Linda Stuhaug

Annonse

16. juni 2022

Rista nøtter = eit tips som gjer det ekstra crunchy, smakfulle og gode!

Rista nøtter = eit tips som gjer det ekstra crunchy, smakfulle og gode!
Har du smakt forskjellen på rista og urista naturelle nøtter før? Den kontrasten er faktisk veldig stor! Kvar gang eg kjøper usalta/naturelle nøtter - enten det er mandler, valnøtter, casewnøtter eller pekannøtter (som er dei nøttene eg kjøper mest), så rister eg dei i ovnen før eg setter dei inn i skapet. Ikkje berre blir nøttene ekstra crunchy, dei blir og mykje meir smakfulle, og ikkje minst så utrulig mykje bedre på smak😍
Igår var eg på en real handlerunde for å fylle opp i nøttelagra mine, og då knipsa eg eit bilde for å dele dette tipset med dåkke. Å riste nøtter tar ikkje lang tid, og det er vanvittig enkelt: 1. Fordel usalta/naturelle nøtter på eit steikebrett med bakepapir 2. Steik på 200 grader, over-undervarme i 8-12 minutt. Steiketida varierer fra ulike typer nøtter, men dei skal bli gylne og lukte godt 3. Avkjøl og ha over på glass
Rista nøtter bruker eg på akkurat samme måte som eg ellers bruker nøttene. Som topping på yoghurtblandinger, til å lage energibarer, snacks, i bakst og lignende, i heimelaga granola og knekkebrød m.m!
Når nøttene står ferdigrista i skaper er det og fort gjort å slenge sammen en oppskrift på heimelaga nøttesmør. Då slippe ein å riste nøttene + avkjøle dei før ein setter i gang! Mandelsmør er min all time favoritt nøttesmør, og oppskrifta finner du her♥︎
Eg passer dog på at eg ikkje bruker ferdigrista nøtter på f.eks topping på oppskrifter som skal steikast, slik som desse seige, gode nøttekjeksa her. Då er det en fordel å bruke urista nøtter så valnøtten på toppen ikkje blir brent om den fra før er rista/stekt :) Uansett, eit enkelt triks eg virkelig anbefaler! Prøv sjølv🤩

Har du smakt forskjellen på rista og urista naturelle nøtter før? Den kontrasten er faktisk veldig stor!

Kvar gang eg kjøper usalta/naturelle nøtter - enten det er mandler, valnøtter, casewnøtter eller pekannøtter (som er dei nøttene eg kjøper mest), så rister eg dei i ovnen før eg setter dei inn i skapet. Ikkje berre blir nøttene ekstra crunchy, dei blir og mykje meir smakfulle, og ikkje minst så utrulig mykje bedre på smak😍

Igår var eg på en real handlerunde for å fylle opp i nøttelagra mine, og då knipsa eg eit bilde for å dele dette tipset med dåkke. Å riste nøtter tar ikkje lang tid, og det er vanvittig enkelt:

1. Fordel usalta/naturelle nøtter på eit steikebrett med bakepapir

2. Steik på 200 grader, over-undervarme i 8-12 minutt. Steiketida varierer fra ulike typer nøtter, men dei skal bli gylne og lukte godt

3. Avkjøl og ha over på glass

Rista nøtter bruker eg på akkurat samme måte som eg ellers bruker nøttene. Som topping på yoghurtblandinger, til å lage energibarer, snacks, i bakst og lignende, i heimelaga granola og knekkebrød m.m!

Når nøttene står ferdigrista i skaper er det og fort gjort å slenge sammen en oppskrift på heimelaga nøttesmør. Då slippe ein å riste nøttene + avkjøle dei før ein setter i gang!

Mandelsmør er min all time favoritt nøttesmør, og oppskrifta finner du her♥︎

Eg passer dog på at eg ikkje bruker ferdigrista nøtter på f.eks topping på oppskrifter som skal steikast, slik som desse seige, gode nøttekjeksa her. Då er det en fordel å bruke urista nøtter så valnøtten på toppen ikkje blir brent om den fra før er rista/stekt :)

Uansett, eit enkelt triks eg virkelig anbefaler! Prøv sjølv🤩

Annonse

6 Kommentarer

M

Marianne

4. oktober 2022

Går det greit å salte nøttene? Isåfall bør jeg gjøre det før de settes i ovnen/under steketid eller etterpå?

L

Linda Stuhaug

5. oktober 2022

Ja! Ville nok dryssa over litt salt før steiking så det ikkje berre preller av igjen etterpå😊

A

Astrid Jürgensen

16. juni 2022

Må prøvast 🤩🤩 har du prøvd med Macadamianøtter? Kan det bli like bra med dei også?

L

Linda Stuhaug

17. juni 2022

Jaja, du kan bruke alle typer nøtter🤗

M

Marianne

14. oktober 2022

Hvor/Hvordan oppbevarer du nøtter? Jeg har sett mange råder til å oppbevare de i kjøleskap…..og har også lest mange steder at nøtter ikke holder seg så lenge for de kan lett harskne.

L

Linda Stuhaug

14. oktober 2022

Oppbevarer i kjøkkenskapet :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg

LindaStuhaug AS er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre. Du kan se hvilken data vi får behandle i dine