Annonse
28. april 2017
Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!
God fredag♥
I 2014 fikk eg en genial ide om å lage pizzabunn med søtpotet. Ideen blei praktisert, oppskrifta blei delt HER på bloggen og søtpotetpizza har sida då våre en populær pizzahit. Søtpotetpizza er faktisk min nummer 1 mest populære oppskrift på bloggen! Det er ingen tvil om at dere digger sunnare, kreative og spennande vrier på tradisjonelle middager, søtpotetpizza er definitivt en av dei 🙂
Det er mange som har opplevd at pizzabunnen ikkje får sprø kanter eller blir litt blaut slik at den må spises med kniv og gaffen. Idag deler eg mi oppskrift på nytt, med steg-for-steg bilder og en framgangsmetode som gir deg garanert vellykka søtpotetbunn. Den blir ikkje blaut, men får en god pizzabunn-konsistens med sprø kanter! I tillegg har eg samla typiske spørsmål til søtpotetpizzaen under oppskrift og framgangsmetode.
Bunnen er ikkje berre av søtpotet, men eg har brukt havremel som tørrvare og den er både mektig og grov uten at det kjennes på smaken. Bruk glutenfritt havremel for 100% glutenfri pizzabunn. Havremel kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor.
Eg har justert opp mengdene fra tidligere oppskrifter og pizzaen blir ca. en langpannestørrelse og passer til 4-5 personer, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂
Søtpotet pizzabunn
ca. 800 g søtpotet (ca. 2 store søtpoteter)
200 g havremel (evt. anna meltype)
3 egg
2 ts bakepulver
krydder etter ønske
Pizzafyll
400 g karbonadedeig
400 g hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1 løk
2 fedd kvitløk
½ chili
krydder: oregano, salt, pepper, paprikakrydder
grønnsaker etter ønske
Slik gjer du
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Del søtpotetene i 4 biter og bak i mikrobølgeovnen i 5-10 minutt, eller til den er mør. Ha på skallet! Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.
2. Fjern skalet av søtpotetene og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett havremel, egg, bakepulver, krydder og bland godt. Bruk våte hender til å fordele deiga tynt ut over eit steikebrett med bakepapir.
3. Forsteik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er godt gyllen og begynner å bli sprø. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis.
4. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
5. For å unngå at bunnen skal trekke til seg væsken fra pizzafyllet anbefaler eg å avkjøle bunnen etter steiking. Du kan fint hurtigavkjøle bunnen i frysaren.
6. Fordel fyllet over pizzabunnen og avslutt med ost. Topp gjerne med grønnsaker, pepperoni eller lignande etter smak og behag. Steik pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.
Eg serverer alltid pizzaen med en frisk salat og en enkel kvitløksdressing, men varier tilbehøret etter smak og behag!
Typiske spørsmål!
Kan eg koke søtpotetene istedenfor å bake dei?
Når du koker søtpotetene mister den både smak, konsistens og sødme, derfor anbefaler eg alltid å bake den. Då bevarer søtpoteta den gode smaken og den blir ikkje blaut. Så BAK søtpoteta for best resultat!
Kan bunnen lages i forveien?
Ja, søtpotetbunnen kan du lage mange dager i forveien om du ønsker det.
Kan bunnen fryses?
Ja, søtpotetbunnen kan fint fryses. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys ned i store eller små bunner, så lager du søtpotetpizza på 1-2-3 🙂
Kva krydder anbefaler du i søtpotetbunnen?
Eg varierer fra gang til gang og etter kva fylle eg bruker, men tilsetter ofte grovkverna chili og kvitløkskrydder, litt pepper og kanskje pizzakrydder for god smak. Krydder er heller ikkje nødvendig.
Har du andre spørsmål til oppskrift eller framgangsmetode, spørr gjerne i kommentarfeltet, så skal eg svare deg og samle opp spørsmålene her!
Eg varierer fyllet fra gang til gang, men favoritten er tomatbasert kjøttfyll, rett og slett fordi eg elsker kombinasjonen sammen med søtpotet. Fyllet kan du sjølvsagt variere etter smak og behag. Kvit søtpotetpizza har eg lagt ut oppskrift på HER .
Her blir pizzastykket holdt i enden. Trenger ikkje kniv og gaffel her altså, pizzabunnen holder pizzaen på plass så man kan spise fra handa om man ønsker det!
Nyt en sunn, næringsrik, knallgod og litt utradisjonell pizza♥ Kanskje det er nokon som ikkje har prøvd pizzaen enda? Det er jo fredag og helg – perfekt pizzatid for heile familien!
Hugs å spørre om du lurer på noko, og gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, det er så hyggelig 🙂 Enten her i innlegget, på facebooksida mi HER eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug, så er eg sikker på at eg får med meg resultatet ditt!).
Riktig god helg alle sammen!
Annonse
57 Kommentarer
Trine Moen
29. desember 2018
Linda Stuhaug
31. desember 2018
Siri
16. november 2018
Linda Stuhaug
18. november 2018
Sruthiga
11. april 2021
Linda Stuhaug
11. april 2021
Linn
23. mars 2021
Linda Stuhaug
23. mars 2021
Linn
23. mars 2021
Linda Stuhaug
24. mars 2021
Gunnar
4. november 2022
Linda Stuhaug
5. november 2022
Gunnar
6. november 2022
Linda Stuhaug
6. november 2022
Gunnar
6. november 2022
Hanne
10. september 2024
Linda Stuhaug
13. september 2024
Solveig
14. mars 2019
Linda Stuhaug
15. mars 2019
May Britt
8. mars 2019
Linda Stuhaug
10. mars 2019
Thea
4. mars 2019
Linda Stuhaug
5. mars 2019
Unni
12. januar 2021
Linda Stuhaug
13. januar 2021
Unni
25. januar 2021
Linda Stuhaug
25. januar 2021
Karoline
23. februar 2019
Linda Stuhaug
24. februar 2019
Kaja
31. januar 2019
Linda Stuhaug
31. januar 2019
Ragnhild
30. januar 2019
Linda Stuhaug
30. januar 2019
Mona
15. oktober 2019
Linda Stuhaug
16. oktober 2019
Lisbeth GT
9. februar 2022
Linda Stuhaug
9. februar 2022
Marius
17. juli 2019
Linda Stuhaug
21. juli 2019
Marius
27. januar 2020
Linda Stuhaug
27. januar 2020
Marius
28. januar 2020
Linda Stuhaug
30. januar 2020
Andrea
24. april 2018
Linda Stuhaug
25. april 2018
Amalie
15. april 2018
Linda Stuhaug
17. april 2018
Trine :)
24. mars 2018
Linda Stuhaug
25. mars 2018
Ida
12. mars 2018
Linda Stuhaug
12. mars 2018
Sigrid
7. mai 2020
Linda Stuhaug
8. mai 2020
Mette
29. april 2020
Linda Stuhaug
29. april 2020
SKRIV EN KOMMENTAR