Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2023

Så enkelt lager du heimelaga havremelk - til kun 5 kroner literen!

Så enkelt lager du heimelaga havremelk - til kun 5 kroner literen!
I det siste har eg prøvd meg fram på kjøkkenet med ulike typer heimelaga nøtte- og havremelk, og ein ting er heilt sikkert: det er latterlig raskt og enkelt å lage! For å Ikkje snakke om veldig mykje billigare enn å kjøpe😮 Denne havremelka for eksempel koster rundt 5-6 kroner literen! Virkelig verdt å lage, havremelka blir søt og god, og passer til det du bruker melk til!
PS! Denne oppskrifta gir en fyldig havremelk, men konsistensen kan du justerere tynnare/tjukkare ved å bruke litt meir eller mindre vatn.
Til 1 liter trenger du: • 2,5 dl havregryn (bruk glutenfri for glutenfri melk) • 1 liter vatn • en klype salt • smakstilsetning etter ønsker, f.eks litt vaniljepulver, 1-2 ss honning, 1-2 dadler e.l
Framgangsmåte: Ha ingrediensane i en blender og la stå i 10 minutt. Deretter blender du på høg hastighet i 20-30 sekunder, til den er heilt smooth. Anbefaler ikkje å blende lengre enn nødvendig, då blir havremelka fort slimete.
Sil melka i eit tett dørslag eller bruk eit kjøkkenhåndkle e.l. Anbefaler å bruke eit tynt kjøkkenhåndkle i sila visst du ønsker å få vekk alt grums og få melka heilt «smooth». Havren som ligge igjen kan du bruke i smoothie, havregraut, vaffel/pannekakerøre etc.
Oppbevar melka i ei glassflaske i kjøleskapet. Melka står seg fint 4-5 dager!
Fekk du lyst å prøve?🤩 Sei ifra om de vil ha fleire oppskrifter på heimelaga plantemelk!

I det siste har eg prøvd meg fram på kjøkkenet med ulike typer heimelaga nøtte- og havremelk, og ein ting er heilt sikkert: det er latterlig raskt og enkelt å lage! For å Ikkje snakke om veldig mykje billigare enn å kjøpe😮 Denne havremelka for eksempel koster rundt 5-6 kroner literen! Virkelig verdt å lage, havremelka blir søt og god, og passer til det du bruker melk til!

PS! Denne oppskrifta gir en fyldig havremelk, men konsistensen kan du justerere tynnare/tjukkare ved å bruke litt meir eller mindre vatn.

Til 1 liter trenger du:
• 2,5 dl havregryn (bruk glutenfri for glutenfri melk)
• 1 liter vatn
• en klype salt
• smakstilsetning etter ønsker, f.eks litt vaniljepulver, 1-2 ss honning, 1-2 dadler e.l


Framgangsmåte:

Ha ingrediensane i en blender og la stå i 10 minutt. Deretter blender du på høg hastighet i 20-30 sekunder, til den er heilt smooth. Anbefaler ikkje å blende lengre enn nødvendig, då blir havremelka fort slimete.

Sil melka i eit tett dørslag eller bruk eit kjøkkenhåndkle e.l. Anbefaler å bruke eit tynt kjøkkenhåndkle i sila visst du ønsker å få vekk alt grums og få melka heilt «smooth». Havren som ligge igjen kan du bruke i smoothie, havregraut, vaffel/pannekakerøre etc.

Oppbevar melka i ei glassflaske i kjøleskapet. Melka står seg fint 4-5 dager!

Fekk du lyst å prøve?🤩 Sei ifra om de vil ha fleire oppskrifter på heimelaga plantemelk!

Annonse

10 Kommentarer

A

Anki

18. mai 2023

Tusen takk! Dette var superenkelt og godt! 👏🏼 Har laget mandelmelk før, men syns dette var enklere og enkelt vinner hos meg 😂

Linda Stuhaug

18. mai 2023

Fantastisk😍

A

Aleksandra

17. april 2024

Enklere sagt, kan hjemmelaget havre melk og mandel melk varmebehandles i en steamer for espressomaskiner?

Linda Stuhaug

18. april 2024

Eg veit fleire av mine følgere har gjort det. Eg har Ikkje steamer så eg har aldri testa :)

K

Karen

21. februar 2025

Eg bruker kun plantebasert melk men synes det er nokså dyrt. Så takk for tips,og eg vil gjerne ha andre «melke oppskrifter» også😊 På forhånd takk!🔆

Linda Stuhaug

22. februar 2025

🤩

S

Stine

14. mai 2023

Hei! Har du laget mandelmelk før? Kunne gjerne tenkt meg en enkel oppskrift på det også :)

Linda Stuhaug

16. mai 2023

Det kjem🤩

H

Hanne

5. april 2024

Er det her et fint alternativ å ha i kaffen? Sliter med å finne glutenfri havremelk. Sånn barista variant. Men om jeg kan lage av glutenfri gryn så er jo det supert.

Linda Stuhaug

6. april 2024

Eg har Ikkje testa å blande i varm kaffe😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg