Linda Stuhaug

28. april 2017

Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!

Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!
God fredag♥
I 2014 fikk eg en genial ide om å lage pizzabunn med søtpotet. Ideen blei praktisert, oppskrifta blei delt HER på bloggen og søtpotetpizza har sida då våre en populær pizzahit. Søtpotetpizza er faktisk min nummer 1 mest populære oppskrift på bloggen! Det er ingen tvil om at dere digger sunnare, kreative og spennande vrier på tradisjonelle middager, søtpotetpizza er definitivt en av dei 🙂
Det er mange som har opplevd at pizzabunnen ikkje får sprø kanter eller blir litt blaut slik at den må spises med kniv og gaffen. Idag deler eg mi oppskrift på nytt, med steg-for-steg bilder og en framgangsmetode som gir deg garanert vellykka søtpotetbunn. Den blir ikkje blaut, men får en god pizzabunn-konsistens med sprø kanter! I tillegg har eg samla typiske spørsmål til søtpotetpizzaen under oppskrift og framgangsmetode.
Bunnen er ikkje berre av søtpotet, men eg har brukt havremel som tørrvare og den er både mektig og grov uten at det kjennes på smaken. Bruk glutenfritt havremel for 100% glutenfri pizzabunn. Havremel kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor.
Eg har justert opp mengdene fra tidligere oppskrifter og pizzaen blir ca. en langpannestørrelse og passer til 4-5 personer, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂
Søtpotet pizzabunn ca. 800 g søtpotet (ca. 2 store søtpoteter) 200 g havremel (evt. anna meltype) 3 egg 2 ts bakepulver krydder etter ønske
Pizzafyll 400 g karbonadedeig 400 g hakkede tomater 2-3 ss tomatpurê 1 løk 2 fedd kvitløk ½ chili krydder: oregano, salt, pepper, paprikakrydder grønnsaker etter ønske
Slik gjer du 1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Del søtpotetene i 4 biter og bak i mikrobølgeovnen i 5-10 minutt, eller til den er mør. Ha på skallet! Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.
2. Fjern skalet av søtpotetene og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett havremel, egg, bakepulver, krydder og bland godt. Bruk våte hender til å fordele deiga tynt ut over eit steikebrett med bakepapir.
3. Forsteik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er godt gyllen og begynner å bli sprø. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis.
4. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
5. For å unngå at bunnen skal trekke til seg væsken fra pizzafyllet anbefaler eg å avkjøle bunnen etter steiking. Du kan fint hurtigavkjøle bunnen i frysaren.
6. Fordel fyllet over pizzabunnen og avslutt med ost. Topp gjerne med grønnsaker, pepperoni eller lignande etter smak og behag. Steik pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
Eg serverer alltid pizzaen med en frisk salat og en enkel kvitløksdressing, men varier tilbehøret etter smak og behag!
Typiske spørsmål! Kan eg koke søtpotetene istedenfor å bake dei?  Når du koker søtpotetene mister den både smak, konsistens og sødme, derfor anbefaler eg alltid å bake den. Då bevarer søtpoteta den gode smaken og den blir ikkje blaut. Så BAK søtpoteta for best resultat!
Kan bunnen lages i forveien? Ja, søtpotetbunnen kan du lage mange dager i forveien om du ønsker det.
Kan bunnen fryses? Ja, søtpotetbunnen kan fint fryses. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys ned i store eller små bunner, så lager du søtpotetpizza på 1-2-3 🙂
Kva krydder anbefaler du i søtpotetbunnen? Eg varierer fra gang til gang og etter kva fylle eg bruker, men tilsetter ofte grovkverna chili og kvitløkskrydder, litt pepper og kanskje pizzakrydder for god smak. Krydder er heller ikkje nødvendig.
Har du andre spørsmål til oppskrift eller framgangsmetode, spørr gjerne i kommentarfeltet, så skal eg svare deg og samle opp spørsmålene her!
Eg varierer fyllet fra gang til gang, men favoritten er tomatbasert kjøttfyll, rett og slett fordi eg elsker kombinasjonen sammen med søtpotet. Fyllet kan du sjølvsagt variere etter smak og behag. Kvit søtpotetpizza har eg lagt ut oppskrift på HER.
Her blir pizzastykket holdt i enden. Trenger ikkje kniv og gaffel her altså, pizzabunnen holder pizzaen på plass så man kan spise fra handa om man ønsker det!
Nyt en sunn, næringsrik, knallgod og litt utradisjonell pizza♥ Kanskje det er nokon som ikkje har prøvd pizzaen enda? Det er jo fredag og helg – perfekt pizzatid for heile familien!
Hugs å spørre om du lurer på noko, og gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, det er så hyggelig 🙂 Enten her i innlegget, på facebooksida mi HER eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug, så er eg sikker på at eg får med meg resultatet ditt!).
Riktig god helg alle sammen!

