Linda Stuhaug

3. desember 2014

Seige kransekakestenger uten tilsatt sukker!

Seige kransekakestenger uten tilsatt sukker!
Hei godtfolk!
Kransekakestenger hører egentlig heile året med, men blir vell spist ekstra masse rundt juletider. Eg har laga en heimelaga, sunnere variant som er uten tilsatt både raffinert sukker, gluten og melk, dei blei SÅ gode!
Det som kjennetegner kransekake er jo sprø utside med seig kjerne. Tidligere når eg har prøvd meg på dette, men dei blei egentlig meir tørre tvers gjennom. Da kom eg på en ny idê som kunne gjere til at eg fekk den seige kjernen, så superingreidensen her er dadler! Det gjorde krasekakestengene så lik ekte vare som overhode mulig på både smak og konsistens.
Er du glad i kransekakestenger anbefaler eg å doble eller triple oppskrifta når du først er i gang –
Seige kransekakestenger uten tilsatt sukker, 8-10 stk 100 g mandler 3 store, saftige dadler, (60 g uten stein)* 2 dråper mandelessens (kan sløyfast) Bittelitt salt 40 g sukrinmelis* 1/2 eggekvitte
Slik gjer du: Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til alt er heilt smuldrette. Vend inn mandelessens, salt og sukrinmelis før du tilsetter litt og litt av en eggekvitte for å få riktig konsistens. Det skal bli en smidig deig som du kan forme til kransekakestenger uten at den klisser så masse, får du for masse eggekvitte kan du evt. spe på med litt tørrvare (mandelmel er godt eksempel).
Rull opp kransekakestenger, ha dei over på bakepapirkledd langpanne og steik på 180 grader til dei er gylne i fargen, ca. 8-12 minutter. La dei bli heilt avkjølte.
Kransekakestengene er gode i seg sjølv, men om det er ønskelig kan man pynte opp og f.eks dyppe i sukkerfri (og evt. melkefri) sjokolade og kokos, slik som eg har gjort.
* Tips/alternativer: – Dadler er en superviktig ingrediens for å få kransekakestengene sprø på utsida med litt seigere kjerne. Uten dadlene vil dei bli tørre/sprø tvers gjennom. – Du kan evt. bytte sukrinmelis med anna søtning – f.eks sukrin+, sukrin gold, tagatesse. Husk at ulike søtnigner har forskjellig søtningsgrad.
Det er lille-lørdag alle sammen 🙂 En perfekt grunn til å kose seg litt ekstra – kanskje prøvebake kransekakestengene til jul!

Hei godtfolk!

Kransekakestenger hører egentlig heile året med, men blir vell spist ekstra masse rundt juletider. Eg har laga en heimelaga, sunnere variant som er uten tilsatt både raffinert sukker, gluten og melk, dei blei SÅ gode!

Det som kjennetegner kransekake er jo sprø utside med seig kjerne. Tidligere når eg har prøvd meg på dette, men dei blei egentlig meir tørre tvers gjennom. Da kom eg på en ny idê som kunne gjere til at eg fekk den seige kjernen, så superingreidensen her er dadler! Det gjorde krasekakestengene så lik ekte vare som overhode mulig på både smak og konsistens.

Er du glad i kransekakestenger anbefaler eg å doble eller triple oppskrifta når du først er i gang –

Seige kransekakestenger uten tilsatt sukker, 8-10 stk
100 g mandler
3 store, saftige dadler, (60 g uten stein)*
2 dråper mandelessens (kan sløyfast)
Bittelitt salt
40 g sukrinmelis*
1/2 eggekvitte

Slik gjer du:
Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til alt er heilt smuldrette. Vend inn mandelessens, salt og sukrinmelis før du tilsetter litt og litt av en eggekvitte for å få riktig konsistens. Det skal bli en smidig deig som du kan forme til kransekakestenger uten at den klisser så masse, får du for masse eggekvitte kan du evt. spe på med litt tørrvare (mandelmel er godt eksempel).

Rull opp kransekakestenger, ha dei over på bakepapirkledd langpanne og steik på 180 grader til dei er gylne i fargen, ca. 8-12 minutter. La dei bli heilt avkjølte.

Kransekakestengene er gode i seg sjølv, men om det er ønskelig kan man pynte opp og f.eks dyppe i sukkerfri (og evt. melkefri) sjokolade og kokos, slik som eg har gjort.

* Tips/alternativer:
– Dadler er en superviktig ingrediens for å få kransekakestengene sprø på utsida med litt seigere kjerne. Uten dadlene vil dei bli tørre/sprø tvers gjennom.
– Du kan evt. bytte sukrinmelis med anna søtning – f.eks sukrin+, sukrin gold, tagatesse. Husk at ulike søtnigner har forskjellig søtningsgrad.

Det er lille-lørdag alle sammen 🙂
En perfekt grunn til å kose seg litt ekstra – kanskje prøvebake kransekakestengene til jul!

2 Kommentarer

U

Unni

23. november 2018

Har du vurdert fibersirup som ingrediens her?

Linda Stuhaug

23. november 2018

Denne oppskrifta blei delt før fibersirup kom på markedet 😉 Har laga kransekakestenger med fibsirup i seinare tid 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg