Annonse
29. januar 2022
Så enkelt lager du heimelaga pesto!
- Rist pinjekjerner/cashewnøtter i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er gylne.
- Ha alt utenom olje i en blender eller foodprosessor og kjør til en finkorna masse.
- Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskina går. Smak til om du vil ha meir salt og pepper til slutt.
- Hell over i eit glass og oppbevar i kjøleskap 🙂 Den står ser fint i fleire veker!
Dåkke veit jo at eg ELSKA basilikumpesto! Etter min smak så «passe det på alt» og eg bruker det støtt og stadig i oppskriftene mine, som pålegg, dressing og det meste 🙂 Eg får ofte spørsmål om oppskrift, så idag får dåkke pestoen som eg ofte lager heime. Den er virkelig superenkel, og tar berre 5 minutt! Prøv du også – smaker jo SÅ godt♥
Til 1 glass:
♦ 1 potte frisk basilikum
♦ 30 g rista pinjekjerner eller usalta cashewnøtter
♦ 50 g parmesan
♦ Litt salt og pepper
♦ 1 dl rapsolje
♦ Evt 1 fedd kvitløk (eg varierer om eg bruker det eller ikkje. Hadde det ikkje denne gangen)
Framgangsmåte:
Rist pinjekjerner/cashewnøtter i ei tørr steikepanne på middels varme til dei er gylne.
Ha alt utenom olje i en blender eller foodprosessor og kjør til en finkorna masse.
Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskina går. Smak til om du vil ha meir salt og pepper til slutt.
Hell over i eit glass og oppbevar i kjøleskap 🙂 Den står ser fint i fleire veker!
TIPS! Det er litt meir knot, men det går an å bruke stavmikser og. Sørg for en smal beholder og følg framgangsmetoden 🙂
Og kva bruke pestoen til? Eg bruker det under pålegg på lomper, brød, vafler, i wraps, eg bruker det som dressing til salater og middager, som «pizzasaus» eller i (lompe)toast, ovnsbaking med eller uten ost på laks, ørret, torsk, kylling etc. Eg kunne fortsatt lenge, for eg synes som sagt pesto passe til ALT 🙂
Kva liker du best å bruke pesto til? 😀
Annonse
6 Kommentarer
Jan
29. januar 2022

Linda Stuhaug
30. januar 2022
Marte
8. mai 2022

Linda Stuhaug
9. mai 2022
Madeleine
28. august 2022

Linda Stuhaug
29. august 2022
SKRIV EN KOMMENTAR