Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2024

Så enkelt lager du heimelaga, nydelige fiskepinner!

Så enkelt lager du heimelaga, nydelige fiskepinner!
Fleire som tenker «barndomsminner» når vi snakker om fiskepinner?🤩 Det var ein av mine favorittmiddager som barn, men i voksen alder har eg alltid laga fiskepinnane sjølv. Det er både raskt, enkelt og skikkelig godt, for å ikkje snakke om eit sunnare alternativ :) Eg har laga bakte poteter og gulrot + en heimelaga, lettvint remulade som tilbehør, men du kan såklart servere med akkurat det tilbehøret du ønsker!
Til ca 3 personer: FISKEPINNER 400-450 g torskefilet 6 ss malte mandler/mandelmjøl 6 ss finraspa parmesan 2 ss sesamfrø 1/2 ts salt og pepper 2 egg smør til steiking BAKTE POTETER OG GULROT 6-7 mellomstore poteter 4-5 store gulerøtter Olje, salt og pepper LETTVINT REMULADE 165 g majones 2 ss finhakka sylteagurk 2 ss finhakka kapers Smak til med sitronsaft, salt og pepper SLIK GJER DU: 1. Del potet i båter og gulrot i staver. Ha over på eit steikebrett med olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 225 grader, over-undervarme i ca 30 minutt, eller det er mørt og gyllent.  2. Bland sammen ingrediensane til remulade og sett kjølig. 3. Visp egg i ei skål, og paneringa til fisken(mandelmjøl, parmesan, sesamfrø, salt og pepper) i ei anna skål. 4. Del gjerne torsken i avlange strimler. Dypp i egg, deretter paneringa.  5. Varm ei steikepanne med rikelig smør, og steik fiskepinnane gylne og sprø på begge sider på middels varme. 
Server straks med tilbehøret og nyt😍 

Fleire som tenker «barndomsminner» når vi snakker om fiskepinner?🤩 Det var ein av mine favorittmiddager som barn, men i voksen alder har eg alltid laga fiskepinnane sjølv. Det er både raskt, enkelt og skikkelig godt, for å ikkje snakke om eit sunnare alternativ :)

Eg har laga bakte poteter og gulrot + en heimelaga, lettvint remulade som tilbehør, men du kan såklart servere med akkurat det tilbehøret du ønsker!

Til ca 3 personer:
FISKEPINNER
400-450 g torskefilet
6 ss malte mandler/mandelmjøl
6 ss finraspa parmesan
2 ss sesamfrø
1/2 ts salt og pepper
2 egg
smør til steiking

BAKTE POTETER OG GULROT
6-7 mellomstore poteter
4-5 store gulerøtter
Olje, salt og pepper

LETTVINT REMULADE
165 g majones
2 ss finhakka sylteagurk
2 ss finhakka kapers
Smak til med sitronsaft, salt og pepper

SLIK GJER DU:

1. Del potet i båter og gulrot i staver. Ha over på eit steikebrett med olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 225 grader, over-undervarme i ca 30 minutt, eller det er mørt og gyllent. 
2. Bland sammen ingrediensane til remulade og sett kjølig.
3. Visp egg i ei skål, og paneringa til fisken(mandelmjøl, parmesan, sesamfrø, salt og pepper) i ei anna skål.
4. Del gjerne torsken i avlange strimler. Dypp i egg, deretter paneringa. 
5. Varm ei steikepanne med rikelig smør, og steik fiskepinnane gylne og sprø på begge sider på middels varme. 

Server straks med tilbehøret og nyt😍 

Annonse

2 Kommentarer

A

Anita-Irene

24. januar 2025

Wow.....Detta skal prøvast <3 såg so godt ut , tusen takk for tips <3

Linda Stuhaug

25. januar 2025

Håpe dei smaker <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg