Linda Stuhaug

25. juni 2016

Rabarbra- og jordbærsyltetøy uten sukker

Rabarbra- og jordbærsyltetøy uten sukker
Innholder annonselenker
God lørdagsmorgen!
Det er sesong for både rabarbra og jordbær, en kombinasjon som er fantastisk god i både kaker, desserter, saft, syltetøy. Eg har laga eit sukkerfritt syltetøy med nettopp rabarbra og jordbær, som blei friskt, søtt og veldig godt! Enkelt å lage og det krever ikkje for mange ingredienser:
Psst.. bytt gjerne jordbær med meir rabarbra for eit reint rabarbrasyltetøy. Lages på akkurat samme måten!
Du trenger, 1 stort glass 300 g rabarbra 200 g ferske jordbær 50 g sukrin+ * 50 g sukrin gold * (bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker) 1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
Vask og del rabarbraen i skiver på ca. 1 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring og la blandinga stå på lav varme å trekke. Etter 15-20 minutter blir frukten mjuk og får syltetøy- konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker syltetøyet søtere.
Får du eit kvitt skum under koking av syltetøyet, fjerner du dette. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Bruk akkurat der du vanligvis bruker syltetøy 🙂 Smaker nydelig på ferske rundstykker, vafler, pannekaker, røre inn i havregrøten eller yoghurtblandinga, i bakst med meir!
Eg har fleire sukkerfri oppskrifter med rabarbra på lur, blant anna rabarbrasaft:
For en herlig frukt som er i sesong. Den skal utnyttes til det fulle framover 🙂
Fortell gjerne kva din favoritt oppskrift med rabarbra er!
Til slutt til eg berre tipse dere om ryddesalget til x-life der det er minst 50% rabatt på hundrevis av varer! Utvalget finner du her.

Innholder annonselenker

God lørdagsmorgen!

Det er sesong for både rabarbra og jordbær, en kombinasjon som er fantastisk god i både kaker, desserter, saft, syltetøy. Eg har laga eit sukkerfritt syltetøy med nettopp rabarbra og jordbær, som blei friskt, søtt og veldig godt! Enkelt å lage og det krever ikkje for mange ingredienser:

Psst.. bytt gjerne jordbær med meir rabarbra for eit reint rabarbrasyltetøy. Lages på akkurat samme måten!

Du trenger, 1 stort glass
300 g rabarbra
200 g ferske jordbær
50 g sukrin+ *
50 g sukrin gold * (bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker)
1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Vask og del rabarbraen i skiver på ca. 1 cm. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp under omrøring og la blandinga stå på lav varme å trekke. Etter 15-20 minutter blir frukten mjuk og får syltetøy- konsistens. Smak til om du eventuelt ønsker syltetøyet søtere.

Får du eit kvitt skum under koking av syltetøyet, fjerner du dette. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.


Bruk akkurat der du vanligvis bruker syltetøy 🙂 Smaker nydelig på ferske rundstykker, vafler, pannekaker, røre inn i havregrøten eller yoghurtblandinga, i bakst med meir!


Eg har fleire sukkerfri oppskrifter med rabarbra på lur, blant anna rabarbrasaft:


For en herlig frukt som er i sesong. Den skal utnyttes til det fulle framover 🙂

Fortell gjerne kva din favoritt oppskrift med rabarbra er!

Til slutt til eg berre tipse dere om ryddesalget til x-life der det er minst 50% rabatt på hundrevis av varer! Utvalget finner du her.

11 Kommentarer

H

Hanne Marit Holten

10. juni 2021

Hei Linda:) Hvordan vaniljepulver bruker du? Takk for fine oppskrifter! Hilsen Hanne Marit

Linda Stuhaug

11. juni 2021

Hei! Fra Økosjokolade 🙂

I

Ida

25. september 2019

Mmm lagde akkurat en ny ladning av dette, med norske jordbær og rabarbra fra fryseren 😀

Linda Stuhaug

26. september 2019

Fantastisk 😀

S

Siri Lunnan

14. juli 2019

Kan syltetøyet fryses?

Linda Stuhaug

14. juli 2019

Absolutt 🙂

I

Isabelle

7. juni 2019

*ikke

I

Isabelle

7. juni 2019

Skal det inne være noe vann/flytende?

Linda Stuhaug

9. juni 2019

Nei 🙂

C

Christina

19. juni 2018

Hvor lang er holdbarheten på syltetøyet når det ikke er sukker i det?

Linda Stuhaug

21. juni 2018

Holder eit par veker kanskje 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg