Annonse
14. juni 2018
Proteinrikt havrebrød med chiafrø
Hei onsdag!
Oppskrifta mi på proteinrike havrerundstykker med chiafrø ( du finner den HER) blei veldig populær, og no har eg prøvd å laga denne varianten som havrebrød også. Det fungerte yppelig! Eg har jo ei grunnoppskrift på havrebrød uten chiafrø fra før som er en gjenganger hos fleire ( du finner den HER), men en ny vri er på sin rette plass å dele 🙂
Eg føler at havrebrødet blei enda saftigare, og samtidig hakket meir luftigare med chiafrø enn uten. Smaken er ikkje så stor forskjell på, for som dei aller fleste sikkert veit – så gir ikkje chiafrø fra seg noko smak. Det er rett og slett tilsatt for å øke næringsinnholdet, då chiafrø er eit superfrø med masse næring. Du får kjøpt chiafrø på dei aller fleste dagligvarebutikker.
Proteinrikt havrebrød med chiafrø, 1 stk
4 egg
400 g (1 stor boks) cottage cheese
100 g original kesam (eller rømme/creme fraiche)
3-4 ss chiafrø*
1 ss bakepulver
1 ts salt
200 g havremjøl*
200 g havregryn*
* bruk glutenfri havregryn og havremjøl for glutenfritt resultat. Havremjøl kan du lage ved å blende havregryn.
* PS! Har du ikkje chiafrø? Bruk 100 g ekstra havremjøl!
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt.
2. Bland inn chiafrø, havregryn og havremjøl. Eg pleier å blanda det med handa, men bruk gjerne en slikkepott. La deiga svelle i minst 20 minutt. Dette er viktig – det er for å la chiafrøa få svelle skikkelig.
3. Ha deiga over i en brødform (1,5 liter) med bakepapir. Eg pleier å trykke deiga ned i formen med vatn på handa. Strø gjerne over litt havregryn/frø/kjerner på toppen.
4. Steik på nederste rille i ca. 60 minutt, eller til brødet har fått ei sprø skorpe og er gjennomstekt. Løft brødet ut av formen i bakepapiret og avkjøl på rist.
Brødet holder seg ferskt og godt i fleire dager, men det er også perfekt å fryse. Eg pleier å skjære brødet opp i skiver og fryse ned, så tiner dei fort til måltidet. Ellers så smaker dei ekstra digg etter en runde i brødristaren, og passer med både salt og søtt pålegg.
Havrebrød eller havrerundstykker er noko eg alltid har i frysaren, så når det nærma seg tomt – så lager eg ny ladning. Sunt, skikkelig godt, næringsrikt og mettande. Passer like god til frukost som lunsj, turmat, matpakkebrød, tilbehør til suppe/salater eller kveldsmat.
Vil du prøve? Eg håpa det! Framover blir det nok chiafrø i havrebrødet mitt, det er virkelig en super måte å lure inn superfrøet i kostholdet på 🙂
*
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.
Annonse
90 Kommentarer
Ingrid V Nilsen
12. august 2020
Linda Stuhaug
13. august 2020
Ingrid
29. november 2018
Linda Stuhaug
3. desember 2018
Agnes
8. juni 2020
Linda Stuhaug
9. juni 2020
Ingeborg
22. oktober 2022
Linda Stuhaug
23. oktober 2022
Ingeborg
23. oktober 2022
Karen
26. mai 2021
Linda Stuhaug
27. mai 2021
Anne Kate Hummervoll
14. mai 2021
Linda Stuhaug
15. mai 2021
Beate
14. april 2021
Linda Stuhaug
15. april 2021
Elise
25. april 2019
Linda Stuhaug
25. april 2019
Unni
16. mars 2021
Linda Stuhaug
17. mars 2021
Maria
3. april 2019
Linda Stuhaug
3. april 2019
Nydelig brød 🤩 Men mitt blir ikke så luftig som på bildet 😰
28. mars 2022
Heidi
12. mars 2019
Linda Stuhaug
13. mars 2019
Turid
17. januar 2019
Linda Stuhaug
17. januar 2019
Camilla Iversen
2. februar 2022
Linda Stuhaug
3. februar 2022
Elisabeth
2. september 2019
Elisabeth
21. juli 2020
Linda Stuhaug
21. juli 2020
Linda Stuhaug
3. september 2019
Tove
11. mai 2019
Linda Stuhaug
12. mai 2019
Gro
10. mai 2019
Linda Stuhaug
11. mai 2019
Line
9. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
Karianne
9. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
Linda cathrin
8. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
Julie
8. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
Maria
1. mai 2019
Linda Stuhaug
2. mai 2019
Rebecca
8. mai 2019
Linda Stuhaug
9. mai 2019
Birgit Brill.
21. august 2021
Linda Stuhaug
23. august 2021
Elisabeth
29. juni 2021
Linda Stuhaug
2. juli 2021
Veronica
16. januar 2020
Linda Stuhaug
17. januar 2020
Inger T
15. januar 2023
Linda Stuhaug
16. januar 2023
Elisabeth
31. mars 2024
Linda Stuhaug
1. april 2024
Linn
3. mars 2024
Linda Stuhaug
4. mars 2024
Madelen
14. juni 2022
Linda Stuhaug
15. juni 2022
Ragnhilde
22. mars 2023
Linda Stuhaug
22. mars 2023
Merethe
16. april 2020
Linda Stuhaug
16. april 2020
Hilde
24. juli 2018
Linda Stuhaug
25. juli 2018
Liv
12. juli 2018
Linda Stuhaug
12. juli 2018
Anne Refsland
17. februar 2022
Linda Stuhaug
18. februar 2022
Shaima
19. juni 2018
Linda Stuhaug
19. juni 2018
Kirsten
17. juni 2018
Linda Stuhaug
18. juni 2018
Madelaine
16. juni 2018
Linda Stuhaug
17. juni 2018
Hege
16. juni 2018
Linda Stuhaug
17. juni 2018
Jenny
16. juni 2018
Linda Stuhaug
17. juni 2018
Anne Mai
14. juni 2018
Linda Stuhaug
15. juni 2018
Gro
14. juni 2018
Linda Stuhaug
15. juni 2018
Hannah
14. juni 2018
Linda Stuhaug
14. juni 2018
Kirsten.
20. desember 2024
Linda Stuhaug
28. desember 2024
SKRIV EN KOMMENTAR