God fredag♥

I 2014 fikk eg en genial ide om å lage pizzabunn med søtpotet. Ideen blei praktisert, oppskrifta blei delt HER på bloggen og søtpotetpizza har sida då våre en populær pizzahit. Søtpotetpizza er faktisk min nummer 1 mest populære oppskrift på bloggen! Det er ingen tvil om at dere digger sunnare, kreative og spennande vrier på tradisjonelle middager, søtpotetpizza er definitivt en av dei 🙂

Det er mange som har opplevd at pizzabunnen ikkje får sprø kanter eller blir litt blaut slik at den må spises med kniv og gaffen. Idag deler eg mi oppskrift på nytt, med steg-for-steg bilder og en framgangsmetode som gir deg garanert vellykka søtpotetbunn. Den blir ikkje blaut, men får en god pizzabunn-konsistens med sprø kanter! I tillegg har eg samla typiske spørsmål til søtpotetpizzaen under oppskrift og framgangsmetode.

Bunnen er ikkje berre av søtpotet, men eg har brukt havremel som tørrvare og den er både mektig og grov uten at det kjennes på smaken. Bruk glutenfritt havremel for 100% glutenfri pizzabunn. Havremel kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor.

Eg har justert opp mengdene fra tidligere oppskrifter og pizzaen blir ca. en langpannestørrelse og passer til 4-5 personer, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂

Søtpotet pizzabunn
ca. 800 g søtpotet (ca. 2 store søtpoteter)
200 g havremel (evt. anna meltype)
3 egg
2 ts bakepulver
krydder etter ønske

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
400 g hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1 løk
2 fedd kvitløk
½ chili
krydder: oregano, salt, pepper, paprikakrydder
grønnsaker etter ønske

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Del søtpotetene i 4 biter og bak i mikrobølgeovnen i 5-10 minutt, eller til den er mør. Ha på skallet! Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skalet av søtpotetene og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett havremel, egg, bakepulver, krydder og bland godt. Bruk våte hender til å fordele deiga tynt ut over eit steikebrett med bakepapir.

3. Forsteik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er godt gyllen og begynner å bli sprø. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis.

4. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

5. For å unngå at bunnen skal trekke til seg væsken fra pizzafyllet anbefaler eg å avkjøle bunnen etter steiking. Du kan fint hurtigavkjøle bunnen i frysaren.

6. Fordel fyllet over pizzabunnen og avslutt med ost. Topp gjerne med grønnsaker, pepperoni eller lignande etter smak og behag. Steik pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

Eg serverer alltid pizzaen med en frisk salat og en enkel kvitløksdressing, men varier tilbehøret etter smak og behag!

Typiske spørsmål!

Kan eg koke søtpotetene istedenfor å bake dei? 
Når du koker søtpotetene mister den både smak, konsistens og sødme, derfor anbefaler eg alltid å bake den. Då bevarer søtpoteta den gode smaken og den blir ikkje blaut. Så BAK søtpoteta for best resultat!

Kan bunnen lages i forveien?
Ja, søtpotetbunnen kan du lage mange dager i forveien om du ønsker det.

Kan bunnen fryses?
Ja, søtpotetbunnen kan fint fryses. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys ned i store eller små bunner, så lager du søtpotetpizza på 1-2-3 🙂

Kva krydder anbefaler du i søtpotetbunnen?
Eg varierer fra gang til gang og etter kva fylle eg bruker, men tilsetter ofte grovkverna chili og kvitløkskrydder, litt pepper og kanskje pizzakrydder for god smak. Krydder er heller ikkje nødvendig.

Har du andre spørsmål til oppskrift eller framgangsmetode, spørr gjerne i kommentarfeltet, så skal eg svare deg og samle opp spørsmålene her!

Eg varierer fyllet fra gang til gang, men favoritten er tomatbasert kjøttfyll, rett og slett fordi eg elsker kombinasjonen sammen med søtpotet. Fyllet kan du sjølvsagt variere etter smak og behag. Kvit søtpotetpizza har eg lagt ut oppskrift på  HER .

Her blir pizzastykket holdt i enden. Trenger ikkje kniv og gaffel her altså, pizzabunnen holder pizzaen på plass så man kan spise fra handa om man ønsker det!

Nyt en sunn, næringsrik, knallgod og litt utradisjonell pizza♥ Kanskje det er nokon som ikkje har prøvd pizzaen enda? Det er jo fredag og helg – perfekt pizzatid for heile familien!

Hugs å spørre om du lurer på noko, og gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, det er så hyggelig 🙂 Enten her i innlegget, på facebooksida mi HER eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug, så er eg sikker på at eg får med meg resultatet ditt!).

Riktig god helg alle sammen!

50 Kommentarer

T

Trine Moen

29. desember 2018

Kan jeg erstatte egg med noe annet?

Linda Stuhaug

31. desember 2018

Nokre av lesarane mine pleier å bruke «no egg» erstatter – kanskje du kan prøve det? 🙂

S

Siri

16. november 2018

Steker du pizzaen på 175 grader varmluft, eller skrur du opp temp?

Linda Stuhaug

18. november 2018

Nei, samme grader 🙂 Men det gar i grunn ikkje så mykje å sei, kan like fint steike den på 200 grader 😉

S

Sruthiga

11. april 2021

Hei! Eg kokte søtpotetene i vann uten skall istedenfor å legge den i mikroen? Er det feil? Grunnen rtil at eg gjorde det var at når eg la den i mikroen så ble den bare tørr og hard så eg måtte bare koke den. Trur du bunnen min blir bra?

Linda Stuhaug

11. april 2021

Det er vanskelig å sei. Du er kanskje i mål med pizzaen? 🙂

L

Linn

23. mars 2021

Hei! Går det å lage pizzasnurrer med denne søtpotetbunn?:)

Linda Stuhaug

23. mars 2021

Hei! Deiga er veldig klebrig og eg trur kaaanskje det blir litt knot og søl, men du må absolutt prøve 🙂

L

Linn

23. mars 2021

Jeg prøver:) Takk for svar! Veldig glad i mange av oppskriftene dine:)

Linda Stuhaug

24. mars 2021

Så hyggelig å lese 😀

S

Solveig

14. mars 2019

Hei! Gleder meg til å prøve denne! Bare lurer: hvis jeg baker søtpotetene i ovnen, bør jeg dele de opp i mer enn fire da, for å få det til å gå raskere? Eller blir bitene for tørre da?

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Hei! Det kjem litt an på kor stor søtpoteta er, ta det litt på augemål 🙂 I utgangspunktet ikkje noko problem å dele søtpoteta opp i mindre biter, så lenge dei ikkje blir for små. Håper pizzaen smaker, Solveig 😀

M

May Britt

8. mars 2019

Spent på denne nå. Men lurer, når pizzabunnen skal forhåndsstekes og stekes, bruker jeg samme temperatur og innstilling som når jeg bakte søtpotetene?

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Ja, det kan du gjere 🙂

T

Thea

4. mars 2019

Lagde denne pizzaen for første gang i dag, skikkelig god! Prøvde meg litt frem med tiden på forstekingen, stekte den til den så like brun ut som på bildene dine. Fikk sprø og god bunn som jeg kunne spise med hendene! Har laget så mange av oppskriftene dine, like vellykket hele tiden. Tusen takk for alt du deler, både oppskrifter og personlige innlegg!:)

Linda Stuhaug

5. mars 2019

Takk for hyggelig tilbakemelding, Thea 😀 Veldig kjekt at oppskrifta på søtpotetbunnen falt i smak, og eller at oppskrifter blir vellykka. Det er stas!

U

Unni

12. januar 2021

Hei Linda! Det tok visst litt tid før jeg kom fram til bloggen din, men nå greier jeg nesten ikke å slutte å gå fra oppskrift til oppskrift og gleder meg til å begynne å lage godsakene! Starter med denne her siden du sier at den er den mest populære. Jeg er ikke sukker-hater, men er veldig glad for at du deler så mange oppskrifter uten sukker. Takk og takk, dette blir gøy!

Linda Stuhaug

13. januar 2021

Så hyggelig å lese, Unni 😀 Håper du finner mange inspirerande oppskrifter hos meg! Eit godt valg å starte med søtpotetpizza, den er skikkelig god 🙂

U

Unni

25. januar 2021

Hei igjen, og tusen takk for denne! Første dagen jeg lagde til middag var det slik suksess at karene i huset ba på sine knær om reprise om kvelden, og det fikk de, for det var jo både kjempegøy å lage og nydelig å spise! De lurte på om dette kunne bli fast fredagsmiddag OG kvelds 😉

Linda Stuhaug

25. januar 2021

Så hyggelig å lese, Unni 😀 Veldig kjekt at den falt i smak hos dåkke!! 🙂

K

Karoline

23. februar 2019

Har laga denne pizzaen fleire gongar, og den er veldig god! Det einaste er at eg slit litt med å få bunnen sprø.. Burde eg forsteike bunnen lenger? Du seier at ein kan fryse bunnen, men skal eg forsteike den og så fryse? God helg!

Linda Stuhaug

24. februar 2019

Bunnen skal bli sprø om den forsteikast lenge nok 🙂 Så prøv litt lengre neste gang, kanskje? Og følg ellers framgangsmetoden, alle punkta er viktige 😀 Skal du fryse bunnen gjer du det etter steiking 🙂

K

Kaja

31. januar 2019

Denne prøvde jeg i dag med glutenfri melblanding og den ble sååå god!!! Tusen takk som ga meg en oppskrift som ga saftig pizzabunn :DDD Sjeldent å få til det i denne gården.

Linda Stuhaug

31. januar 2019

Hurra, så kjekt å lese, Kaja 😀

R

Ragnhild

30. januar 2019

Hei! Har du regnet på næringsinnholdet på denne pizzaen?

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Hei! Nei, eg rekner ikkje på næringsinnhold i oppskriftene mine 🙂

M

Mona

15. oktober 2019

Hei Linda. Holder på å steke bunnen nå. Synes det var litt mye styr, men tror det er vel verdt jobben. Jeg veide søtpotetmassen etter den var bakt i micro og det var ca 600 gram. Måtte fukte hendene ofte for å få den ut på bakepapiret. Det jeg lurer på er hvor tynn pleier du å få den. Min ser litt vel tykk ut. Ble en langpanne samt en liten rund pizza. Synes det var vanskelig å få den tynn nok. Skal steke den til den kjennes sprø ut hvertfall. Den lille pizzaen skal bli kvit pizza. Altså creme fraiche lett, og spekeskinke, rødløk og litt mozerella. Tusen takk for gode oppskrifter. ❤

Linda Stuhaug

16. oktober 2019

Heisann! Eg varierer kor tynn eg lager pizzabunnen, men eg pleie å få en langpanne med oppskrifta (nesten vertfall, ikkje alltid eg trykker bunnen heilt ut til kanten) 🙂 Håper pizzaen smakte, Mona 😀 Kjekt å inspirere med oppskrifter <3

L

Lisbeth GT

9. februar 2022

Jeg har prøvd å lage denne pizza’n og den var god👍 Men jeg syntes det var veldig vanskelig å få skallet av de bakte søtpotetene, det ble noe ordentlig griseri/søl😐 har du noen gode tips?

Linda Stuhaug

9. februar 2022

Å? Skallet pleier å berre gli av her. Veit ikkje heilt kva tips eg skal komme med, baker du dei lenge nok? 🙂

M

Marius

17. juli 2019

Hei, spørsmål: Når du skriver at den kan lages mange dager i forveien, mener du da at den skal lagres rå i kjøleskap? Og angående frysing, er det også i rå tilstand for så å putte den direkte i ovnen når den skal stekes, eller skal den forstekes før man fryser den? På forhånd, takk for svar 🙂

Linda Stuhaug

21. juli 2019

Hei! Bunnen kan fint stå ferdigstekt nokre dager i kjøleskapet, men utover det anbefaler eg å fryse den. I frysaren kan den ligge evig 🙂 Den skal ikkje lagrast rå, den må forsteikast. Håper den smaker 🙂

M

Marius

27. januar 2020

Kan man kverne lettkokte havregryn og bruke det istedet for å kjøpe havremel? 🙂

Linda Stuhaug

27. januar 2020

Jaja, sjølvsagt 🙂

M

Marius

28. januar 2020

Takk for svar, forstekte den nå nettopp. Var litt bekymret for at jeg ikke skulle klare å separere bunnen fra bakepapiret ettersom jeg spredte deigen veldig tynt utover, men den ble veldig italiensk og fin i konsistensen! Kul oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

30. januar 2020

Flott! Håper pizzaen falt i smak 😀

A

Andrea

24. april 2018

Hei! Finnes det noe jeg kan erstatte egg med? Tåler ikke eggehvite..

Linda Stuhaug

25. april 2018

Eg har ingen erfaring med å lage denne uten egg :/ Men eg veit nokre av lesarane mine har brukt «no egg» erstatter eller chiafrø 🙂

A

Amalie

15. april 2018

Kan ikke se jeg finner hvor mange grader pizzaen skal stekes på. gleder meg til å smake <3

Linda Stuhaug

17. april 2018

Fortsatt 175 grader varmluft som det står i punkt 1 🙂

T

Trine :)

24. mars 2018

Knallgo pizza 🙂 Takk for oppskrift, ble sprø bunn og helt fantastisk smak 🙂

Linda Stuhaug

25. mars 2018

Herlig Trine! Kjekt den falt i smak 🙂

I

Ida

12. mars 2018

Hvilken meltype kan jeg bruke istedenfor havremel? Tåler ikke havre eller mel med gluten. 🙂

Linda Stuhaug

12. mars 2018

Bruk det du lika du 🙂

S

Sigrid

7. mai 2020

Dette er en klar favoritt! Jeg har bare ett spørsmål; hvorfor skal skallet være på når man baker søtpotetene?

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Fordi ellers «stivner» det ytterste laget på den skrelte søtpoteta og det blir en gummiaktig konsistens på heile yttersida. Det er ikkje sånn at det gjer noke, men det blir søtpotetklumper som ikkje løyser seg opp på samme måte som resten.

M

Mette

29. april 2020

Hei å tusen takk for mange sunne, enkle og inspirerende oppskrifter både her å i bøkene dine:) Angående søtpotet pizzabunn….lurte bare på om en kan erstatte bakepulveret med surdeigsstarter?

Linda Stuhaug

29. april 2020

Hei! Hyggelig å inspirere 🙂 Eg har ingen erfaring med surdeigsstarter, så det kan eg ikkje svare på, dessverre. Gi gjerne en tilbakemelding om du tester 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg