Annonse
14. desember 2018
Slik lager du sukkerfri kokosmakroner!
God fredag!
Bedre seint enn aldri, er det ikkje det ein seier? 🙂
Er du på utkikk etter sukkerfri kokomakroner så har du vertfall komt riktig! Kokosmakroner er jo fra før på bloggen, men denne oppskrifta er gjort ein liten justering på. Eg har nemlig brukt litt Fibersirup Clear i tillegg til Sukrinmelis/Sukrin+, både for smaken sin del, men også for konsistensen sin del. Fibersirup nøytraliserer den litt isande smaken som Sukrinmelis kan gi (spesielt i typiske småkaker, der Sukrinvarianter ofte utgjer ein større del av det totale volumet), og i tillegg har jo Fibersirup den egenskapen med å gi en litt seig kjerne og sprø utside. Men har du ikkje Fibersirup og vil lage desse, så kan oppskrifta lagast uten også 🙂
Du trenger, ca. 12-15 stk
2 eggekviter
70 g Sukrinmelis eller 35 g Sukrin+ *
1/3 ts ekte vaniljepulver*
60 g Fibersirup Clear *
140 g kokosmasse
Slik gjer du:
Pisk eggekviter med en miksmaster sammen med sukrinmelis/sukrin+ og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn Fibersirup Clear og kokosmasse.
Bruk to spiseskeier til å forme topper av kokosmassen på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 9-12 minutt, eller til dei begynner å bli gylne. Avkjøl på steikebrettet.
Pynt gjerne med sjokolade om det er ønskelig. Oppbevarast i kakeboks.
Tips og alternativer*
♦ Sukrinmelis/Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande 70 g melis.
♦ Ekte vaniljepulver gir en veldig god smak i kokosmakronane. Har du ikkje dette kan du bruke frø fra 1 vaniljestang. Eventuelt kan det droppast.
♦ Du kan lage oppskrifta uten Fibersirup Clear, men kokosmakronane blir absolutt best med. Eventuelt må du då bruke 25 g ekstra søtning (for eksempel 30 g Sukrinmelis eller 15 g Sukrin+).
Kokosmakronane kan du pynte akkurat som du vil. Nokon liker dei best uten sjokolade, nokon liker mykje sjokolade. Eg har brukt litt sukkerfri, mørk sjokolade – aller mest for pynten sin del 😉
Kokosmakroner er mange sin favoritt! Vil du lage ein sukkerfri variant så håper eg du tester desse♥
God fredag og god helg!
Annonse
18 Kommentarer
Cecilie
17. desember 2018

Linda Stuhaug
17. desember 2018
Anette
16. desember 2018

Linda Stuhaug
16. desember 2018
Ann-Mari S Eide
16. desember 2018

Linda Stuhaug
16. desember 2018
Solveig
15. desember 2018

Linda Stuhaug
16. desember 2018
Hanne
14. desember 2018

Linda Stuhaug
16. desember 2018
Siw Kristiansen
11. desember 2019

Linda Stuhaug
11. desember 2019
Silje Maria
8. desember 2019

Linda Stuhaug
9. desember 2019
Silje Maria
10. desember 2019

Linda Stuhaug
10. desember 2019
Lene Schou-andreassen
4. desember 2019

Linda Stuhaug
5. desember 2019
SKRIV EN KOMMENTAR