeg ville få brukt opp proteinpulver som jeg hadde i skapet. Erstattet 30 g havremel med 30 g proteinpulver vanilje, og reduserte søtningen til 20g sukrin gold siden proteinpulveret er ganske søtt. Veldig godt med de mandlene på toppen 🙂

Linda Stuhaug

7. september 2018

Så kjekt dei falt i smak, Kristin 😀 Perfekt å bruke litt av dei tørrvarene man har tilgjengelig!

S

Siren

28. august 2018

Jeg glemte eggene og rørte inn de til slutt, har det noe å si på resultatet? Brukte også mager kesam, de ble deigete inni selv om jeg stekte de nesten dobbelt så lenge

Linda Stuhaug

28. august 2018

Dei skal ikkje vere deigete, men er veldig saftige – det er stor forskjell 🙂 Også må dei avkjølast litt, ellers kan dei oppleves deigete.. Mine muffins blei vertfall ikkje deigete 🙂

S

Stine

26. august 2018

Hei! Jeg har ikke muffinsbrett eller silikonformer.. Kan de lages i vanlige slike papirformer? Sånne man laget muffins i til barnebursdag før

Linda Stuhaug

28. august 2018

Ja, det er i utgangspunktet det eg meiner med muffinsformer 🙂

S

Silje

23. august 2018

Jeg lagde de i silikonformer da jeg ikke har slike andre. De ble veldig deigete (selv etter 30 min) så tok de ut og måtte ta de på rist. Har det noe å si å bruke silikonformer? Det var også vanskelig å få de i formene da deigen var så fast.

Linda Stuhaug

24. august 2018

Hei! Eg har aldri brukt silikonformer, så eg kan egentlig ikkje svare noko veldig konkret på det… Deiga skal vere kompakt/fast – men alle ovner er forskjellige, så kan hende du berre må steike dei litt lengre 🙂

S

Solveig

22. august 2018

Må man bruke honning e.l til søtning? Eller holder det med det søte fra eplet? Tenkte å bake i kveld, og har ikke flytende honning! Bare sånn hard honning…

Linda Stuhaug

23. august 2018

Eg ville absolutt ha brukt litt ekstra sødme sjølv, men dette velger du jo heilt sjølv 🙂 Så lenge honningen blander seg ut med resten av ingrediensane, så går det nok fint å bruke hard honning.

M

Malene

4. november 2020

Hvor mange muffins blir det ut av denne oppskriften?

Linda Stuhaug

5. november 2020

12 stk 🙂 Det står i «tittelen» på ingredienslista 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg