Annonse
21. mai 2018
Slik lager du din egne, sunne yoghurtis/sorbèt på 1-2-3!
Hei og hå!
Idag har eg lyst å inspirere dokke til å lage dokkes egne, sunne yoghurtis/sorbèt! Dette har eg laga i mange, mange år no – naturligvis litt oftare på vår og sommartid, og no er eg tilbake på yoghurtis/sorbèt- kjøret 😉
Dette er is slenger saman og serverer på 2 minutt. Smaken varierer du etter kva du liker og har tilgjengelig av frossen frukt/bær – for dette er nemlig basisen saman med yoghurt, så muligheten for variasjon er med andre ord veldig stor!
Du kan bruke en eller fleire typer frukt/bær og mikse din favorittis;
Jordbær, bringebær, mango, ananas, banan, blåbær, skogsbær, bjørnebær etc.
Du kan også variere typen yoghurt, eventuelt bruke kokoskrem (den stive delen av kokosmelka du får når den står kaldt), og smakstilsette med ønskelig smakstilsetning.
Grunnoppskrift:
♦ 120-150 g valgfri yoghurt/kesam/kvarg – eventuelt kokoskrem for melkefri variant
♦ 120-150 g frossen frukt og/eller bær
♦ Søtning etter smak – eg bruka sukrinmelis/sukrin+
♦ Smakstilsetning om ønskelig – som limesaft, sitronsaft, vaniljepulver og lignande
Framgangsmåte:
Ha ingrediensane i en bolle, og kjør glatt med stavmiksar/ bruk blender. Smak til med søtning og eventuelt smakstilsetning. Server straks, gjerne med litt ekstra topping!
Her har eg samla saman nokre varianter eg har fra arkivet, klikk på bildet for å komme direkte til oppskrifta 🙂
Med mango og lime;
*
Med bringebær og mango;
*
Med kokosmelk og blåbær;
*
Med bringebær og avokado;
*
Med skogsbær;
*
Med ananas og mango;
*
Med bringebær og jordbær;
*
Med blåbær og bringebær;
Kanskje det blir is iløpet av dagen? Det blir det definitivt hos meg iallefall 🙂
Annonse
6 Kommentarer
Ella
11. august 2021

Linda Stuhaug
12. august 2021
Ingrid
21. mai 2018

Linda Stuhaug
21. mai 2018
Ingrid
23. mai 2018

Linda Stuhaug
23. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR