Linda Stuhaug

Rabarbrapurê

Rabarbrapurê
Rabarbrapurê lager du på 10 minutter med 2 ingredienser: rabarbra og søtning. Denne purêen lagde eg for å bruke vidare i oppskrifter, da i hovedsak bakst og desserter. Men den passer også utmerket som smakstilsetning, den kan røres inn i havregrøten, kjøleskapsgrøten, smoothien, yoghurtblandinger eller der man vanligvis bruker syltetøy.
Min versjoner uten sukker og lages slik:
Til 1 skål: 300 g rabarbra, delt i små biter 30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker) 0,3 dl vatn
Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp på sterk varme. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy. Mos med stavmikser til en jevn purê. Oppbevares i kjøleskap.
Pssst! Denne purêen er ikkje spesielt søt, og det er meininga, sida den skal brukes vidare i oppskrifter eller som smakstilsetning. Smak eventuelt til med meir søtning om nødvendig.
Det kommer altså eit par oppskrifter med rabrabrapurêen etterkvart 🙂 I mellomtida kan du jo lage den og bruke som smakstilsetning!

Rabarbrapurê lager du på 10 minutter med 2 ingredienser: rabarbra og søtning. Denne purêen lagde eg for å bruke vidare i oppskrifter, da i hovedsak bakst og desserter. Men den passer også utmerket som smakstilsetning, den kan røres inn i havregrøten, kjøleskapsgrøten, smoothien, yoghurtblandinger eller der man vanligvis bruker syltetøy.

Min versjoner uten sukker og lages slik:

Til 1 skål:
300 g rabarbra, delt i små biter
30 g sukrin+ (eller anna søtning tilsvarande 60 g sukker)
0,3 dl vatn

Ha ingrediensene i en liten kjele og kok opp på sterk varme. La blandinga koke til rabarbraen faller sammen og det begynner å ligne eit syltetøy. Mos med stavmikser til en jevn purê. Oppbevares i kjøleskap.

Pssst! Denne purêen er ikkje spesielt søt, og det er meininga, sida den skal brukes vidare i oppskrifter eller som smakstilsetning. Smak eventuelt til med meir søtning om nødvendig.


Det kommer altså eit par oppskrifter med rabrabrapurêen etterkvart 🙂 I mellomtida kan du jo lage den og bruke som smakstilsetning!

Annonse

4 Kommentarer

T

Tonje

20. juni 2019

Hvor lenge er dette holdbart i kjøleskap/frys?

Linda Stuhaug

20. juni 2019

Tja, sei det… er litt usikker :/ Vertfall ei veke – noko lengre enn det har eg dessverre ikkje hatt den i kjøleskapet sjølv!

L

Lene

8. juni 2019

Kan det stemme at det ikke skal mer enn 0,3 dl vann? Det er jo ingenting.

Linda Stuhaug

9. juni 2019

Ja, det stemmer. Det er kun for å få oppkoket, rabarbraen skiller ut væske.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg