Annonse
2. september 2016
Saftige scones med havre og spelt
God fredag!
Då er helga her straks igjen, og dagens oppskrift kan kanskje passe til helgefrukosten? Eg er stort fan av bakverk som verken trenger elting eller heving, så man får fersk bakst på kort tid.
Denne oppskrifta på scones blir veldig saftig med sprø skorpe heile veien rundt. Det er definitivt det eg liker best! Enkel å lage med ingredisener man finner på dagligvarebutikken:
Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g kesam (eller rømme/creme fraiche/naturell yoghurt)
1 dl melk
200 g havremjøl
200 g fint speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremjøl og speltmjøl/kveitemjøl. Hold gjerne litt igjen på mjølet og juster til du får en jevn og lett klebig deig.
3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.
4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater eller supper, eventuelt andre middager 🙂
Tips!
Lag dobbel porsjon til helgefrukosten og ta med som lunsj på søndagsturen 🙂
Oppskrift for store og små.
Riktig god helg!
Annonse
6 Kommentarer
Malene
23. mai 2021

Linda Stuhaug
23. mai 2021
Mona Anette Tømmervold
5. mai 2019

Linda Stuhaug
6. mai 2019
Karoline
14. august 2018

Linda Stuhaug
14. august 2018
SKRIV EN KOMMENTAR