Linda Stuhaug

Annonse

12. juni 2025

Saftig og god banankake med kun banan som søtning!

Saftig og god banankake med kun banan som søtning!
Heisann!
Idag får dåkke oppskrift på ei saftig og god banankake der eg utelukkande bruker banan som søtning. Banan er heilt supert å bruke i bakst då det både gir sødme, men også saftighet! Heilt supert som eit litt sunnere og meir næringsrikt alternativ - med ei grunnoppskrift som du kan variere etter smak og behag😃
Kanskje noko å lage til ein av årets sommaravslutninger med barna?
Grunnoppskrift:
• 3 overmodne bananer (jo brunare, jo søtare)
• 3 store egg
• 2 ts bakepulver
• eit dryss kanel og kardemomme
• 1,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl
• 1,5 dl havremjøl
Valgfri smaktilsetning
Her kan du f.eks toppe med blåbær for blåbærkake, andre typer frukt eller bær, rosiner, nøtter, nøttesmør, hakka sjokoladebiter, kakao i røra m.m🍫 Eg tilsatte 1 toppa ss kakao i halve røra og toppa med peanøttsmør som eg sirkla inn i røra👌🏻 Blei litt sånn marmor-kake-ish!
Slik gjer du:
1. Ha banan og egg i en bolle og mos heilt klumpfritt med stavmikser.
2. Tilsett tørrvarene og rør inn.
3. Hell røra i en form på ca 25x20 cm.
4. Hugs smakstilsetning om du ønsker det!
5. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 200 grader i 15-20 minutt, eller til kaka er ferdig.
Kak holde seg saftig nokon dager i kjøleskapet, og kan fint frysast! Du kan også lage muffins av røra😃
Film av oppskrifta på både instagram @lindastuhaug og Facebook-sida mi🥰

Heisann!

Idag får dåkke oppskrift på ei saftig og god banankake der eg utelukkande bruker banan som søtning. Banan er heilt supert å bruke i bakst då det både gir sødme, men også saftighet! Heilt supert som eit litt sunnere og meir næringsrikt alternativ - med ei grunnoppskrift som du kan variere etter smak og behag😃

Kanskje noko å lage til ein av årets sommaravslutninger med barna?

Sanity Image

Grunnoppskrift:

• 3 overmodne bananer (jo brunare, jo søtare)

• 3 store egg

• 2 ts bakepulver

• eit dryss kanel og kardemomme

• 1,5 dl sikta speltmjøl/kveitemjøl

• 1,5 dl havremjøl

Valgfri smaktilsetning

Her kan du f.eks toppe med blåbær for blåbærkake, andre typer frukt eller bær, rosiner, nøtter, nøttesmør, hakka sjokoladebiter, kakao i røra m.m🍫 Eg tilsatte 1 toppa ss kakao i halve røra og toppa med peanøttsmør som eg sirkla inn i røra👌🏻 Blei litt sånn marmor-kake-ish!

Sanity Image

Slik gjer du:

1. Ha banan og egg i en bolle og mos heilt klumpfritt med stavmikser.

2. Tilsett tørrvarene og rør inn.

3. Hell røra i en form på ca 25x20 cm.

4. Hugs smakstilsetning om du ønsker det!

5. Steik midt i ovnen, over-undervarme på 200 grader i 15-20 minutt, eller til kaka er ferdig.

Kak holde seg saftig nokon dager i kjøleskapet, og kan fint frysast! Du kan også lage muffins av røra😃

Sanity Image


Film av oppskrifta på både instagram @lindastuhaug og Facebook-sida mi🥰

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR