Linda Stuhaug

2. september 2016

Saftige scones med havre og spelt

Saftige scones med havre og spelt
God fredag!
Då er helga her straks igjen, og dagens oppskrift kan kanskje passe til helgefrukosten? Eg er stort fan av bakverk som verken trenger elting eller heving, så man får fersk bakst på kort tid.
Denne oppskrifta på scones blir veldig saftig med sprø skorpe heile veien rundt. Det er definitivt det eg liker best! Enkel å lage med ingredisener man finner på dagligvarebutikken:
Du trenger, 6-8 store biter 1 boks, 300 g kesam (eller rømme/creme fraiche/naturell yoghurt) 1 dl melk 200 g havremjøl 200 g fint speltmjøl eller kveitemjøl 1,5 ss bakepulver 1/2 ts salt
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremjøl og speltmjøl/kveitemjøl. Hold gjerne litt igjen på mjølet og juster til du får en jevn og lett klebig deig.
3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.
4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.
Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater eller supper, eventuelt andre middager 🙂
Tips! Lag dobbel porsjon til helgefrukosten og ta med som lunsj på søndagsturen 🙂
Oppskrift for store og små.
Riktig god helg!

God fredag!

Då er helga her straks igjen, og dagens oppskrift kan kanskje passe til helgefrukosten? Eg er stort fan av bakverk som verken trenger elting eller heving, så man får fersk bakst på kort tid.

Denne oppskrifta på scones blir veldig saftig med sprø skorpe heile veien rundt. Det er definitivt det eg liker best! Enkel å lage med ingredisener man finner på dagligvarebutikken:


Du trenger, 6-8 store biter
1 boks, 300 g kesam (eller rømme/creme fraiche/naturell yoghurt)
1 dl melk
200 g havremjøl
200 g fint speltmjøl eller kveitemjøl
1,5 ss bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, vanlig over-undervarme.

2. Bland sammen kesam, melk, bakepulver og salt, deretter havremjøl og speltmjøl/kveitemjøl. Hold gjerne litt igjen på mjølet og juster til du får en jevn og lett klebig deig.

3. Bruk litt mel mellom hendene og form til en stor, litt flat scones på bakepapirkledd langpanne. Oppskrifta er ganske stor, så du kan med fordel lage to kaker. Skjær kryss med en spiss kniv.

4. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, til overflata er godt gyllen og sprø. Avkjøl på rist.


Nyt fersk bakst til frukost, lunsj eller kveldsmat. Scones er også en klassiker som tilbehør til salater eller supper, eventuelt andre middager 🙂


Tips!
Lag dobbel porsjon til helgefrukosten og ta med som lunsj på søndagsturen 🙂


Oppskrift for store og små.

Riktig god helg!

6 Kommentarer

M

Malene

23. mai 2021

Hei! Har du et forslag til hva jeg kan bytte ut kesam med? Det finnes ikke på butikken her desverre.

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Rømme eller creme fraiche 🙂

M

Mona Anette Tømmervold

5. mai 2019

Hei Denne oppskriften er så god-laget flere ganger. Har ikke melk i huset-går det an å bruke vann?

Linda Stuhaug

6. mai 2019

Tja, du kan jo prøve. Går sikkert fint, men kanskje ikkje like mykje smak 🙂

K

Karoline

14. august 2018

Hvordan er det å bruke grovt speltmel i stedet for fint ?

Linda Stuhaug

14. august 2018

Har ikkje prøvd – dei blir ganske grove, men det går nok sikkert fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg