Linda Stuhaug

Salte&søte karamell nøttetopper

Salte&søte karamell nøttetopper
God torsdag!
Karamell nøttetopper i den gode kombinasjonen mellom salt&søtt, i små, søte konfektformer. Server på jentekveld, ta med på tapasbordet, til kvardagskaffien på ettermiddagen eller spis som sunnere lørdagskos. Dei lages i en fei, men trenger litt tid på å stivne og gjere seg klare. Dette er en liten vri på mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljefudge som eg har delt mange ganger før, seinast her.
Uten tilsatt sukker og gluten, så kan dei lages laktosefri –
Du trenger, 15-20 stk 2 dl vikingmelk* 40 g sukrin gold 1/2 vaniljestang, kan sløyfes 10 g ekte smør eller cocosa 15 g yaconsirup* Cashewnøtter eller andre nøtter Maldonsalt
Framgangsmetode 1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.
2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er veldig viktig.
3. Rist nøtter i ei tørr panne til dei er gylne. Vend desse inn i karamellmassen, mengden avgjer du sjølv etter kor masse karamellmasse du vil ha rundt. Fordel klatter på bakepapir eller i mini muffinsformer, og dryss over bittelitt maldonsalt på toppen om du ønsker det.
4. La dei stivne i kjøleskapet gjerne natta over. Oppbevar kaldt i en boks eller glasskrukke.
Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid.
*Tips/alternativer – Vikingmelk kan byttes med kremfløyte eller laktosefri fløyte. – Yaconsirup kan byttes med anna sirup eller honning. Akasiehonning fra dagligvarebutikk er til å anbefale! – Tilsett 20 g mørk, sukkerfri sjokolade i karamellmassen før du vender nøttene, så får du salte&søte sjokolade-karamell nøttetopper!
Aller best smaker dei dagen etterpå, då nøttene fortsatt er smakfulle og crunchy ?
Eksprimenter gjerne med andre smakstilsetninger og kombinasjoner, og dine resultat!

God torsdag!

Karamell nøttetopper i den gode kombinasjonen mellom salt&søtt, i små, søte konfektformer. Server på jentekveld, ta med på tapasbordet, til kvardagskaffien på ettermiddagen eller spis som sunnere lørdagskos. Dei lages i en fei, men trenger litt tid på å stivne og gjere seg klare. Dette er en liten vri på mi tidligere oppskrift på sukkerfri vaniljefudge som eg har delt mange ganger før, seinast her.

Uten tilsatt sukker og gluten, så kan dei lages laktosefri –

Du trenger, 15-20 stk
2 dl vikingmelk*
40 g sukrin gold
1/2 vaniljestang, kan sløyfes
10 g ekte smør eller cocosa
15 g yaconsirup*
Cashewnøtter eller andre nøtter
Maldonsalt

Framgangsmetode
1. Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt.

2. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal den stå heilt til du får en tjukk, karamellfarga masse. Kor lang tid det tar varierer veldig, følg godt med mot slutten da riktig konsistens er veldig viktig.

3. Rist nøtter i ei tørr panne til dei er gylne. Vend desse inn i karamellmassen, mengden avgjer du sjølv etter kor masse karamellmasse du vil ha rundt. Fordel klatter på bakepapir eller i mini muffinsformer, og dryss over bittelitt maldonsalt på toppen om du ønsker det.

4. La dei stivne i kjøleskapet gjerne natta over. Oppbevar kaldt i en boks eller glasskrukke.

Du kan også koke massen i en kjele eller helst teflonpanne. Førstnevnte tar lengre tid.

*Tips/alternativer
– Vikingmelk kan byttes med kremfløyte eller laktosefri fløyte.
– Yaconsirup kan byttes med anna sirup eller honning. Akasiehonning fra dagligvarebutikk er til å anbefale!
– Tilsett 20 g mørk, sukkerfri sjokolade i karamellmassen før du vender nøttene, så får du salte&søte sjokolade-karamell nøttetopper!

Aller best smaker dei dagen etterpå, då nøttene fortsatt er smakfulle og crunchy ?

Eksprimenter gjerne med andre smakstilsetninger og kombinasjoner, og dine resultat!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg