Linda Stuhaug

Annonse

29. januar 2022

Så enkelt lager du heimelaga pesto!

Så enkelt lager du heimelaga pesto!
Dåkke veit jo at eg ELSKA basilikumpesto! Etter min smak så «passe det på alt» og eg bruker det støtt og stadig i oppskriftene mine, som pålegg, dressing og det meste 🙂 Eg får ofte spørsmål om oppskrift, så idag får dåkke pestoen som eg ofte lager heime. Den er virkelig superenkel, og tar berre 5 minutt! Prøv du også – smaker jo SÅ godt♥
Til 1 glass: ♦ 1 potte frisk basilikum ♦ 30 g rista pinjekjerner eller usalta cashewnøtter ♦ 50 g parmesan ♦ Litt salt og pepper ♦ 1 dl rapsolje ♦ Evt 1 fedd kvitløk (eg varierer om eg bruker det eller ikkje. Hadde det ikkje denne gangen)
Framgangsmåte:
  1. Rist pinjekjerner/cashewnøtter i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er gylne.
  2. Ha alt utenom olje i en blender eller foodprosessor og kjør til en finkorna masse.
  3. Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskina går. Smak til om du vil ha meir salt og pepper til slutt.
  4. Hell over i eit glass og oppbevar i kjøleskap 🙂 Den står ser fint i fleire veker!
TIPS! Det er litt meir knot, men det går an å bruke stavmikser og. Sørg for en smal beholder og følg framgangsmetoden 🙂
Og kva bruke pestoen til? Eg bruker det under pålegg på lomper, brød, vafler, i wraps, eg bruker det som dressing til salater og middager, som «pizzasaus» eller i (lompe)toast, ovnsbaking med eller uten ost på laks, ørret, torsk, kylling etc. Eg kunne fortsatt lenge, for eg synes som sagt pesto passe til ALT 🙂
Kva liker du best å bruke pesto til? 😀

Dåkke veit jo at eg ELSKA basilikumpesto! Etter min smak så «passe det på alt» og eg bruker det støtt og stadig i oppskriftene mine, som pålegg, dressing og det meste 🙂 Eg får ofte spørsmål om oppskrift, så idag får dåkke pestoen som eg ofte lager heime. Den er virkelig superenkel, og tar berre 5 minutt! Prøv du også – smaker jo SÅ godt♥

Til 1 glass:
♦ 1 potte frisk basilikum
♦ 30 g rista pinjekjerner eller usalta cashewnøtter
♦ 50 g parmesan
♦ Litt salt og pepper
♦ 1 dl rapsolje
♦ Evt 1 fedd kvitløk (eg varierer om eg bruker det eller ikkje. Hadde det ikkje denne gangen)

Framgangsmåte:

  1. Rist pinjekjerner/cashewnøtter i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er gylne.

  2. Ha alt utenom olje i en blender eller foodprosessor og kjør til en finkorna masse.

  3. Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskina går. Smak til om du vil ha meir salt og pepper til slutt.

  4. Hell over i eit glass og oppbevar i kjøleskap 🙂 Den står ser fint i fleire veker!

TIPS! Det er litt meir knot, men det går an å bruke stavmikser og. Sørg for en smal beholder og følg framgangsmetoden 🙂

Og kva bruke pestoen til? Eg bruker det under pålegg på lomper, brød, vafler, i wraps, eg bruker det som dressing til salater og middager, som «pizzasaus» eller i (lompe)toast, ovnsbaking med eller uten ost på laks, ørret, torsk, kylling etc. Eg kunne fortsatt lenge, for eg synes som sagt pesto passe til ALT 🙂

Kva liker du best å bruke pesto til? 😀

Annonse

6 Kommentarer

J

Jan

29. januar 2022

Kan man bruke olivenolje istedenfor rapsolje ?

Linda Stuhaug

30. januar 2022

Det kan du, men olivenoljen setter en ganske betydelig smak. Personlig synes eg ikkje det er noke godt 🙂

M

Marte

8. mai 2022

Hei Linda. Nå som det spirer og gror ute liker jeg å bruke av naturens spiskammer. Hvor mye i dl. sånn ca tror du jeg bør bytte ut basilikummen med? Hilsen Marte

Linda Stuhaug

9. mai 2022

Bedre å måle i gram trur eg. Desilitet er veldig upresist :) Men er usikker på kor mykje en basilikumplante veger😅

M

Madeleine

28. august 2022

Hei! Kan man lage dette uten ost? Evt bytte med noe annet?😊

Linda Stuhaug

29. august 2022

Eg bytter ofte parmesan med næringsgjær! Det er like godt😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg