Linda Stuhaug

Annonse

11. januar 2024

Rask og enkel ramen med kylling

Rask og enkel ramen med kylling
Hei alle!
Igår samla vi foodiesjentene i Oslo og lagde heimelaga ramen med kylling til middag, og det var SÅ godt! Eg har smakt ramen eit par ganger før, men aldri laga det sjølv. Det er virkelig enkelt (sjølv om framgangsmetoden kan sjå avansert ut med første augekast), men krever tre ingredienser som du får tak i på typisk internasjonale butikker: chilicrisp, miso paste og ramen nudler (kan bruke vanlige nudler også).
Lurer du på kva ramen er? Ramen er rett og slett en smakfull, japansk nudelsuppe som kan varierast i det uendelige med ulike smaker, kjøtt og grønnsaker. Denne oppskrifta blei som sagt veldig god, og kan varmt anbefalast!
Ingredienser (til ca 3 personer) • 2 stk sjalottløk • 7 fedd hvitløk • 3cm ingefær • 2ss meierismør • 1 boks mais • 3 egg • 200 g kyllingkjøttdeig • 1L kyllingkraft eller 1 liter vatn med kyllingfond/2 kyllingbuljong terninger • 1-2 ss sesamolje • 2 ss chilicrisp (smak til) • 3-4 ss misopaste (smak til) • ramen nudler (evt andre typer nudler) • 2-3 stilker vårløk til pynt
Slik gjer du: 1. Finhakk kvitløk, sjalottløk og rasp ingefær. 2. Kok opp vatn, legg i egg og kok i 7 minutter. Legg så eggene direkte i en bolle med iskaldt vatn så dei Ikkje blir hardkokte. 3. I en liten kjele: brun smør og ha i mais. Salt etter smak. La det putre i smøret noken minutter. 4. I ein anna gryte: steik kyllingkjøttdeig og legg den i en skål. 5. I samme gryte; surr løk, kvitløk og ingefær i sesamolje i minst 2 minutter. 6. Ha i chilicrisp og misopaste. 7. Hell over kyllingkraft/fond/buljong. Kok opp og smak til. 8. I en tredje kjele: kok ramennudler etter anvisning på pakken. 9. Ved servering: ha nudler i en skål, hell over ramen og topp med kjøtt, mais, egg, vårløk og chilicrisp.
Prøv denne neste gang du får middagsbesøk og vil imponere med noke godt og enkelt❤️ Perfekt vintermat!

Hei alle!


Igår samla vi foodiesjentene i Oslo og lagde heimelaga ramen med kylling til middag, og det var SÅ godt! Eg har smakt ramen eit par ganger før, men aldri laga det sjølv. Det er virkelig enkelt (sjølv om framgangsmetoden kan sjå avansert ut med første augekast), men krever tre ingredienser som du får tak i på typisk internasjonale butikker: chilicrisp, miso paste og ramen nudler (kan bruke vanlige nudler også).


Lurer du på kva ramen er? Ramen er rett og slett en smakfull, japansk nudelsuppe som kan varierast i det uendelige med ulike smaker, kjøtt og grønnsaker. Denne oppskrifta blei som sagt veldig god, og kan varmt anbefalast!

Ingredienser (til ca 3 personer)
• 2 stk sjalottløk
• 7 fedd hvitløk
• 3cm ingefær
• 2ss meierismør
• 1 boks mais
• 3 egg
• 200 g kyllingkjøttdeig
• 1L kyllingkraft eller 1 liter vatn med kyllingfond/2 kyllingbuljong terninger
• 1-2 ss sesamolje
• 2 ss chilicrisp (smak til)
• 3-4 ss misopaste (smak til)
• ramen nudler (evt andre typer nudler)
• 2-3 stilker vårløk til pynt

Slik gjer du:
1. Finhakk kvitløk, sjalottløk og rasp ingefær.
2. Kok opp vatn, legg i egg og kok i 7 minutter. Legg så eggene direkte i en bolle med iskaldt vatn så dei Ikkje blir hardkokte.
3. I en liten kjele: brun smør og ha i mais. Salt etter smak. La det putre i smøret noken minutter.
4. I ein anna gryte: steik kyllingkjøttdeig og legg den i en skål.
5. I samme gryte; surr løk, kvitløk og ingefær i sesamolje i minst 2 minutter.
6. Ha i chilicrisp og misopaste.
7. Hell over kyllingkraft/fond/buljong. Kok opp og smak til.
8. I en tredje kjele: kok ramennudler etter anvisning på pakken.
9. Ved servering: ha nudler i en skål, hell over ramen og topp med kjøtt, mais, egg, vårløk og chilicrisp.

Prøv denne neste gang du får middagsbesøk og vil imponere med noke godt og enkelt❤️ Perfekt vintermat!

Annonse

15 Kommentarer

M

Maria

14. januar 2024

Hei🥰Kan en bruke en form for glutenfrie nudler? Hvilken type tror du er best isåfall?

Linda Stuhaug

15. januar 2024

Hei! Det går heilt sikkert fint😃 Eg har aldri smakt noko anna enn risnudler, det fungerer sikkert heilt fint!

K

Kari Anne

11. april 2024

Hvorfor kan en få kjøpt miso paste og chillicrisp?

Linda Stuhaug

12. april 2024

Typisk internasjonale butikker :)

C

Chilicrisp

24. januar 2024

Hva kan erstatte chili crisp?

Linda Stuhaug

24. januar 2024

Vanlig heil chili som du finhakker :)

C

Camilla

7. april 2024

For oss som ikke tåler løk, har du noe forslag til noe annet å tilsette for å heve smaken til samme nivå? ☺️

Linda Stuhaug

8. april 2024

Hm usikker... Spesielt med tanke på kvitløken. Men du kan jo prøve med vårløk om du tåler det :)

L

Linn

12. januar 2024

Hei! Kan man bruke noe annet enn misopaste? Finner det ikke på butikken :-(

.

.

24. januar 2024

Leste på en nettside at 2/3 soyasaus + 1/3 sesamolje kunne være en erstatter for det

Linda Stuhaug

14. januar 2024

Hei! Eg har ikkje brukt noko anna enn Miso paste her, usikker på om ein finne andre ingredienser som har samme smak og effekt :/ Men Miso paste er jo soyabønner, så soyasaus kan muligens fungere til en viss grad🥰

H

Hege

14. april 2024

Vil anbefale soyamarinerte egg til😋

Linda Stuhaug

15. april 2024

Høyres godt ut😋

T

Tobbe

14. mai 2024

Jag lagade en vegetarisk variant igår med 200 g sojafärs och 100 g tärnad tofu i stället för kycklingköttfärsen. Hade även i tahini för att få en krämigare buljong. Väldigt uppskattat av alla som åt!

Linda Stuhaug

15. mai 2024

Høyres veldig godt ut😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg