Linda Stuhaug

Saftige, nøytrale havrevafler

Saftige, nøytrale havrevafler
Desse vaflane her er SÅ gode! Nøytrale, knallgode havrevafler som passer med både salt og søtt pålegg♥ Dei har vert min januar-dille og eg har stort sett alltid hatt ferdige vafler liggande i kjøleskapet 🙂 Grove, næringsrike og sannsynligvis med ingredienser du har heime fra før!
Du trenger, 12-14 plater:
  • 300 g original kesam (rømme, creme fraiche, naturell yoghurt eller melkefritt alternativ og brukast)
  • 5 egg
  • 3,5 dl melk eller vatn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss valgfri søtning
  • 200 g havregryn eller havremjøl (eg bruker 100 g av kvar)
  • 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)
→ Eller 300 g havremjøl for enda litt ekstra grove vafler, uten at det kjennes sånn 🙂 Dette er eit fint alternativ for de som må ha vaflene glutenfri. Bruk glutenfritt havremjøl, enten ferdig etter blend glutenfrie havregryn i blenderen. Eg har laga desse fleire ganger med kun havremjøl no, og dei er minst like gode, men eg må bruke 0,5-1 dl ekstra væske 🙂
Framgangsmåte: 1. Visp lett sammen kesam og egg, etterfulgt av melk og til slutt tørrvarene. 2. La røra svelle i minst 15 minutt (den kan og stå timer og dager i kjøleskapet). Spe med litt ekstra væske om røra blir veldig tjukk. 3. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Ferdige vafler kan og ligge dagesvis i kjøleskapet, klare til å nytast!
Nyt til frukost, i matpakken, på tur eller til kveldsmaten 🙂 Mitt favorittpålegg på desse er pesto eller kremost, ost, skinke og grønnsaker, men desse passer med alt av søtt og salt pålegg, så fyll med akkurat det du liker 😀
Noke å lage denne veka kanskje?
God onsdag 😀

Desse vaflane her er SÅ gode! Nøytrale, knallgode havrevafler som passer med både salt og søtt pålegg♥ Dei har vert min januar-dille og eg har stort sett alltid hatt ferdige vafler liggande i kjøleskapet 🙂 Grove, næringsrike og sannsynligvis med ingredienser du har heime fra før!

Du trenger, 12-14 plater:

  • 300 g original kesam (rømme, creme fraiche, naturell yoghurt eller melkefritt alternativ og brukast)

  • 5 egg

  • 3,5 dl melk eller vatn

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 1 ss valgfri søtning

  • 200 g havregryn eller havremjøl (eg bruker 100 g av kvar)

  • 100 g sikta speltmjøl eller kveitemjøl (evt. glutenfritt mjøl)

→ Eller 300 g havremjøl for enda litt ekstra grove vafler, uten at det kjennes sånn 🙂 Dette er eit fint alternativ for de som må ha vaflene glutenfri. Bruk glutenfritt havremjøl, enten ferdig etter blend glutenfrie havregryn i blenderen. Eg har laga desse fleire ganger med kun havremjøl no, og dei er minst like gode, men eg må bruke 0,5-1 dl ekstra væske 🙂

Framgangsmåte:
1. Visp lett sammen kesam og egg, etterfulgt av melk og til slutt tørrvarene.
2. La røra svelle i minst 15 minutt (den kan og stå timer og dager i kjøleskapet). Spe med litt ekstra væske om røra blir veldig tjukk.
3. Steik gylne vafler i smurt vaffeljern. Ferdige vafler kan og ligge dagesvis i kjøleskapet, klare til å nytast!

Nyt til frukost, i matpakken, på tur eller til kveldsmaten 🙂 Mitt favorittpålegg på desse er pesto eller kremost, ost, skinke og grønnsaker, men desse passer med alt av søtt og salt pålegg, så fyll med akkurat det du liker 😀

Noke å lage denne veka kanskje?

God onsdag 😀

15 Kommentarer

M

Merethe

8. februar 2022

Lagde disse for første gang forrige uke med den tanken å spise dem selv. De ble tomme med en gang gitt, røre nr 2 også, da jentene mine (som aldri har villet ha noe annet enn søte vafler) har spist opp mesteparten både til niste og hjemme. Så disse blir nok fast inventar hos oss fremover😉😊

Linda Stuhaug

8. februar 2022

Fantastisk 😀 Så kjekt å lese!

N

Nina

7. februar 2022

👍

S

Stine

14. mars 2022

Disse skal jeg lage med elevene i mat og helse i morgen! :-)

Linda Stuhaug

14. mars 2022

Så kjekt å lese! Håper dei smaker :)

T

Turid Marie Liland

26. februar 2022

Denne oppskrifta må jeg prøve...gleder meg...Glad i vaffler...

Linda Stuhaug

28. februar 2022

Håpe dei smaker🥰

W

Wenche

8. mars 2022

Hvilken sort rømme og creme fraîche?

Linda Stuhaug

9. mars 2022

Den du vil egentlig. Eller, ville unngått drømmelett då den er veldig mager og vil gi tørre vafler :)

B

B

1. mars 2022

Anbefales på det sterkeste! Meget gode vafler!!

Linda Stuhaug

2. mars 2022

Sant🤩

W

WencheS

8. mars 2022

De blir ikke harde og tørre som vanlige vafler blir om de ikke spises nystekte?

Linda Stuhaug

9. mars 2022

Nei. Eg har mine liggande i dagevis i kjøleskapet, dei er like saftige :)

L

Lisa

13. mars 2022

Skikkelig gode og forsatt saftige etter flere dager.

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Sant🤩

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg