Annonse
22. august 2018
Proteinrike havremuffins med eple og kanel
Eit stort hurra for norsk eplesesong!
Eg blir som eit lite barn når eplene begynner å modne på på trea. Eg har allerede vore på epleslang fleire ganger, både i Oslo og her heime. Lovlig epleslang, altså 😉 Eg er ikkje lite føre meg og ringer pent på hos eigarane av epletrea, og spørr om eg får lov å plukke med meg nokre stykker. Eg har aldri fått eit nei – dei aller fleste blir veldig glade for å kvitte seg med litt epler, då dei har for mykje til å klare å ete/bruke alt sjølv.
Men, om man ikkje har trivelige naboer med store epletre, så er det også norske epler å finne i butikkane no. Norske epler er noko av det beste eg veit – enten til å ete naturelle, eller til å bruke i ulike oppskrifter. Eg gleda meg til å eksprimentere og lage mange gode oppskrifter med dei norske eplene framover, og årets første oppskrift med sesongens epler får du meg meg idag;
Proteinrike havremuffins med eple og kanel!
Desse naturlig proteinrike, 100% grove, supersaftige, mektige, litt søte og virkelig gode. Meininga er at du skal kunne ete desse til både frukost, ha med i matpakken, som turmat, dessert eller kveldskos. Dei er såpass næringsrike at dei passer til det meste, og kan nytast av både store og små mager.
Proteinrike havremuffins med eple og kanel, 12 stk
200 g cottage cheese
50 g kesam
150 g havremjøl
100 g havregryn
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g flytande honning, sukrin gold eller anna valgfri søtning
1 stort eller 2 små epler, raspa med skallet på
Slik gjer du:
Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandinga glatt med stavmiksar. Bland inn bakepulver, kanel, søtning og revet eple, deretter havremjøl og havregryn. Eg pleier å blande alt saman med hendene. La deiga svelle i minst 10 minutt.
Fordel deiga i smurte muffinsformer eller muffinsbrett. Ha gjerne over litt hakkede mandler eller valnøtter på toppen. Steik på 180 grader, midt i ovnen, 15-25 minutt, til havremuffinsane er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Som du ser, alle ingrediensane kan du finne på dagligvarebutikken, og havremuffinsane er virkelig superenkle å lage 🙂 Dei holder seg ferske nokre dager, men kan også fint frysast.
Og du, visst du kjenner igjen oppskrifta, så er den ganske så lik denne virkelig populære oppskrifta fra arkivet:
Proteinrike havrescones med eple og kanel. Du finner den HER! Ei oppskrifta som har falt i smak hos mange, og som har vore ein av høstens mest populære oppskrifter på bloggen dei siste åra♥
Havremuffinsane er like saftige og like gode – så her er det berre smak og behag korleis ei liker å lage denne typen oppskrift.
Eg synes det har vore luksus å varma opp nokre slike (tatt opp fra frysaren) til kveldsmat, eller tatt med nokon på farten når eg ikkje har hatt tid å lage meg matpakke. Dei er veldig gode uten pålegg, men kan sjølvsagt etast med pålegg også – om ein vil ha det!
Håper fleire vil prøve seg på desse, for dei er virkelig gode altså♥
Ha en nydelig onsdag vidare. Halvveis til helg allerede – tenk det!
Annonse
34 Kommentarer
Lisa
9. november 2018

Linda Stuhaug
10. november 2018
Lisbeth
16. oktober 2022

Linda Stuhaug
16. oktober 2022
Henny Lillelid Bjerga
13. oktober 2019

Linda Stuhaug
14. oktober 2019
Inger Lise
8. januar 2022

Linda Stuhaug
9. januar 2022
Linn R. Tangen
2. november 2021

Linda Stuhaug
3. november 2021
Hilde Cathrin
17. oktober 2021

Linda Stuhaug
17. oktober 2021
Irene
10. februar 2020

Linda Stuhaug
11. februar 2020
Toril Tønnesen
21. januar 2023

Linda Stuhaug
22. januar 2023
Åshild
20. oktober 2022

Linda Stuhaug
23. oktober 2022
Helena
20. september 2018

Linda Stuhaug
22. september 2018
Kristin
7. september 2018

Linda Stuhaug
7. september 2018
Siren
28. august 2018

Linda Stuhaug
28. august 2018
Stine
26. august 2018

Linda Stuhaug
28. august 2018
Silje
23. august 2018

Linda Stuhaug
24. august 2018
Solveig
22. august 2018

Linda Stuhaug
23. august 2018
Malene
4. november 2020

Linda Stuhaug
5. november 2020
Iselin
20. november 2022

Linda Stuhaug
20. november 2022
SKRIV EN KOMMENTAR