Annonse
4. desember 2021
Slik lager du min sukkerfrie vaniljefudge heilt perfekt!
- 1 boks usøta kondensert melk – fåes på dei fleste dagligvarebutikker (evt 3 dl kremfløyte)
- 50 g Sukrin Gold
- 25 g Sukrinsirup Gold (evt. anna type sirup)
- 25 g smør
- Litt vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfast)
- Valgfri smakstilsetning: maldonsalt
God lørdag!
Oppskrifta på sukkerfri vaniljefudge har fulgt meg sida 2013 og er blant mine mest populære søtsaker. Den er skikkelig, skikkelig god – og har ein perfekt fudgy konsistens. Har du ikkje testa denne oppskrifta enda, så er det på høg tid! Og då leser du riktig blogginnlegg akkurat no 🙂
Idag får du ikkje berre oppskrifta i reprise, du får den også med steg-for-steg bilder! Det er veldig etterspurt, spesielt med tanke på konsistensen som skal vere på massen når du koker den for å få perfekte fugde♥
Du trenger, 18 store biter
1 boks usøta kondensert melk – fåes på dei fleste dagligvarebutikker (evt 3 dl kremfløyte)
50 g Sukrin Gold
25 g Sukrinsirup Gold (evt. anna type sirup)
25 g smør
Litt vaniljepulver eller frø fra 1 vaniljestang (kan sløyfast)
Valgfri smakstilsetning: maldonsalt
Framgangsmåte:
1. Veg alle ingrediensane i ein stor bakebolle som tåler varme. Sett i mikrobølgeovnen på maks styrke i 5 minutt før du tar den ut og rører litt.
(Du kan og koke i en kjele, men det tar lengre tid. Bruk middels varme og rør innimellom, samme prinsipper gjelder)
2. Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen. No skal blandinga koke heilt til det blir en fyldig, karamellfarga masse. Kor lang tid dette tar varierer fra mikro til mikro, hos meg tar det ca. 8 minutt til på 1000 watt. Ta ut bollen innimellom og rør godt, spesielt mot slutten av koketida. Konsistensen skal vere som en tjukk yoghurt.
3. Hell blandinga i silikonformer eller en passande matboks/form med bakepapir. Eg liker å bruke litt malsonsalt i bunn, men dette er heilt valgfritt.
4. Sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser. Etter nokre timer er karamellen avkjølt og stivna. Ta ut av silikonformene og skjær eventuelt i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap.
Ei oppskrift som passer heile året, men kanskje ekstra godt no i desember! Håpe den smake♥ Og du – eg blir veldig glad for tilbakemeldinger i kommentarfelt, ein tag på instagram eller ein melding i ein innboks visst de prøver oppskriftene mine! Det er alltid kjekt å følge med, og ikkje mins høyre fra dåkke 🙂
Ha en nydelig lørdag!
Annonse
22 Kommentarer
Annicke Økland
10. april 2022

Linda Stuhaug
10. april 2022
Birte
4. januar 2022

Linda Stuhaug
5. januar 2022
Birte
5. januar 2022

Linda Stuhaug
6. januar 2022
Mari
17. desember 2021

Linda Stuhaug
19. desember 2021
Tina Barane
10. desember 2021

Linda Stuhaug
12. desember 2021
Nina
4. desember 2021

Linda Stuhaug
5. desember 2021
Stine
30. november 2023

Linda Stuhaug
3. desember 2023
Gina Borgersen
4. desember 2023

Linda Stuhaug
5. desember 2023
Tanja
17. august 2022

Linda Stuhaug
17. august 2022
Nina
16. april 2022

Linda Stuhaug
18. april 2022
Nina
23. april 2022

Linda Stuhaug
25. april 2022
SKRIV EN KOMMENTAR