Annonse
9. oktober 2024
Så enkelt lager du heimelaga, nydelige fiskepinner!
Fleire som tenker «barndomsminner» når vi snakker om fiskepinner?🤩 Det var ein av mine favorittmiddager som barn, men i voksen alder har eg alltid laga fiskepinnane sjølv. Det er både raskt, enkelt og skikkelig godt, for å ikkje snakke om eit sunnare alternativ :)
Eg har laga bakte poteter og gulrot + en heimelaga, lettvint remulade som tilbehør, men du kan såklart servere med akkurat det tilbehøret du ønsker!
Til ca 3 personer:
FISKEPINNER
400-450 g torskefilet
6 ss malte mandler/mandelmjøl
6 ss finraspa parmesan
2 ss sesamfrø
1/2 ts salt og pepper
2 egg
smør til steiking
BAKTE POTETER OG GULROT
6-7 mellomstore poteter
4-5 store gulerøtter
Olje, salt og pepper
LETTVINT REMULADE
165 g majones
2 ss finhakka sylteagurk
2 ss finhakka kapers
Smak til med sitronsaft, salt og pepper
SLIK GJER DU:
1. Del potet i båter og gulrot i staver. Ha over på eit steikebrett med olje, salt og pepper. Bak i ovnen på 225 grader, over-undervarme i ca 30 minutt, eller det er mørt og gyllent.
2. Bland sammen ingrediensane til remulade og sett kjølig.
3. Visp egg i ei skål, og paneringa til fisken(mandelmjøl, parmesan, sesamfrø, salt og pepper) i ei anna skål.
4. Del gjerne torsken i avlange strimler. Dypp i egg, deretter paneringa.
5. Varm ei steikepanne med rikelig smør, og steik fiskepinnane gylne og sprø på begge sider på middels varme.
Server straks med tilbehøret og nyt😍
Annonse
2 Kommentarer
Anita-Irene
24. januar 2025

Linda Stuhaug
25. januar 2025
SKRIV EN KOMMENTAR