Linda Stuhaug

Proteinrike havrerundstykker med gulrot

Proteinrike havrerundstykker med gulrot
God morgen!
Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!
Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…
Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂
Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!
Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk 4 egg 300 g cottage cheese 200 g original kesam 150 g lettkokte havregryn* 300 g havremel* 4 ts bakepulver 1 ts salt 2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)
* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.
Slik gjer du: 1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.
3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.
Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!
Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂
Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!
Nyt torsdagen alle sammen 😀
*

God morgen!

Idag har eg en oppskrift til dere som passer perfekt til frukost, i matpakken, som turmat, tilbehør til suppe eller salat. Proteinrike havrerundstykker med gulrot – en liten ny vri på den tradisjonelle oppskrifta på proteinrikt havrebrød, havrebriks, havrerundstykker, hamburgerbrød og fleire varianter eg har delt med dere tidligere. Det er oppskrifter som har blitt veldig populære blant dere, og det er ikkje uten grunn!

Det er oppskrifter basert på næringsrike, grove og proteinrike ingredienser som gir skikkelig saftige, gode og mettande brødmat. Dei inneholder ingredienser du finner på dagligvarebutikken, dei holder seg ferske i fleire dager, er raske og enkle å lage, er anvendelige i forhold til bruksområde, oppskriftene kan varieres i det uendelige…

Vanligvis lager eg dei relativt nøytrale, men denne gangen lagde eg dei med revet gulrot. Det gir en ekstra god smak og saftighet i rundstykkene (trudde egentlig ikkje det var mulig å få dei saftigare!). Trikset har eg delt med dere 2 år tilbake HER, men gode triks kan ikkje deles nok 🙂

Eg pleier vanligvis å lage halve denne oppskrifta, så denne gangen i forhold til tidligere har eg dobla den. Halvver gjerne oppskrifta for 6 stk, men dei holder seg så saftige og gode lenge at det er like greit å lage mange når du først er i gang!

Proteinrike havrerundstykker med gulrot, 12 stk
4 egg
300 g cottage cheese
200 g original kesam
150 g lettkokte havregryn*
300 g havremel*
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 gulerøtter (ca. 220 g tilsammen før rasping)

* bruk glutenfri havregryn og havremel for glutenfritt resultat.

Slik gjer du:
1. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.

2. Vend inn inn gulrot, deretter havregryn og havremel. La deiga stå eit par minutter før du former til 12 rundstykker/ scones på en langpanne med bakepapir. Du kan godt pensle med egg/melk/vatn og strø over litt havregryn, frø eller kjerner på toppen.

3. Steik midt i ovnen, 180 grader i ca. 15-20 minutter, eller til rundstykkene har fått en gyllen farge. Avkjøl på rist. Rundstykkene holder seg ferske vertfall 3 dager.

Sjølv om det er gulrot i røra, så passer rundstykkene med både salt og søtt pålegg 🙂 Min favoritt er ost & skinke med litt grønt, men cottage cheese eller brunost med litt syltetøy er og knallgodt!

Skal du fleire dager på tur er desse supre å ha med, då dei holder seg såpass ferske og er næringsrike nok også uten pålegg 🙂

Helga nærmer seg og ferske rundstykker passer vell perfekt til familiefrukosten, kjærestefrukosten, venninnefrukosten eller berre frukost i ditt eget, gode selskap? Prøv desse!

Nyt torsdagen alle sammen 😀

*

24 Kommentarer

I

Inger

29. desember 2018

Hva vil du foreslå for en melkefri variant?

Linda Stuhaug

31. desember 2018

En slags melkefri variant av creme fraiche, kanskje? Kan prøve iallefall, men det blir nok ikkje det samme, dessverre :/

A

Ann-Karin

7. september 2020

Baker disse for 3 gang nå og de går unna. Ungene syns de e supergode Deilig med noe som er uten hvetemel og gjær. Matbloggen din er desidert den beste, jeg har haker av mange spennende oppskrifter

Linda Stuhaug

8. september 2020

Så utrulig hyggelig tilbakemelding, Ann-Karin! Tusen takk, det var veldig kjekt å lese 😀

L

Linda

3. juli 2020

Sukk, skjønner ikke hva jeg gjør galt. Har målt opp akkurat og blandet etter oppskrift. Stekt de midt i ovnen på 180 grader. Men selv etter 30 min er de fortsatt våte pg deiete inni

Linda Stuhaug

5. juli 2020

Prøv gjerne å steike dei litt lengre, alle ovner er forskjellige. Men dette er ikkje gjærbakst altså – dei SKAL vere litt fuktige inni 🙂

I

Iwona

30. januar 2019

Kjempe gode,skal lage oftere.

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Tommel opp 😀

A

Anne Kathrine

1. juni 2019

Hei, kan du si noe om kaloriinnholdet i disse?

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Eg har ikkje noko fokus på kalorier, og rekner ikkje på det (med unntak av en sjelden gang innimellom, og då skriver eg det alltid). Er det nødvendig å vite så må ein rekne på det sjølv 🙂

H

Hilde Reitan

15. oktober 2021

Beste rundstykkene, hadde med de på helgetur i fjellet, metter så godt. Elsker disse

Linda Stuhaug

15. oktober 2021

Herlig 😀

U

Una

13. januar 2020

Hei! I oppskrifter på «vanlige» proteinrundstykker uten gulrot skal som oftest havregrynene også kjøres med stavmikser. Er det ikke nødvendig her? Gleder meg til å prøve oppskriften.

Linda Stuhaug

13. januar 2020

Hei! Berre å følge oppskrifta og framgangsmåten som den står 🙂 Eg bruker jo dobbelt så mykje havremjøl som havregryn, så mengden havregryn som er igjen synes eg er godt for å få riktig konsistens. Håper dei smaker 🙂

L

Laila Lillerovde

14. april 2018

Desse var magiske med litt peanøttsmør og banan på

Linda Stuhaug

15. april 2018

Høres digg ut!

A

Anne Hilde

6. mars 2018

Jeg har hatt spinat i slike stykker, veldig godt og kult med grønne stykker. Kjørte deigen med stavmikser for å få blandet skikkelig

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Oi, spennande! Kanskje det skal prøvast neste gang 😀

I

Isabell

23. februar 2018

Har kjempe lyst til å bake disse men er så intolerant for kumelk! Noe annet jeg kan bruke istede for cottage cheese og kesam?

Linda Stuhaug

25. februar 2018

Du kan prøve med melkefritt alternativ til creme fraiche, kanskje? 🙂

S

Sigrunn Hansen

14. april 2020

Hva kan man bruke i steden for havregryn og havremel.

Linda Stuhaug

14. april 2020

Anna grovt mjøl. Men det vil jo naturligvis ikkje bli heilt det samme 🙂

J

Jeanette

1. september 2018

Kan du sende næringsinnhold? Har en diabetiker i hus så trenger å vite karbohydrat innhold.. Takk

Linda Stuhaug

2. september 2018

Nei, det gjer eg rett og slett ikkje 🙂 Er det eit behov å vite slikt, så må ein rekne på det sjølv. http://www.lindastuhaug.no/2018/08/24/det-er-heilt-forbanna-uaktuelt/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg