Annonse
29. juni 2016
Rabarbrapurê
Rabarbrapurê lager du på 10 minutter med 2 ingredienser: rabarbra og søtning. Denne purêen lagde eg for å bruke vidare i oppskrifter, da i hovedsak bakst og desserter. Men den passer også utmerket som smakstilsetning, den kan røres inn i havregrøten, kjøleskapsgrøten, smoothien, yoghurtblandinger eller der man vanligvis bruker syltetøy.
Min versjoner uten sukker og lages slik:
Til 1 skål:
300 g rabarbra, delt i små biter
30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker)
0,3 dl vatn
Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp på sterk varme. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy. Mos med stavmikser til en jevn purê. Oppbevares i kjøleskap.
Pssst! Denne purêen er ikkje spesielt søt, og det er meininga, sida den skal brukes vidare i oppskrifter eller som smakstilsetning. Smak eventuelt til med meir søtning om nødvendig.
Det kommer altså eit par oppskrifter med rabrabrapurêen etterkvart 🙂 I mellomtida kan du jo lage den og bruke som smakstilsetning!
Annonse
4 Kommentarer
Tonje
20. juni 2019

Linda Stuhaug
20. juni 2019
Lene
8. juni 2019

Linda Stuhaug
9. juni 2019
SKRIV EN KOMMENTAR