Annonse
15. juni 2017
Proteinrike havrerundstykker med gulrot
God morgen!
Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!
Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…
Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂
Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!
Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk
4 egg
300 g cottage cheese
200 g original kesam
150 g lettkokte havregryn*
300 g havremel*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)
* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.
Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.
Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!
Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂
Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!
Nyt torsdagen alle sammen 😀
*
Annonse
30 Kommentarer
Inger
29. desember 2018
Linda Stuhaug
31. desember 2018
Ann-Karin
7. september 2020
Linda Stuhaug
8. september 2020
Linda
3. juli 2020
Linda Stuhaug
5. juli 2020
Iwona
30. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Anne Kathrine
1. juni 2019
Linda Stuhaug
1. juni 2019
Hilde Reitan
15. oktober 2021
Linda Stuhaug
15. oktober 2021
Una
13. januar 2020
Linda Stuhaug
13. januar 2020
Laila Lillerovde
14. april 2018
Linda Stuhaug
15. april 2018
Anne Hilde
6. mars 2018
Linda Stuhaug
6. mars 2018
Isabell
23. februar 2018
Linda Stuhaug
25. februar 2018
Sigrunn Hansen
14. april 2020
Linda Stuhaug
14. april 2020
Jeanette
1. september 2018
Linda Stuhaug
2. september 2018
Camilla
1. september 2022
Linda Stuhaug
2. september 2022
Milla
30. desember 2024
Linda Stuhaug
6. januar 2025
Ann-Karin
15. januar 2024
Linda Stuhaug
15. januar 2024
SKRIV EN KOMMENTAR