Linda Stuhaug

2. januar 2014

Sjokoladepudding – sukkerfri & proteinrik + deres ønsker!

Sjokoladepudding – sukkerfri & proteinrik + deres ønsker!
Er du blant dei som har som nyttårsfortsett å kutte ut sukker og søtsaker? Då er jo det berre knall at man kan lage sunne alternativer som kan nytes som kvardagskos, spørr du meg 🙂 Sjokoladepudding og sjokolademousse er virkelig to favorittdesserter, og det er latterlig enkelt å lage alternativer som både er sukkerfri og proteinrike. Så om søtsuget tar overhånd og du er like sjokoladeglad som meg, så har eg to oppskrifter som eg gjerne vil dele! Den eine av dei har nok mange av dere sett (og kanskje laga?) før – men sjokoladepuddingen lagde eg først Søndag og det blei absolutt en suksess –
Sjokolade(protein)pudding, 2 porsjoner 2 dl melk, eg brukte ekstra lett 150 g mager kesam/gresk yoghurt 1 vaniljestang, ikkje nødvending 4 ts sukrin + eller anna søtingtilsvarande 8 ts sukker 2 store ss 100% kakaopulver 2 gelatinplater
Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kakaopulver og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.
Servert med heimelaga, sukkerfri vaniljesaus etter DENNE oppskrifta + litt sukkerfri, raspa sjokolade for utsjånaden sin del ? Fylte selfølgelig på med vaniljesaus etterkvart 😉
Det var faktisk så nydelig at eg likesågodt spiste begge porsjonane sjølv. Mamma og pappa smakte bittelitt, så slukte eg resten, haha. Men det er garantert ikkje første og siste gang eg lager denne uansett 🙂
Denne nydelige sjokoladepuddingen fekk meg også lyst å lage min sunne sjokolademousse som eg har lagt ut oppskrift på mange ganger, og som eg har fått utallige (!!) mange gode tilbakemeldinger på! Trur faktisk det er den oppskrifta som er mest laga med kun positive ord. Det er en av mine absolutt favorittoppskrifter – du finner den blant anna HER!
Sukkerfri, proteinrik, luftig, smakfull og fantastisk god ?
Sjokoman ja, der har du meg 😉
Framover vil eg prøve å spre mat- og treningsgleden min til enda fleire, og eg vil at bloggen skal nå litt nye høgder! Som sagt så blir eg eg god blandingsblogg framover, med både sunn mat, trening, kosthold og helse. Eg har allerede planlagt en giveaway (venter berre på mine 4 pakker i posten fra Iherb), mange innlegg er eg begynt å skrive på, eg har fleire matideer som skal praktiseres osv. Så då spørr eg dere som lesere: har du ønsker om tema eg skal ta opp? Innlegg som skal skrives? Oppskrifter som skal sunnifiseres? Tips til endringer? Kva eg kan fokusere meir på? Eg tar gledelig imot alle råd, tips og ønsker – og skal absolitt gjere mitt beste for å nå dei! Skriiiik ut i kommentarfeltet, eg er åpen for alt!

Er du blant dei som har som nyttårsfortsett å kutte ut sukker og søtsaker?
Då er jo det berre knall at man kan lage sunne alternativer som kan nytes som kvardagskos, spørr du meg 🙂 Sjokoladepudding og sjokolademousse er virkelig to favorittdesserter, og det er latterlig enkelt å lage alternativer som både er sukkerfri og proteinrike. Så om søtsuget tar overhånd og du er like sjokoladeglad som meg, så har eg to oppskrifter som eg gjerne vil dele! Den eine av dei har nok mange av dere sett (og kanskje laga?) før – men sjokoladepuddingen lagde eg først Søndag og det blei absolutt en suksess –

Sjokolade(protein)pudding, 2 porsjoner
2 dl melk, eg brukte ekstra lett
150 g mager kesam/gresk yoghurt
1 vaniljestang, ikkje nødvending
4 ts sukrin +
eller anna søtingtilsvarande 8 ts sukker
2 store ss 100% kakaopulver
2 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kakaopulver og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.

Servert med heimelaga, sukkerfri vaniljesaus etter DENNE oppskrifta + litt sukkerfri, raspa sjokolade for utsjånaden sin del ? Fylte selfølgelig på med vaniljesaus etterkvart 😉

Det var faktisk så nydelig at eg likesågodt spiste begge porsjonane sjølv. Mamma og pappa smakte bittelitt, så slukte eg resten, haha. Men det er garantert ikkje første og siste gang eg lager denne uansett 🙂

Denne nydelige sjokoladepuddingen fekk meg også lyst å lage min sunne sjokolademousse som eg har lagt ut oppskrift på mange ganger, og som eg har fått utallige (!!) mange gode tilbakemeldinger på! Trur faktisk det er den oppskrifta som er mest laga med kun positive ord. Det er en av mine absolutt favorittoppskrifter – du finner den blant anna HER!

Sukkerfri, proteinrik, luftig, smakfull og fantastisk god ?

Sjokoman ja, der har du meg 😉


Framover vil eg prøve å spre mat- og treningsgleden min til enda fleire, og eg vil at bloggen skal nå litt nye høgder! Som sagt så blir eg eg god blandingsblogg framover, med både sunn mat, trening, kosthold og helse. Eg har allerede planlagt en giveaway (venter berre på mine 4 pakker i posten fra Iherb), mange innlegg er eg begynt å skrive på, eg har fleire matideer som skal praktiseres osv. Så då spørr eg dere som lesere: har du ønsker om tema eg skal ta opp? Innlegg som skal skrives? Oppskrifter som skal sunnifiseres? Tips til endringer? Kva eg kan fokusere meir på? Eg tar gledelig imot alle råd, tips og ønsker – og skal absolitt gjere mitt beste for å nå dei! Skriiiik ut i kommentarfeltet, eg er åpen for alt!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg